KAREN: díky! a k tý imunitě, možná ještě alergie, trpíš?
Imho není úplně vhodné být striktní a dlouhou dobu nejíst např. maso - i když je třeba ho jít minimálně, je třeba ho občas jíst, co si pamatuju, že nás učili ve škole, že B12 z masa nenahradí vůbec nic, z rostlinné stravy prý není možné ji využít, tělo to prý neumí. Ale na kolik to je pravda nebo školní strašení, aby se lidi stravovali harmonicky, tj. jsme-li všežravci, měli bychom jíst vše poživatelné - zdravé a zdravě a s mírou, nicméně mi to připadá jaksi logické, pokud neberu v potaz jinou filofosfii vegetariánství. Toť můj názor, třeba dlouhodobí vegetariáni nepozorují v rámci omezení svého jídelního přístupu přílišná negativa, ale já je na sobě pozorovala (např. zvýšena náchylnost k tvorbě modřink, častější pocity na omdlení nebo nezvladatelné chutě na maso po několika měsících).
VODA: přesně to jsem měla v dětství taky.. Ale mě to vytáhnutí mandlí pomohlo, téměř každoměsíční angíny byly fuč. Antibiotika minimálně, vlastně až s nástupem puberty a zánětů. Ale co zpětně pozoruju, zdá se mi, že mi ty viry sedly na jiné části těla. A přesně jak píšeš, alergií, zánětů apod. neduh jsem se zbavila hlavně díky vyloučení mléka z jídelníčku.