• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DARJEELMakrobiotika a výživa podle pěti elementů
    KAREN
    KAREN --- ---
    WATTEVILLE: ja budu delat ten strudl, tak prave vaham, co tam mrsknout)
    KAREN
    KAREN --- ---
    WATTEVILLE: taky mi to prijde lepsi... nevim teda, jak s mnozstvim, kdyz to v receptu maj v g tuku, tak asi od oka)
    KAREN
    KAREN --- ---
    davate do peceni radsi rostlinnej olej (slunecnicovej?) nebo ztuzenej tuk typu ceres, omega? nejak se mi ty ztuzeny tuky nelibej./ ceres, co se u nas jed za totace ve velkym, me tak nejak odpuzuje, mozna je dneska uplne jinej, nez bejval, nevim...
    KAREN
    KAREN --- ---
    WATTEVILLE: super, dik!) s nekterejma materialama este neumim moc zachazet, jak nahrazuju driv hojne uplatnovane suroviny)
    KAREN
    KAREN --- ---
    WATTEVILLE: super) no chutove to bude rozhodne mnohem lepsi) budu se ptat este blbejs - flaknout pod napln, nebo vsechno promichat? ja zatim umim jen klasickej strudl a nevim, jak se takovyhle vlocky chovaj))
    KAREN
    KAREN --- ---
    FILOMENA: chapu to spravne, ze mezi kukuricnou moukou, timhle a treba polentou je rozdil jen v hrubosti? nebo tam je este neco navic, je to nak "predpripraveny", aby to bylo rychlejs hotovy ci co? nejak tapu)
    FILOMENA
    FILOMENA --- ---
    FILOMENA: je to neco jako rozemlete kukuricne krupky (bez soli a cukru)
    FILOMENA
    FILOMENA --- ---
    u nas maji v kazde zdrave vyzive. zahustovla jsem tim malemu presnidavka a ostatni rozmackane ovoce
    KAREN
    KAREN --- ---
    WATTEVILLE: a oprazeny taky saknou joo? ja chtela normalka neoprazeny...

    FILOMENA: vtipna kase?) to je neco specialniho?))
    FILOMENA
    FILOMENA --- ---
    KAREN: me na prvni moment napadla kukuricna "vtipna kase" ...ale jinak to co pises bude urcite taky fungovat.
    KAREN
    KAREN --- ---
    zacatecnicky dotaz: kdyz vyrabite jablecnej strudl nebo kolac, no spis ten strudl - co se da soupnout pod tu napln, aby to nasaklo prebytecnou tekutinu, misto klasicky pouzivany strouhanky nebo drcenejch piskotu?
    napadaj me nejaky vlocky, rozemlety vlocky, ovesna mouka, mozna kukuricna? ale netusim, jestli je neco z toho vubec dobrej napad, poradite?
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    a doplňující info v angličtině, česky jsem bohužel nic rozumného nenašel, http://www.anh-europe.org/news/anh-feature-eu-herb-laws
    TAR
    TAR --- ---
    Prodám nový přístroj na výrobu mléka z ořechů, soji, máku, rýže atd.
    Cena 2000 Kč.

    KAREN
    KAREN --- ---
    taky sem rada, ze sem vrazila aspon do toho zrni, mouku nevim, kde sehnat... asi si ji namlit) i kdyz mistni velkej country life sem este celej neprozkoumala...

    VODA: dik, nejaky to "rizoto" asi udelam)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    VODA: kamutovou mouku jsem snad ani v obchodě nikdy nepotkal, to jsou mi teda věci :)
    KAREN
    KAREN --- ---
    DARJEEL: .))
    joj papinak vuubec vuuubec nemam, budu muset varit dlouho dlouho pod poklickou;/ no zkusim najit naky recepty, mozna anglicky, protoze ceskejch vychytavek sem zatim moc neobjevila
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    KAREN: namáčet dobré jest neb i po uvaření bývá zrno tvrdší než by si gurmánský jazýček přál :)
    A vařím většinou v papiňáku, cca hodinu, možná o něco déle. Osobně si ale myslím, že existuje nějaký způsob, jak kamut připravit rafinovaněji, more smooth ;)
    KAREN
    KAREN --- ---
    DARJEEL: jo, ja to taky vidim na prilohu) ja to mela nedavno poprvy, kdy mi to predlozili uz hotovy... namacis to pres noc? a pak se to vari jak dlouho cca? mam takovou nakou predstavu, ze to bude trvat min. hodinu, ale rada budu vyvedena z omylu)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam