• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DARJEELMakrobiotika a výživa podle pěti elementů
    KAREN
    KAREN --- ---
    SOUTHGOER: aha diky))
    FILOMENA: dik za info)
    FILOMENA
    FILOMENA --- ---
    KAREN: ne jak pisu je to jako bys rozemlela krupky, takze uz je to urcite nejak tepelne upraveny (nevim jak se vyrabej krupky). ja to pouzivala na zahusteni rozmixovaneho ovoce pro male dite.
    SOUTHGOER
    SOUTHGOER --- ---
    KAREN: Na strudl/tazenej zavin mam vybornej recept, kterej jsem nedavno vyzkousela: 1/2kg cz mouky, sklenka vlazne vody, PL umeocta, 4-5 PL oleje (bez "zapachu", nejlepe kukuricny) nebo Alsanu (i ten Ceres by asi sel). Propracovat, nechat pul hodiny odlozit v lednici, naplnit a pect pri 160 st. asi dvacet minut. Delala jsem ho s tim alsanem a moc mi chutnal, ale s olejem by to taky melo jit.
    Jinak vim, ze do peceneho se pouziva take kokosovy nebo palmovy tuk, ten bude nejspis kvalitnejsi nez ceres:-) Na druhou stranu MB je spis nedoporucuje. Ty oleje...:-)
    At se ti to povede!
    KAREN
    KAREN --- ---
    WATTEVILLE: no zkusim, uvidime, co z toho vznikne) dik)
    KAREN
    KAREN --- ---
    WATTEVILLE: ja budu delat ten strudl, tak prave vaham, co tam mrsknout)
    KAREN
    KAREN --- ---
    WATTEVILLE: taky mi to prijde lepsi... nevim teda, jak s mnozstvim, kdyz to v receptu maj v g tuku, tak asi od oka)
    KAREN
    KAREN --- ---
    davate do peceni radsi rostlinnej olej (slunecnicovej?) nebo ztuzenej tuk typu ceres, omega? nejak se mi ty ztuzeny tuky nelibej./ ceres, co se u nas jed za totace ve velkym, me tak nejak odpuzuje, mozna je dneska uplne jinej, nez bejval, nevim...
    KAREN
    KAREN --- ---
    WATTEVILLE: super, dik!) s nekterejma materialama este neumim moc zachazet, jak nahrazuju driv hojne uplatnovane suroviny)
    KAREN
    KAREN --- ---
    WATTEVILLE: super) no chutove to bude rozhodne mnohem lepsi) budu se ptat este blbejs - flaknout pod napln, nebo vsechno promichat? ja zatim umim jen klasickej strudl a nevim, jak se takovyhle vlocky chovaj))
    KAREN
    KAREN --- ---
    FILOMENA: chapu to spravne, ze mezi kukuricnou moukou, timhle a treba polentou je rozdil jen v hrubosti? nebo tam je este neco navic, je to nak "predpripraveny", aby to bylo rychlejs hotovy ci co? nejak tapu)
    FILOMENA
    FILOMENA --- ---
    FILOMENA: je to neco jako rozemlete kukuricne krupky (bez soli a cukru)
    FILOMENA
    FILOMENA --- ---
    u nas maji v kazde zdrave vyzive. zahustovla jsem tim malemu presnidavka a ostatni rozmackane ovoce
    KAREN
    KAREN --- ---
    WATTEVILLE: a oprazeny taky saknou joo? ja chtela normalka neoprazeny...

    FILOMENA: vtipna kase?) to je neco specialniho?))
    FILOMENA
    FILOMENA --- ---
    KAREN: me na prvni moment napadla kukuricna "vtipna kase" ...ale jinak to co pises bude urcite taky fungovat.
    KAREN
    KAREN --- ---
    zacatecnicky dotaz: kdyz vyrabite jablecnej strudl nebo kolac, no spis ten strudl - co se da soupnout pod tu napln, aby to nasaklo prebytecnou tekutinu, misto klasicky pouzivany strouhanky nebo drcenejch piskotu?
    napadaj me nejaky vlocky, rozemlety vlocky, ovesna mouka, mozna kukuricna? ale netusim, jestli je neco z toho vubec dobrej napad, poradite?
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    a doplňující info v angličtině, česky jsem bohužel nic rozumného nenašel, http://www.anh-europe.org/news/anh-feature-eu-herb-laws
    TAR
    TAR --- ---
    Prodám nový přístroj na výrobu mléka z ořechů, soji, máku, rýže atd.
    Cena 2000 Kč.

    KAREN
    KAREN --- ---
    taky sem rada, ze sem vrazila aspon do toho zrni, mouku nevim, kde sehnat... asi si ji namlit) i kdyz mistni velkej country life sem este celej neprozkoumala...

    VODA: dik, nejaky to "rizoto" asi udelam)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    VODA: kamutovou mouku jsem snad ani v obchodě nikdy nepotkal, to jsou mi teda věci :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam