• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DARJEELMakrobiotika a výživa podle pěti elementů

Tenhle klub není pro ortodoxní a zapálený makrobiotiky, kteří by tu chtěli dělat celosvětovou osvětu, ale pro lidi, kteří si položili otázku:
    "Co ještě pro sebe můžu udělat, abych se cítil dobře?"
    Je prostě pro všechny, kteří chápou, že zdravé a kvalitní jídlo je základ, ale nešílí z toho :)

makrobiotická zkušenost- kerrayuv čtivý report
    rozbalit záhlaví
    KAREN
    KAREN --- ---
    DARJEEL: sladenka mozna do kase humus, ale psenicnej sirup pri peceni teda lehce ulizuju ,D
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    LILY: dejavu, jsi třetí člověk za posledních 24 hodin, který zmiňuje javorový sirup!

Paní ve zdravce mi onehdá vysvětlovala, že slad je obecně lepší než sirup, protože obsahuje enzymy a další moc zdravý věcičky a je obecně takový živější... tak jsem si zas koupil na pečení sladěnku. I když je fakt, že sladěnka do kaše by teda byl asi pěkný humus, na to zřejmě budou lepší ty cukrově čistší sirupy :)
    Btw. co takovýhle sirupy a homeopatika, tcm a pod.? Jakože vybrat si sirup podle rostliny, která by se nám třeba zrovna hodila do krámu? :o)
    LILY
    LILY --- ---
    DARJEEL: Já jsem se nějak zasekla na javorovém sirupu a asi ho ještě nějakou dobu měnit nebudu, ale sladím obvykle akorát kaši.
    SVA
    SVA --- ---
    DARJEEL: jeje datlovy sirup to zni perfektne, miluji datle
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    SVA: teďka si ujíždím na datlovým sirupu... a medem samozřejmě, to je mana :)
    SVA
    SVA --- ---
    Jinak sranda jak se vseobecne dobre mineni zmenilo o soji...No a co treba sojova omacka? Jo jinak ja ted sladim melasou a nemuzu si to vynachvalit, i kdyz se to pry nema:) cim sladite Vy?
    FILOMENA
    FILOMENA --- ---
    muj dnesni vytvor podle tohoto receptu http://apetitonline.cz/recepty/4238-jablecna-buchta-bezlepkova.html

btw. moc dobra! na vrchu jsou domaci jablecna povidla...
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    výborně děti, krásné exemplum, Jan Hus by z vás měl radost ;)
    KAREN
    KAREN --- ---
    VRINDAVAN: cpat se cilene takovym mnozstvim skrobu, ze kteryho jsem pracne vymyla veskerou nezadouci bilkovinu, bych fakt nechtela)))
    KAREN
    KAREN --- ---
    VRINDAVAN: no to ne - seitan je prece prave ten lepek = gluten, z mouky vymejes skrob a janevimcojeste. to fakt celiakum nenabizej;)
    viz napr.

Wheat gluten (food) - Wikipedia, the free encyclopedia
    http://en.wikipedia.org/wiki/Seitan

vs.

Coeliac disease - Wikipedia, the free encyclopedia
    http://en.wikipedia.org/wiki/Coeliac_disease

The only known effective treatment is a lifelong gluten-free diet.
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    AIM_FREEMAN: to se Ti akorát zmenší penis, jinak nic ;)
    NYA
    NYA --- ---
    včera jsem udělala tofu s porkem a mrkví a omylem zalila sojovkou z melasy ... podle toho, jak to ostatní chválily to bylo dobrý a všichni jsme to strávily
    tu melasovou sojovku doporučuju, má prý spoustu vitamínů a minerálů

jinak tofu zchlazuje, to není špatné, pro yangové lidi.. s těmi kulturisty bych to nebrala vážně, ti se stravují vůbec dost podivně a ten článek je o těch jejich boostovacích koktejlech, ne o normálním zdravém jídle

btw.
    DOU FU- sýr sojový /tofu/

Chuti sladké, povahy svěží
    Afinita: slezina,žaludek,tlusté střevo
    Účin: tonifikuje QI, harmonizuje střední ohniště, zahání horko, neutralizuje jedy
    Energetické tonikum-produkuje tekutiny, lubrikuje organismus
    Vnější použití- na záněty/růže atp./

KAREN
    KAREN --- ---
    AIM_FREEMAN: v serioznich zdrojich se uvadi, ze cca ve fazi, kdy budes schopen sam odcvicit prvni serii.
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    teda..a za jak dlouho mi po tofu narostou prsa? ja bych ani nechtil;)
    KAREN
    KAREN --- ---
    DARJEEL: a asi taky, za jak dlouho ta reakce prichazi... a jak vyrazna ta konzumace musi bejt, aby se to vubec nak "hmatatelne" projevilo
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    KAREN: tam je důležité to "snaží se", těžko říct, jak moc fakt dokáže vyrobit navíc...
    KAREN
    KAREN --- ---
    DARJEEL: hehe vsak to ja vedela... + overeno v praxi ,DDD

akorat ta tvorba vlastniho testosteronu+androgenu...? nejsem v tomhle vzdelana, tak bych cekala, ze prave jako budou vetsi sportovci a chlapaci ,D
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    KAREN: tak už konečně chápeš mechanismus, proč tofu ženy dráždí a muže vyklidňuje ;)
    a proč se ženám v přechodu z nadměrného množství sóji může proliferovat tumor....
    KAREN
    KAREN --- ---
    DARJEEL: tojo, me prave zajimaj nejaky dalsi podrobnosti z hlediska nutricni hodnoty) u soji to beru tak, ze fermentovana verze je ze soji best) potkala jsem clanek na tema obsah aminokyselin http://www.ikulturistika.cz/clanek_149.php - mj. tam tem kulturistum pisou

Další účinky: Přirozenou složkou sóji jsou fytoestrogeny. Jsou to rostlinné látky podobné ženským pohlavním hormonům estrogenům a mohou navozovat i v organismu podobný efekt. Protože organismus má dojem, že má nadbytečnou tvorbu vlastních estrogenů, snaží se vyrovnat hormonální hladiny zvýšenou tvorbou vlastního testosteronu a androgenů, což je u sportovců žádoucí.

- to jako fakt? ze tam jsou ty fytoestrogeny nebo neco tohoto typu jsem vedela, ale ze to vyvolava takovouhle reakci - ?
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    KAREN: sojový maso nebrat, od tofu dál to chce... seitan je v pohodě, je dobře stravitelný, dyk je to lepek! :))))
    KAREN
    KAREN --- ---
    ve vege klubu probirame stravitelnost / nutricni hodnotnost sojovyho "masa" a seitanu - ja to vnimam spis tak jako intuitivne... nepotkal jste nekdo nejakou chytrou tabulku nebo rozumnej prehled, kde by se o tom psalo tak nejak objektivne? co pan Broskvicka, nemas k tomu neco ze sve studnice?.)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam