• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DARJEELMakrobiotika a výživa podle pěti elementů
    GIRK
    GIRK --- ---
    i pytel cocky mozna :)
    GIRK
    GIRK --- ---
    Prosimpekne... Nevite nekdo kde dobre koupit obilniny ve velkem? Hodil by se mi pytel jahel napriklad (nebo jahlu... nevim jak je to spravne cesky:) a taky dobry rejze natural

    Praha a okoli
    LEPEK
    LEPEK --- ---
    mám pár otázek:
    jak hodně dodržujete časy jednotlivých denních jídel? jak se pak vypořádáváte s posunem času? jde mi hlavně o případné poslední - večerní jídlo

    svačíte?

    a máte zkušenost s výrobou mochi?
    KAREN
    KAREN --- ---
    VODA: aaa s tim zelim jeste, super sendvic, to nekdy zkusiim)
    VODA
    VODA --- ---
    a tohle se mi osvědčilo jako výborná cestovní úprava, znáte? těsto lze modifikovat: kolik mouky tolik strouhané mrkve, alsan, voda (300g mouky/mrkve, půlka alsanu, deci vody)
    Makrobiotické recepty - Detail receptu
    http://makrobiotika.aspone.cz/usr/ReceptDetail.aspx?ReceptID=793
    VODA
    VODA --- ---
    DARJEEL: a dodá i kyselou složku, že?:)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    VODA: ještě se dá používat jablečný koncentrák, taky zajímavě ladí pikantnost chuti ,)
    VODA
    VODA --- ---
    KAREN: tak tak, zázvor se sladem a shoyu vykouzlí vyváženou chut ani moc sladkou ani moc slanou, lehce pikantní k tomu kysaný zelíčko, hmmm:)
    KAREN
    KAREN --- ---
    VODA: jaaaj to vypada dobre... az tak jako asijsky, jako ty jejich medovo-palivy marinadky)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    VODA: a mám tempej v lednici, to bude zítra fajnová večeře, juch ,) a díky paní Potůčková!
    VODA
    VODA --- ---
    nedávno mě mile překvapila tahle netypická úprava tempehu: tempeh natural povaříme v zeleninovém vývaru, osušíme, nakrájíme, ofritujeme a ještě za horka zamícháme do následující marinády: Na oleji zapěníme lžíci sladu, přidáme shoyu a šťávu ze zázvoru.
    Makrobiotické recepty - Detail receptu
    http://makrobiotika.aspone.cz/usr/ReceptDetail.aspx?ReceptID=212
    KAREN
    KAREN --- ---
    VRINDAVAN: nj, ale jak vidno, stacej i dve krabice;)
    KAREN
    KAREN --- ---
    neco pujde sehnat treba tady http://www.gemcultures.com/soy_cultures.htm - jsem zvedava, jestli tu nekdo rozjede 6-12mesicni fermentaci)
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    ad miso od sunrise - je teď v japonsku, takže dodati nemůže..
    KAREN
    KAREN --- ---
    bratruv tempeh /zaludek pry v poradku ;)/ - mel ten belgickej starter na 1 kg (600 g bobu), technologie: oldskull lednice, ze ktery maj dneska neco jako skrinku, do ni zavrel boby se starterem v saccich a lampicku snad s 25w zarovkou (stmivac nemel), teplomer u toho a obcasna kontrola (prej se mu "podarilo" dosahnout i teploty 40 °, nestihal to moc hlidat). dal to jen do dvou sacku a boby nebyly nak podrceny (mozna to bude i tema teplotama, kdo vi), tak zrejme proto vice bobu a mene plisne;) prej delikatni, i smazenej pry super) doufam, ze to jeste stihnu ochutnat, pro srovnani...

    http://min.us/mvbvDAV#1
    KAREN
    KAREN --- ---
    AIM_FREEMAN: uz zasee?)))
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    KAREN: rvi to tam;)
    KAREN
    KAREN --- ---
    DARJEEL: hehe no jasny jasny... ja jen jestli to ma nakej zadrhel pro vsechny neboco... ze se rika, ze tempeh natural tepelne zpracovat, resp. aspon to tak mam zakodovany ci co) no podivam se na brachu, jak to zvladnul)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    KAREN: tak odhal svůj genofond a hned nám bude jasnější, jak to máš s trávením... ono se nedá moc obecně říct, jak to je s jídlem samotným, o sobě. Vždy je důležitý i strávník a jeho charakteristiky... uvař vietnamcům smažák a dej jako zákusek tvaružky, do každýho nali dva tři panáky a budeš koukat, co se bude dít. Záležitost, která je v našem kraji více než běžná by tam byla na prvních stránkách novin ,)
    KAREN
    KAREN --- ---
    nemel by nekdo poznatky k (ne)prospesnosti jedeni syrovyho tempehu "natural"?

    zkousela jsem googlit, ale nedosla jsem k jednoznacymu vysledku, ze rozhodne NE - na jednu strany ze pry je to min stravitelny, na druhou ze pry v tom je vic hodnotnejch latek typu vitaminy a kdesicosi, co se tepelnym zpracovanim samozrejme vytraci, na treti stranu, ze by to vlastne nemelo nijak moc ublizovat, jen to bude hure stravitelny... no bratr je na vylete a dal si vlastni vyrobek na chleba s misem ci co to psal, tak ho muzu na dalku monitorovat,D ale kdybyste do nejaky odbornejsi info stran dlouhodobejsi konzumace tempehovyho "hermelinku", budu rada;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam