• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DARJEELMakrobiotika a výživa podle pěti elementů
    KAREN
    KAREN --- ---
    jak tak koukam po trzisti, zaujaly me nakladacky - nemate nekdo osvedcenej recept na rychlokvasky?

    jinak asi pujdu do tohohle receptu

    Makrobiotické recepty - Detail receptu
    http://makrobiotika.aspone.cz/usr/ReceptDetail.aspx?ReceptID=463
    LEPEK
    LEPEK --- ---
    SELLIGAN: my jsme delali obal z hladke pohankove mouky, vajec, vody a jabl.octa, soli
    3 vejce, 250 g mouky, lžíce octa/vína, 200 ml vody (v receptu bylo mléko.), sůl

    do toho se to jen namáčelo a smažilo.

    bylo to super :
    ISATAG
    ISATAG --- ---
    SELLIGAN: A tak spis takovy jednoobal. Moc se s tim neparu.. Oplachnu pod kohoutkem, vyvalim v mouce a hodim na rozpalenou panev s olejem. Vezsinou tak bokem a pak to jeste otocim..

    A mam zkusenost ze chutove je to nejlepsi kdyz to necham trochu vychladnout :)
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    ISATAG: nejaky recept osvedceny? asi to nebude klasika trojobal, ze? :)

    CHESUS
    CHESUS --- ---
    KAREN: vsak to zase prijde.)
    KAREN
    KAREN --- ---
    VODA: tyhle stary knizky jsou vubec super.)) za komancu vsichni kutili, pestovali, zavarovali o sto sest (ve starejch casopisech Kvety ze 60. 70. let najdes navody na konstrukci domaci sauny, hydroponicky pestovani a podobny srandy)
    VODA
    VODA --- ---
    KAREN: a dá se dělat i ze sušených květů!! nedávno ke mě totiž přišla knížka o zahradničení ze 70týho roku a tam je na úpravu bezových květu, bezinek a dalších plevelů nespočet receptů...
    VODA
    VODA --- ---
    KAREN: jasně!!! na 3l převařené schládlé vody příjde: 250g medu, jeden citron na kolečka, 7 polorozkvetlých umytých/opršených květů...přikrýt alobalem, týden ponechat vlastnímu životu na teplém místě, sem tam zamíchat...po týdnu naplnit flašky, zašpuntovat, uložit do chladu na 14 dní...vydrží do konce léta:)
    KAREN
    KAREN --- ---
    VODA: takze budou na party rychly spunty joo?;)
    VODA
    VODA --- ---
    KAREN: z bezinek kvasím perlivou limošku s citronem, místo cukru davám med...dnes jí budu točit do flašek a ještě 14 dní si poleží ve sklepě, potom bude perlit jako šampíčko:)
    KAREN
    KAREN --- ---
    //ad stravitelnost lepku - pohled fundovanyho prirodovedce

    FROM: ZUZKAOU --- --- 10:11:26 2.6.2011
    No jen že je u základu většiny škrobovin a pro toho kdo nemá intoleranci je to normální sacharid, který ničím neškodí. A vylučovat ho jen tak preventivně je blbost - ale taky to nikomu neublíží. Jen to dá dost práce při vaření a dost se to prodraží, pokud člověk nechce být jen na kaších.

    FROM: ZUZKAOU --- --- 10:25:26 2.6.2011

    Pokud tělo neumí zpracovávat lepek, tak to skutečně poškozuje i nervovou soustavu. Jenže drtivá většina lidstva lepek zpracovávat umí. A pokud jedí nějak rozumně a pak na nějakou dobu vynechají lepek a jinak stravu nezmění, tak žádné změny na sobě pozorovat nebudou. Samozřejmě, že pokud jím jak prase a pak na tři měsíce pojedu bezlepkově a s čerstvými surovinami a spoustou zeleniny, tak se mi zlepší ledacos...
    ISATAG
    ISATAG --- ---
    Ja teda bezinkove kvety obaluju a smazim. Pochoutka :)
    KAREN
    KAREN --- ---
    AIM_FREEMAN: lepek lepi?)) a mas nakej zdroj, co to teda v tele dela, pokud jde o stravitelnost? to nema bejt atak, ja bych si v tom rada udelala aspon trochu jasno a furt s tim lepkem nevim, jak to teda to telo zvlada zpracovavat nebo nezvlada) jinak mi to lehce zavani "teorii zahlenovani" apod. ;)
    KAREN
    KAREN --- ---
    NYA: bezinky... ze bych sklidila spravcovi ten strom na dvorku?)))
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    AIM_FREEMAN: tak seitan jednou za čas, takhle v lednu nebo únoru když mrzne, hmhm, myslím, že v pohodě... ale jíst ho několikrát týdně, no nevím :)
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    DARJEEL: jsem pamelišky odšťavoval a dával alkalizující drink, ale taky mě někdo vystíhoval že to je toxický:) ono určitě s mírou o tom žádná, už jenom proto, že to čistí játra. ale jó smetánka je kámoška.:)

    článek o lepku výbornej. já už si nepamatuju proč jsem se rozhodl ho nejíst, ale nějak jsem si to zpamatoval takhle: lepek lepí a já nechci bejt zalepenej. pak mám ještě jednu vyspělejší verzi: lepek lepí střeva, který jsou základnou veškerýho zdraví a já nechci mít zalepenou základnu.
    no, po seitanu se občas zasteskne:))

    ricinovej olej jo, ten je v pořadí. máš nějakej dobrej levnej zdroj, že bych vzal rovnou nějakej ten litr?
    LEPEK
    LEPEK --- ---
    DARJEEL: a jakej mas osvedcenej recept?

    jsem ze sirupu, co jsem dneska dodelala dost zklamana.
    Pritom jsem ho pripravila presne podle receptu, ktery jsem si vyzadala po ochutnavce sirupu z lonske sklizne. je to kys. citronova, cukr a kvety a voda. A prijde mi, ze chutna malo po bezinkach (opršelé nebyly:)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    LEPEK: ne mb bez sladidla a citrónu? No to nevím, já teda mám hodně tradiční recept... I tak mi domácí bezinkový sirup příjde hodně v pohodě :o)
    LEPEK
    LEPEK --- ---
    já jsem bezinkove kvety dala dneska susit a sirup tady varim, ale je teda tezce neMB :)

    máte recept na nejakej MB bezinkovej sirup?
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    NYA: přečti si ten článek pozorně až do konce, autor nedává nic zadarmo ,)

    bezinky, kdy kde!!! jasně, bude syrup a čaj... bezinky jako bylinkový čaj mám moc rád :)))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam