úvod
témata
události
tržiště
diskuze
nástěnka
přihlásit
přezdívka
heslo
přihlásit
pamatuj si mě
registrace
ztracené heslo?
Makrobiotika a výživa podle pěti elementů
Tenhle klub není pro ortodoxní a zapálený makrobiotiky, kteří by tu chtěli dělat celosvětovou osvětu, ale pro lidi, kteří si položili otázku:
"Co ještě pro sebe můžu udělat, abych se cítil dobře?"
Je prostě pro všechny, kteří chápou, že zdravé a
kvalitní jídlo je základ
, ale nešílí z toho :)
makrobiotická zkušenost
- kerrayuv čtivý report
rozbalit záhlaví
KAREN
---
---
10:31:39 23.6.2011
1 odpověď
AIM_FREEMAN
: mne i korenova zelenina prijde v tomhle smeru lehce "zakerna", taky bych toho tam nervala tolik)
VODA
---
---
15:59:16 22.6.2011
1 odpověď
+2
AIM_FREEMAN
:jo, detoxikace štávama je učinná, v knížkách od dr. wolkera jsou tucty kombinací na všechny neduhy lidstva a myslím, že zrovna červená řepa, mrkev, okurka byla hodně komplexní...já jen spekuluju nad tím, že učinek štáv je docela výrazně cítit a osobně bych si vzala volno v práci, ale s rýží přežiju i v běžným provozu:)
AIM_FREEMAN
---
---
15:47:58 22.6.2011
2 odpovědi
VODA
: tak řepa je hodně silná, s tou se musí opatrně. mrkev celer okurka imho cajk. mě přijde že ty šťávy dobře protáhnou střeva a celkově pročistí, takže samotný půst je pak účinnější a příjemnější. le rejže je určo v pohodě.)
VODA
---
---
15:45:45 22.6.2011
1 odpověď
AIM_FREEMAN
: já doporučuji rýži, jako zdroj energii. zeleninový a ovocný štávy jsou agresivní na žaludek, kor, když je nevalíš normálně...jednu dobu jsem hodně odšťavňovala a vím, že mi to až zamotalo hlavu, když jsem vypila větší množství štávy třeba z červené řepy, mrkve a celeru...
AIM_FREEMAN
---
---
12:59:11 22.6.2011
1 odpověď
MARTIN_KOHOUT
: Ideálně poslední jídlo v 18:00, dával bych hodně syrový zeleniny a ovoce. A čerstvý zeleninový šťávy (z odšťavovače) ftw.
DARJEEL
---
---
12:55:07 22.6.2011
obecně ubrat bílkovin, smažeností a těžkostí :)
MARTIN_KOHOUT
---
---
12:53:16 22.6.2011
1 odpověď
sic to jde i bez "pripravy", ale resili jste nekdo, jakou stravou, den pred, se nejlepe pripravit na jednodenni pust?
DARJEEL
---
---
21:30:16 21.6.2011
+4
TADEAS
: no jak chceš, jak chceš... Tvůj dvorní kuchař samozřejmě vyslyší žádané preference :DDD
TADEAS
---
---
18:25:56 21.6.2011
1 odpověď
+1
zaplat pambu za kolinka s uho ;)
KERRAY
---
---
17:52:20 21.6.2011
+11
japonské obědy ve škole :)
http://i.imgur.com/PRrcD.jpg
VODA
---
---
8:58:23 16.6.2011
lidé dobří, jak konzervujete kopr? máte nějaký osvědčený recepis?:)
KAREN
---
---
2:06:26 16.6.2011
LILY
: bicepsy jsem mela jak melouny - ok, spis ananasy - jeste druhej den;) ...pak uz ne,D
LILY
---
---
21:15:06 15.6.2011
1 odpověď
KAREN
: hehe, tenhle pořad taky znám. Pan moderátor tomu říká zábava pro masochisty.
KAREN
---
---
20:20:48 13.6.2011
1 odpověď
+1
DARJEEL
: tak nejak bych to videla;)
VODA
: nojoo pani, ale to je uuplne jina konstituce))
DARJEEL
: jojooo, sama telka... zrovna jsem prisla z nataceni zabavneho poradu Udelej co nejvice vinyas za 90 minut;))
DARJEEL
---
---
17:35:09 13.6.2011
1 odpověď
VODA
: což o to, valaši, ale co my nakynutí od televize ,)
VODA
---
---
17:28:42 13.6.2011
2 odpovědi
+1
DARJEEL
: valaši jedli kysaný zelí po kilech, kolikrát nic jinýho než zelí neměli a jak byli odolní a nelámaví:)
DARJEEL
---
---
16:50:31 13.6.2011
2 odpovědi
KAREN
: ty kyselý věci se ani po sběračkách jíst nedoporučuje, měknou z nich kosti, zvlášť pro pohybově aktivní lidi nic moc vyhlídka. Ale tak polívková lžíce denně je v pohodě :)
KAREN
---
---
16:11:32 13.6.2011
1 odpověď
VODA
: jj, tak nejak jsem to taky tipovala) pro zacatek nejakou mensi pixlu, zas to nebudu jist denne po sberackach;) sympatictejsi mi jsou mensi okurky vcelku a ta krupavost)) tak se k tomu snad conevidet dostanu)
VODA
---
---
16:06:59 13.6.2011
1 odpověď
KAREN
: tenhle recept je dobrej! okurky jsou brzo hotový, ale taky se rychle promění na kaši...buď si jich nedělej moc do zásoby nebo je zkus naložit celý, hlavně ty malinký, bude to trvat dýl, ale budou křupavější...u vodního ředkvičkovýho pickles se mi to osvědčilo:)
KAREN
---
---
11:17:25 12.6.2011
1 odpověď
jak tak koukam po trzisti, zaujaly me nakladacky - nemate nekdo osvedcenej recept na rychlokvasky?
jinak asi pujdu do tohohle receptu
Makrobiotické recepty - Detail receptu
http://makrobiotika.aspone.cz/usr/ReceptDetail.aspx?ReceptID=463
LEPEK
---
---
21:53:31 9.6.2011
SELLIGAN
: my jsme delali obal z hladke pohankove mouky, vajec, vody a jabl.octa, soli
3 vejce, 250 g mouky, lžíce octa/vína, 200 ml vody (v receptu bylo mléko.), sůl
do toho se to jen namáčelo a smažilo.
bylo to super :
ISATAG
---
---
10:40:51 9.6.2011
SELLIGAN
: A tak spis takovy jednoobal. Moc se s tim neparu.. Oplachnu pod kohoutkem, vyvalim v mouce a hodim na rozpalenou panev s olejem. Vezsinou tak bokem a pak to jeste otocim..
A mam zkusenost ze chutove je to nejlepsi kdyz to necham trochu vychladnout :)
<<
<
>
>>
Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam