• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DARJEELMakrobiotika a výživa podle pěti elementů
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    KAREN: ty kyselý věci se ani po sběračkách jíst nedoporučuje, měknou z nich kosti, zvlášť pro pohybově aktivní lidi nic moc vyhlídka. Ale tak polívková lžíce denně je v pohodě :)
    KAREN
    KAREN --- ---
    VODA: jj, tak nejak jsem to taky tipovala) pro zacatek nejakou mensi pixlu, zas to nebudu jist denne po sberackach;) sympatictejsi mi jsou mensi okurky vcelku a ta krupavost)) tak se k tomu snad conevidet dostanu)
    VODA
    VODA --- ---
    KAREN: tenhle recept je dobrej! okurky jsou brzo hotový, ale taky se rychle promění na kaši...buď si jich nedělej moc do zásoby nebo je zkus naložit celý, hlavně ty malinký, bude to trvat dýl, ale budou křupavější...u vodního ředkvičkovýho pickles se mi to osvědčilo:)
    KAREN
    KAREN --- ---
    jak tak koukam po trzisti, zaujaly me nakladacky - nemate nekdo osvedcenej recept na rychlokvasky?

    jinak asi pujdu do tohohle receptu

    Makrobiotické recepty - Detail receptu
    http://makrobiotika.aspone.cz/usr/ReceptDetail.aspx?ReceptID=463
    LEPEK
    LEPEK --- ---
    SELLIGAN: my jsme delali obal z hladke pohankove mouky, vajec, vody a jabl.octa, soli
    3 vejce, 250 g mouky, lžíce octa/vína, 200 ml vody (v receptu bylo mléko.), sůl

    do toho se to jen namáčelo a smažilo.

    bylo to super :
    ISATAG
    ISATAG --- ---
    SELLIGAN: A tak spis takovy jednoobal. Moc se s tim neparu.. Oplachnu pod kohoutkem, vyvalim v mouce a hodim na rozpalenou panev s olejem. Vezsinou tak bokem a pak to jeste otocim..

    A mam zkusenost ze chutove je to nejlepsi kdyz to necham trochu vychladnout :)
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    ISATAG: nejaky recept osvedceny? asi to nebude klasika trojobal, ze? :)

    CHESUS
    CHESUS --- ---
    KAREN: vsak to zase prijde.)
    KAREN
    KAREN --- ---
    VODA: tyhle stary knizky jsou vubec super.)) za komancu vsichni kutili, pestovali, zavarovali o sto sest (ve starejch casopisech Kvety ze 60. 70. let najdes navody na konstrukci domaci sauny, hydroponicky pestovani a podobny srandy)
    VODA
    VODA --- ---
    KAREN: a dá se dělat i ze sušených květů!! nedávno ke mě totiž přišla knížka o zahradničení ze 70týho roku a tam je na úpravu bezových květu, bezinek a dalších plevelů nespočet receptů...
    VODA
    VODA --- ---
    KAREN: jasně!!! na 3l převařené schládlé vody příjde: 250g medu, jeden citron na kolečka, 7 polorozkvetlých umytých/opršených květů...přikrýt alobalem, týden ponechat vlastnímu životu na teplém místě, sem tam zamíchat...po týdnu naplnit flašky, zašpuntovat, uložit do chladu na 14 dní...vydrží do konce léta:)
    KAREN
    KAREN --- ---
    VODA: takze budou na party rychly spunty joo?;)
    VODA
    VODA --- ---
    KAREN: z bezinek kvasím perlivou limošku s citronem, místo cukru davám med...dnes jí budu točit do flašek a ještě 14 dní si poleží ve sklepě, potom bude perlit jako šampíčko:)
    KAREN
    KAREN --- ---
    //ad stravitelnost lepku - pohled fundovanyho prirodovedce

    FROM: ZUZKAOU --- --- 10:11:26 2.6.2011
    No jen že je u základu většiny škrobovin a pro toho kdo nemá intoleranci je to normální sacharid, který ničím neškodí. A vylučovat ho jen tak preventivně je blbost - ale taky to nikomu neublíží. Jen to dá dost práce při vaření a dost se to prodraží, pokud člověk nechce být jen na kaších.

    FROM: ZUZKAOU --- --- 10:25:26 2.6.2011

    Pokud tělo neumí zpracovávat lepek, tak to skutečně poškozuje i nervovou soustavu. Jenže drtivá většina lidstva lepek zpracovávat umí. A pokud jedí nějak rozumně a pak na nějakou dobu vynechají lepek a jinak stravu nezmění, tak žádné změny na sobě pozorovat nebudou. Samozřejmě, že pokud jím jak prase a pak na tři měsíce pojedu bezlepkově a s čerstvými surovinami a spoustou zeleniny, tak se mi zlepší ledacos...
    ISATAG
    ISATAG --- ---
    Ja teda bezinkove kvety obaluju a smazim. Pochoutka :)
    KAREN
    KAREN --- ---
    AIM_FREEMAN: lepek lepi?)) a mas nakej zdroj, co to teda v tele dela, pokud jde o stravitelnost? to nema bejt atak, ja bych si v tom rada udelala aspon trochu jasno a furt s tim lepkem nevim, jak to teda to telo zvlada zpracovavat nebo nezvlada) jinak mi to lehce zavani "teorii zahlenovani" apod. ;)
    KAREN
    KAREN --- ---
    NYA: bezinky... ze bych sklidila spravcovi ten strom na dvorku?)))
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    AIM_FREEMAN: tak seitan jednou za čas, takhle v lednu nebo únoru když mrzne, hmhm, myslím, že v pohodě... ale jíst ho několikrát týdně, no nevím :)
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    DARJEEL: jsem pamelišky odšťavoval a dával alkalizující drink, ale taky mě někdo vystíhoval že to je toxický:) ono určitě s mírou o tom žádná, už jenom proto, že to čistí játra. ale jó smetánka je kámoška.:)

    článek o lepku výbornej. já už si nepamatuju proč jsem se rozhodl ho nejíst, ale nějak jsem si to zpamatoval takhle: lepek lepí a já nechci bejt zalepenej. pak mám ještě jednu vyspělejší verzi: lepek lepí střeva, který jsou základnou veškerýho zdraví a já nechci mít zalepenou základnu.
    no, po seitanu se občas zasteskne:))

    ricinovej olej jo, ten je v pořadí. máš nějakej dobrej levnej zdroj, že bych vzal rovnou nějakej ten litr?
    LEPEK
    LEPEK --- ---
    DARJEEL: a jakej mas osvedcenej recept?

    jsem ze sirupu, co jsem dneska dodelala dost zklamana.
    Pritom jsem ho pripravila presne podle receptu, ktery jsem si vyzadala po ochutnavce sirupu z lonske sklizne. je to kys. citronova, cukr a kvety a voda. A prijde mi, ze chutna malo po bezinkach (opršelé nebyly:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam