úvod
témata
události
tržiště
diskuze
nástěnka
přihlásit
přezdívka
heslo
přihlásit
pamatuj si mě
registrace
ztracené heslo?
Makrobiotika a výživa podle pěti elementů
Tenhle klub není pro ortodoxní a zapálený makrobiotiky, kteří by tu chtěli dělat celosvětovou osvětu, ale pro lidi, kteří si položili otázku:
"Co ještě pro sebe můžu udělat, abych se cítil dobře?"
Je prostě pro všechny, kteří chápou, že zdravé a
kvalitní jídlo je základ
, ale nešílí z toho :)
makrobiotická zkušenost
- kerrayuv čtivý report
rozbalit záhlaví
LILY
---
---
21:15:06 15.6.2011
1 odpověď
KAREN
: hehe, tenhle pořad taky znám. Pan moderátor tomu říká zábava pro masochisty.
KAREN
---
---
20:20:48 13.6.2011
1 odpověď
+1
DARJEEL
: tak nejak bych to videla;)
VODA
: nojoo pani, ale to je uuplne jina konstituce))
DARJEEL
: jojooo, sama telka... zrovna jsem prisla z nataceni zabavneho poradu Udelej co nejvice vinyas za 90 minut;))
DARJEEL
---
---
17:35:09 13.6.2011
1 odpověď
VODA
: což o to, valaši, ale co my nakynutí od televize ,)
VODA
---
---
17:28:42 13.6.2011
2 odpovědi
+1
DARJEEL
: valaši jedli kysaný zelí po kilech, kolikrát nic jinýho než zelí neměli a jak byli odolní a nelámaví:)
DARJEEL
---
---
16:50:31 13.6.2011
2 odpovědi
KAREN
: ty kyselý věci se ani po sběračkách jíst nedoporučuje, měknou z nich kosti, zvlášť pro pohybově aktivní lidi nic moc vyhlídka. Ale tak polívková lžíce denně je v pohodě :)
KAREN
---
---
16:11:32 13.6.2011
1 odpověď
VODA
: jj, tak nejak jsem to taky tipovala) pro zacatek nejakou mensi pixlu, zas to nebudu jist denne po sberackach;) sympatictejsi mi jsou mensi okurky vcelku a ta krupavost)) tak se k tomu snad conevidet dostanu)
VODA
---
---
16:06:59 13.6.2011
1 odpověď
KAREN
: tenhle recept je dobrej! okurky jsou brzo hotový, ale taky se rychle promění na kaši...buď si jich nedělej moc do zásoby nebo je zkus naložit celý, hlavně ty malinký, bude to trvat dýl, ale budou křupavější...u vodního ředkvičkovýho pickles se mi to osvědčilo:)
KAREN
---
---
11:17:25 12.6.2011
1 odpověď
jak tak koukam po trzisti, zaujaly me nakladacky - nemate nekdo osvedcenej recept na rychlokvasky?
jinak asi pujdu do tohohle receptu
Makrobiotické recepty - Detail receptu
http://makrobiotika.aspone.cz/usr/ReceptDetail.aspx?ReceptID=463
LEPEK
---
---
21:53:31 9.6.2011
SELLIGAN
: my jsme delali obal z hladke pohankove mouky, vajec, vody a jabl.octa, soli
3 vejce, 250 g mouky, lžíce octa/vína, 200 ml vody (v receptu bylo mléko.), sůl
do toho se to jen namáčelo a smažilo.
bylo to super :
ISATAG
---
---
10:40:51 9.6.2011
SELLIGAN
: A tak spis takovy jednoobal. Moc se s tim neparu.. Oplachnu pod kohoutkem, vyvalim v mouce a hodim na rozpalenou panev s olejem. Vezsinou tak bokem a pak to jeste otocim..
A mam zkusenost ze chutove je to nejlepsi kdyz to necham trochu vychladnout :)
SELLIGAN
---
---
9:40:45 9.6.2011
2 odpovědi
ISATAG
: nejaky recept osvedceny? asi to nebude klasika trojobal, ze? :)
CHESUS
---
---
13:02:09 3.6.2011
KAREN
: vsak to zase prijde.)
KAREN
---
---
11:54:46 2.6.2011
1 odpověď
+1
VODA
: tyhle stary knizky jsou vubec super.)) za komancu vsichni kutili, pestovali, zavarovali o sto sest (ve starejch casopisech Kvety ze 60. 70. let najdes navody na konstrukci domaci sauny, hydroponicky pestovani a podobny srandy)
VODA
---
---
11:47:26 2.6.2011
1 odpověď
KAREN
: a dá se dělat i ze sušených květů!! nedávno ke mě totiž přišla knížka o zahradničení ze 70týho roku a tam je na úpravu bezových květu, bezinek a dalších plevelů nespočet receptů...
VODA
---
---
11:39:01 2.6.2011
+2
KAREN
: jasně!!! na 3l převařené schládlé vody příjde: 250g medu, jeden citron na kolečka, 7 polorozkvetlých umytých/opršených květů...přikrýt alobalem, týden ponechat vlastnímu životu na teplém místě, sem tam zamíchat...po týdnu naplnit flašky, zašpuntovat, uložit do chladu na 14 dní...vydrží do konce léta:)
KAREN
---
---
11:38:03 2.6.2011
1 odpověď
VODA
: takze budou na party rychly spunty joo?;)
VODA
---
---
11:32:52 2.6.2011
1 odpověď
KAREN
: z bezinek kvasím perlivou limošku s citronem, místo cukru davám med...dnes jí budu točit do flašek a ještě 14 dní si poleží ve sklepě, potom bude perlit jako šampíčko:)
KAREN
---
---
10:35:58 2.6.2011
1 odpověď
//ad stravitelnost lepku - pohled fundovanyho prirodovedce
FROM: ZUZKAOU --- --- 10:11:26 2.6.2011
No jen že je u základu většiny škrobovin a pro toho kdo nemá intoleranci je to normální sacharid, který ničím neškodí. A vylučovat ho jen tak preventivně je blbost - ale taky to nikomu neublíží. Jen to dá dost práce při vaření a dost se to prodraží, pokud člověk nechce být jen na kaších.
FROM: ZUZKAOU --- --- 10:25:26 2.6.2011
Pokud tělo neumí zpracovávat lepek, tak to skutečně poškozuje i nervovou soustavu. Jenže drtivá většina lidstva lepek zpracovávat umí. A pokud jedí nějak rozumně a pak na nějakou dobu vynechají lepek a jinak stravu nezmění, tak žádné změny na sobě pozorovat nebudou. Samozřejmě, že pokud jím jak prase a pak na tři měsíce pojedu bezlepkově a s čerstvými surovinami a spoustou zeleniny, tak se mi zlepší ledacos...
ISATAG
---
---
8:43:28 2.6.2011
1 odpověď
Ja teda bezinkove kvety obaluju a smazim. Pochoutka :)
KAREN
---
---
1:06:13 2.6.2011
AIM_FREEMAN
: lepek lepi?)) a mas nakej zdroj, co to teda v tele dela, pokud jde o stravitelnost? to nema bejt atak, ja bych si v tom rada udelala aspon trochu jasno a furt s tim lepkem nevim, jak to teda to telo zvlada zpracovavat nebo nezvlada) jinak mi to lehce zavani "teorii zahlenovani" apod. ;)
KAREN
---
---
1:04:22 2.6.2011
1 odpověď
NYA
: bezinky... ze bych sklidila spravcovi ten strom na dvorku?)))
<<
<
>
>>
Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam