• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DARJEELMakrobiotika a výživa podle pěti elementů

Tenhle klub není pro ortodoxní a zapálený makrobiotiky, kteří by tu chtěli dělat celosvětovou osvětu, ale pro lidi, kteří si položili otázku:
    "Co ještě pro sebe můžu udělat, abych se cítil dobře?"
    Je prostě pro všechny, kteří chápou, že zdravé a kvalitní jídlo je základ, ale nešílí z toho :)

makrobiotická zkušenost- kerrayuv čtivý report
    rozbalit záhlaví
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    DARJEEL: to je fakt pravda s tou psychedeličností vysokých dávek karotenu? :-O
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    AIM_FREEMAN: s tématy v pohodě, tohle je klub přátel mb a zdravého životní stylu, neprožíváme a zajímáme se. Navíc jak vidíš, tak je tu naše "sangha" celkem v majoritním zastoupení, takže sem syp celkem cokoliv aspon trochu ontopic.

jinak teda pár litrů mrkvové šťávy je na dost slušnej trip, karoten je ve vysokých dávkách dost psychedelický, volno v práci se fakt hodí ,)
    jinak jsou i další potraviny a potravinové doplňky, které ve velkém množství jsou látkou měnící vědomí. Např. hřebíček, muškátový ořech a další... člověk by ani netušil, co všechno. Holt všeho s mírou kámo! :)
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    VODA: jj, zatrolený šťávy;)
    VODA
    VODA --- ---
    AIM_FREEMAN: zeleninový štávy jsou jinový až až, tě odšťavní tak, že se po jointu nemáš sílu ani natáhnout:D
    KAREN
    KAREN --- ---
    AIM_FREEMAN: huleni vs. pust si radsi nechci predstavovat))
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    VODA: pokud by to člověk měl jen na občasné očisty a nepije šťávy denně, tak centrifuga bohatě stačí. ale kdyby mi ježíšek naježil, ani bych nenadával. ale centrifuga stačí.
    KAREN: u mrkve bych se nebál nějakýho toho litru (kýho litra! 8-))), kor když po tom následuje půst kterej lecos srovná. supr je do mrkve šťavit zázvor a citron. je to pak vyrovnanější.
    to bych se bál spíš třeba hulení a jinej extrémních jinů, který tělo vyčerpávaj, zatimco šťávy ho nabušej vitamínama, minerálama a právě sublimující čerstvou pránou:)

jinak sory, mě občas nedochází že jsem v makrobio klubu. ale zas když jsem viděl některé zdejší makrobiotiky v akci..šťávy myslim dobrý.;)
    VODA
    VODA --- ---
    MARTIN_KOHOUT: univerzální kombinace je karotka s okurkou
    VODA
    VODA --- ---
    MARTIN_KOHOUT: bez mašiny to nejde, ale dají se sehnat levně, koupila jsem za 900, i když nejvhodnější jsou tlakový odšťavňovače, nevzniká tak tření a štáva se neznehodnotí vyšší teplotou a ty jsou zase hodně drahý...
    KAREN
    KAREN --- ---
    AIM_FREEMAN: mne i korenova zelenina prijde v tomhle smeru lehce "zakerna", taky bych toho tam nervala tolik)
    MARTIN_KOHOUT
    MARTIN_KOHOUT --- ---
    a na stavy nejaky tip, pokud clovek nema zadnej pristroj? to je asi pak smula, coz? do ted jsem bydlel s jednim v kuchyni, ale vlastni nemam
    VODA
    VODA --- ---
    AIM_FREEMAN: od toho asi ten šílenej moták, když se toxiny vyplaví do krve, fakt mi kolikrát naskakovaly pestrobarevný fraktály řed očima:)
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    VODA: hodně komplexní je, ale červená řepa, šťáva, silně detoxifikuje játra a to je pak kolikrát veselo, když to vyjede do krve, pokud ne rovnou spodem.:)
    s tím provozem máš pravdu. na to jsem nepomyslel. nějak jsem to vnímal jako víkendovou záležitost. imo je to nejlepší. člk si to pak aspoň užije:)
    VODA
    VODA --- ---
    AIM_FREEMAN:jo, detoxikace štávama je učinná, v knížkách od dr. wolkera jsou tucty kombinací na všechny neduhy lidstva a myslím, že zrovna červená řepa, mrkev, okurka byla hodně komplexní...já jen spekuluju nad tím, že učinek štáv je docela výrazně cítit a osobně bych si vzala volno v práci, ale s rýží přežiju i v běžným provozu:)
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    VODA: tak řepa je hodně silná, s tou se musí opatrně. mrkev celer okurka imho cajk. mě přijde že ty šťávy dobře protáhnou střeva a celkově pročistí, takže samotný půst je pak účinnější a příjemnější. le rejže je určo v pohodě.)
    VODA
    VODA --- ---
    AIM_FREEMAN: já doporučuji rýži, jako zdroj energii. zeleninový a ovocný štávy jsou agresivní na žaludek, kor, když je nevalíš normálně...jednu dobu jsem hodně odšťavňovala a vím, že mi to až zamotalo hlavu, když jsem vypila větší množství štávy třeba z červené řepy, mrkve a celeru...
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    MARTIN_KOHOUT: Ideálně poslední jídlo v 18:00, dával bych hodně syrový zeleniny a ovoce. A čerstvý zeleninový šťávy (z odšťavovače) ftw.
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    obecně ubrat bílkovin, smažeností a těžkostí :)
    MARTIN_KOHOUT
    MARTIN_KOHOUT --- ---
    sic to jde i bez "pripravy", ale resili jste nekdo, jakou stravou, den pred, se nejlepe pripravit na jednodenni pust?
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    TADEAS: no jak chceš, jak chceš... Tvůj dvorní kuchař samozřejmě vyslyší žádané preference :DDD
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    zaplat pambu za kolinka s uho ;)
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    japonské obědy ve škole :)
    http://i.imgur.com/PRrcD.jpg
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam