SELLIGAN: ja jsem si ted nedavno v podstate zacala kvasit salatky uplne nahodou a nemuzu si to vynachvalit, domaci pickles jedna radost. A ted jak to delam: tri druhy zeleniny najemno do misy (napr. mrkev nastrouhat nahrubo, cin. zeli pokrajet na tenulinke nudlicky a porek na uzka kolecka), rozmicham trochu morske soli v teple ci vlazne vode, zaliju tim zeleninu a hnacam a mackam az je mekci a pusti vodu. Pak to narvu do sedmicky (doslova, poradne upechovat, voda je nad tou zeleninou) a necham to den odstat pri pokojove teplote. Pak to znova umacknu, zasroubuju vicko a dam do lednicky - treti den od vyroby uz je to decentne nakvaseno, paty den vylozena mnamka. Smrad zadny, naroky na misto minimalni. Jak mam dobrano do pulky, vyrabim dalsi. Ted jsem zkusila pouzit lak z predchoziho, tak uvidime, jak to dopadne, myslim, ze dobre. :) Libi se mi na tom, ze muzu casto stridat, vlastne dle chuti. Jo, a zrovna ta uvedena kombinace pripomina dobrusske pickles od Sunfoodu.
Hodne zdaru!