• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DARJEELMakrobiotika a výživa podle pěti elementů
    VAACLAV
    VAACLAV --- ---
    SELLIGAN: nebo si můžeš pořídit http://www.ebay.com/itm/3Liter-Japanese-Tsukemono-Maker-Pickles-Press-Container-Brand-NEW-/260963835250?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3cc2a81d72#ht_1699wt_954 , mám menší velikost a výbornej produkt! ale je pravda že zavařovačka vyjde laciněji:)
    PAULINA
    PAULINA --- ---
    SELLIGAN: no ono na tu sedmicku jsme dva, pri 2-3 jidlech s pickles denne se mi zatim nestalo, aby do sesteho dne neco zbylo. :)
    Jo, jeste jedna vec-jak to bude postupne kvasit, tak to ma tendenci vyplavavat navrch, takze kdyz si vzpomenes, vyndej z lednicky a pesti umackni zase ke dnu.. Jednou denne bohate staci. Zeli jsem davala cinske, ponevadz je mekci, hadam, ze z normalniho by to asi chtelo nejaky ten den navic nebo mimoradne tenoulince pokrajet.
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    PAULINA: takze je to urcene spise pro rychlou spotrebu - udelas a do 5ti dnu snis? :) nebo jak dlouho to asi vydrzi v lednici?
    jinak dekuju za skvely postup, uz si pisu a jdu dnes koupit zeli
    PAULINA
    PAULINA --- ---
    SELLIGAN: ja jsem si ted nedavno v podstate zacala kvasit salatky uplne nahodou a nemuzu si to vynachvalit, domaci pickles jedna radost. A ted jak to delam: tri druhy zeleniny najemno do misy (napr. mrkev nastrouhat nahrubo, cin. zeli pokrajet na tenulinke nudlicky a porek na uzka kolecka), rozmicham trochu morske soli v teple ci vlazne vode, zaliju tim zeleninu a hnacam a mackam az je mekci a pusti vodu. Pak to narvu do sedmicky (doslova, poradne upechovat, voda je nad tou zeleninou) a necham to den odstat pri pokojove teplote. Pak to znova umacknu, zasroubuju vicko a dam do lednicky - treti den od vyroby uz je to decentne nakvaseno, paty den vylozena mnamka. Smrad zadny, naroky na misto minimalni. Jak mam dobrano do pulky, vyrabim dalsi. Ted jsem zkusila pouzit lak z predchoziho, tak uvidime, jak to dopadne, myslim, ze dobre. :) Libi se mi na tom, ze muzu casto stridat, vlastne dle chuti. Jo, a zrovna ta uvedena kombinace pripomina dobrusske pickles od Sunfoodu.
    Hodne zdaru!
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    chtela bych se zeptat ohledne kvaseni. Premyslim ze si zacnu zeleninu kvasit doma. Jaky je ten kvasny proces? jakou to vyzaduje teplotu? nesmrdi to pak? ja bydlim v panelaku, nemam ani zadnou spajzku...tak nevim jestli se do toho poustet. Diky za info
    VRINDAVAN
    VRINDAVAN --- ---
    VODA: to je ona.:)
    VODA
    VODA --- ---
    VRINDAVAN: Já mám doma tuhle a přijde mi dobrá, jsou tam ty nejznámější kytky a nápaditý recepty.
    Jedlé rostliny z přírody - Lánská, Dagmar; Žilák, Pavel - Knihy.ABZ.cz
    http://knihy.abz.cz/prodej/jedle-rostliny-z-prirody
    VRINDAVAN
    VRINDAVAN --- ---
    VODA: něco podobného myslím vydal kosmas 2004 plané rostliny k jídlu a ještě je jedna kniha na trhu stejného žánru ale ted si nevzpomenu jak se jmenuje.
    VODA
    VODA --- ---
    Povedená kuchařka z 60ti druhů u nás divoce rostoucích rostlin. Obsahuje fotky kytek, informace o zásadách sběru, obsahových látkách, historickém využívání a recepty.

    uvod[Divoká kuchařka]
    uvod[Divoká kuchařka]
    http://fenix.savana.cz/doku.php
    KAREN
    KAREN --- ---
    LILY: jj, tak nejak jsem si to taky predstavovala.)
    LILY
    LILY --- ---
    KAREN: no já dělám jen ty úplně nejobyčejnější nudle, ty jsou zcela nenáročné. Stačí, když těsto není hrudkovaté a podaří se do něj dostat co nejvíc mouky, aby bylo dost tuhé na to, aby šlo krájet a nelepilo se, páč se krájí několik vrstev poskládaných na sebe a taky aby se to neslepilo při schnutí. Tedy toť má empirická zkušenost. :)
    KAREN
    KAREN --- ---
    LILY: do domacich testovin to pry chce mouku s dostatkem lepku, (pokud se nedela nejaky "vydyzajnovanejsi" testo), tak asi proto...
    spaldova a pohankova by mohly bejt zajimavy)
    LILY
    LILY --- ---
    KAREN: noo, zkus experimentovat. :) Ale třeba když jsem dělala kapání do polívky z kukuřičné mouky, tak se to bohužel úplně rozpadalo, tak je možné, že ani nudle by z toho nebyly úplně nejlepší. Zkus pšeničnou plus trochu něčeho dle chuti.
    KAREN
    KAREN --- ---
    SISTA: LILY: joo to taky dobry, dik) jen se ptam konkretne na celozrnny, jestli nemate nejaky super tipy na pomery, ktery mouky jak nakombinovat a tak)
    LILY
    LILY --- ---
    LILY: ...hrubou mouku...
    LILY
    LILY --- ---
    KAREN: no, jeslti ti nevadí vajíčka, tak si dáš na vál mouku, špetku soli, do toho rozklepneš vajíčko, trochu promícháš a přidáš případně trochu vody, těsto je pak takové tvárnější. No a rozválíš, nakrájíš na tenčí plátky a pak krájíš nudle.
    Já to teda dělám tak, že to rozválím jen částečně, pak nakrájím ne pláty a ty teprv rozválím do průsvitna, je to míň fyzicky náročné.
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    deda vyrabi moc dobry tak se ho zeptam :)
    KAREN
    KAREN --- ---
    nevyrabite si nekdo doma domaci celozrnny nudle? kdyztak se prosim podelte o recept nebo tipy na pomery ingredienci.)
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam