• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DARJEELMakrobiotika a výživa podle pěti elementů
    BADIANE
    BADIANE --- ---
    SUNRISE: fajn, diky :)
    SUNRISE
    SUNRISE --- ---
    BADIANE: Jo jo, silken tofu. Jako ztuzovac je tam ta mouka. Bile miso je hodne sladke a dava tomu "syrovitou" prichut.
    BADIANE
    BADIANE --- ---
    SUNRISE: diky moc. Jakou tam ma funkci to bile miso? (vubec ho neznam)
    Tim jemnym tofu myslis silken tofu? (ma rosolovitou konzistenci)
    Prekvapilo me ze v te tofu hmote neni zadny ztuzovac, agar apod., cekala bych ze to bez nej nebude dost tuhe
    SUNRISE
    SUNRISE --- ---
    Ještě malé ilustrační foto :)

    SUNRISE
    SUNRISE --- ---
    BADIANE: Není to sice úplně makro, ale zde je:
    korpus:
    130g mandlí
    65g dýňových semínek
    117g celozrnné mouky
    špetka soli
    65ml oleje
    65ml javorového sirupu

    náplň:
    600g jemného tofu (k dostání u korejců - české tofu ala sunfood je příliš tvrdé, možná taky jde použít, ale nezkoušela jsem)
    90ml javorového sirupu
    2pl citronové šťávy
    kůra z 1 citronu
    60g hladké mouky
    2čl bílého misa (shiro miso)
    2pl oleje
    přírodní vanilková esence (přiměřeně)

    Tofu zabalíme do plátna, zatížíme a necháme z něj vykapat vodu, až zmenší objem o cca 80g (trvá to až 2 hodiny).

    Mandle a dýňová semínka nasekáme na mouku v mixéru, smícháme s celozrnnou moukou, špetkou soli, a nakonec přimícháme olej a javorový sirup. Promísíme, vtlačíme do formy a povrch propícháme vidličkou. Pečeme 10 min. při teplotě 180 stupňů.

    Všechny ingredience na náplň dáme do mixéru a mixujeme, dokud nevznikne hladký krém. Nalejeme na předpečený korpus a znova pečeme na 170 asi 40 min. nebo dokud povrch lehce nezhnědne.

    Co se tofu týče, tady v orientě je o dost měkčí a jemnější než co se běžně prodává v ČR, takže to chce vyzkoušet. To tofu od sunfoodu by se možná dalo taky použít a nemuselo by se nechat odkapat (v tom případě dát rovnou míň, cca 500g). Pokud by bylo moc cítit "tofovinou", dá se přidat trocha umeocta, který nežádoucí vůni zmírní.
    KRALIK
    KRALIK --- ---
    KAREN: aby ti, kdo nezkusili, slintali jeste vic... je to docela burzoazni zalezitost, ale ta chut za to pri vyjimecnych prilozitostech rozhodne stoji ;)

    BADIANE
    BADIANE --- ---
    SUNRISE: podelila by ses prosim o recept?
    KAREN
    KAREN --- ---
    SUNRISE: velice vrele doporucuju .)))
    SUNRISE
    SUNRISE --- ---
    KAREN: To vypadá skvěle! Já dělám cheesecake z tofu, ale z kešu by mě to nenapadlo, díky za inspiraci.
    KAREN
    KAREN --- ---
    opět z okénka exotických experimentů (tohle jsem prostě musela vyzkoušet,D):
    makrobiotici by mě za to zcela jistě ukamenovali, ale řekla bych, že to půjde upravit i do "makrobiotičtější" verze, dá se to jíst po velmi malých porcích (pokud se na to nenamotáte ,DD). jde mi spíš o princip přípravy, ořechovej tvaroh je fakt zajímavej koncept) velmi výživné - a velmi kosmické!.)) omluvte nekvalitu, foceno v noci...


    My New Roots: Raw Cashew Dreamcake
    http://mynewroots.blogspot.com/2011/01/raw-cashew-dreamcake.html

    via [ ELS @ Vitarianstvi aneb raw food (life food) ]

    KUBIS_IN
    KUBIS_IN --- ---
    DARJEEL: a mas tip kde ji koupit? My mame prave vetsi spotrebu a kupovat v malych balenich se nam nevyplati 5KG by bylo akorat
    AYUNTAMIENTO
    AYUNTAMIENTO --- ---
    nevíte kde sehnat dnes (v sobotu) lotos?
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    KUBIS_IN: prodávají jí v 5 litrovém kýblu :) Bude dělat makroušskou buchtu do Guinessovky? :D
    KUBIS_IN
    KUBIS_IN --- ---
    nekupujete nekdo sladenku ve velkem?
    PAULINA
    PAULINA --- ---
    VRINDAVAN: Já dělala pučálku z naklíčené čočky a byla to taky mňamina... Tak ale teď nevím, jestli tomu můžu říkat pučálka. :)

    SELLIGAN: Jak se zadařilo pickles?
    VRINDAVAN
    VRINDAVAN --- ---
    SELLIGAN:vařil jsem pučálku zatím jednou a povedlo se. určitě budu vařit častěji vypěstoval jsem si na tom závislost. ;)
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    VRINDAVAN: joo ja to mela dle receptu zakryte v hrnci, vodu jsem 2x denne menila...ale zplesnivelo to
    VRINDAVAN
    VRINDAVAN --- ---
    KAREN: s bobem žádný nemám ale ze zeleného sušeného hrášku tak zvaná Pučálka vhodná na čas velikonoční. zelený hrášek se namočí cca3 dny voda se mění aby nezatuchla za tři dny hrášek vyhodí klíčky v ten okamžik se scedí a osmaží ve vrstvě oleje pak ochutí případně bylinkovým kořením a osolí. Pučálka je v naší zemi stará záležitost z dob středověkých možná i starších vařená právě v čas velikonoc.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam