DAWYT: Dobré plátýnko je třeba ze starší bílé košile (samozřejmě důkladně vyprané a vyvařené a schovávané pouze za účelem cezení). A neboj se ani utěrky, i když je hustá, horké rozpuštěné máslo tím rozhodně proteče. Rozhodně a zásadně nedoporučuju nahrazovat plátýnko třeba filtrem do kávovaru - vyzkoušeno a a je to totálně slepá a hodně špinavá ulička s velkými zbytečnými ztrátami.
Prosím Vás, pokud to někdo víte, je nějaký zásadní rozdíl mezi přepuštěným máslem (jaké dělávaly babičky) a ghí? Nějaká speciální technologická vychytávka? Já jsem na ghí našla nějaký recept, ale tam to nechali vřít snad osm hodin, což jsem teda u přepouštění másla nezažila - do tří hodin mám hotovo včetně zchlazení a slití podmáslí před samotným přečišťováním - čistého vaření tak na hodinu a půl, ať nežeru - a to bylo z kila másla. Je v tom teda nějaký fígl? Nebo je to prakticky totéž?