• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DARJEELMakrobiotika a výživa podle pěti elementů
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    BEYONDMATTER: stará garda, zdá se, se tam vystřídala již poměrně dávno... Snad kromě kuchařky Jany Sokolové (budiž blahořečena za všechno to co mě, Yeetku a další naučila :)*) jsem tam nepotkal známou tvář ani nepamatuju... ale taky už to nemám tak blízko na obědy jako dřív, takže frekvence mých návštěv je znatelně nižší... dneska ale myslím jdeme :o)
    BEYONDMATTER
    BEYONDMATTER --- ---
    boli ste teraz niekto v Zdravom zivote? chyba mi tam stara obsluha... ta nova slecna bola docela v uletu, tri krat som jej musela zopakovat co si dam..) pani predomnou zase spravne spocitala cenu jedla fakt az na stvrty krat... a pride mi, ze tam v poslednej dobe chodi akosi malo ludi...hm
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    INK_FLO: to jsem se právě snažil napsat, že gro a "pravda" je úplně někde jinde. Ono je to dost těžký v době přehlcení informacema a ještě když jedna strana jsou fanatici co vehementně obhajují kdejaký blábol pseudovědeckýma hlodama a druhá strana zase zpovikaní novináři, který odsoudí kdeco jako blbost a zalepí to vlastní blbostí... to fakt potom zlatá moudrost vlastního těla, poslouchat ho co chce a plnit jeho potřeby.
    A právě to není o znalosti problematiky imho, ale o tom, že s prominutím hovna mele v dnešní době skoro každej, na "obou stranách barikády". A přitom by mělo jít vlastně o to, co je zdravé jíst a co ne a jak je rozumný skládat si jídelníček. A nemělo by to být o tom "vybrat si jednu a té věřit", protože to je fakt takový bezmocný, přitom by stačila několikastránková brožura, pár základních informací a rozumnej člověk si to už přebere po svým.
    A to bych zase mlátil už vymlácenou slámu o tom, jaký procentulně prostor zabírá chlaďák s mléčnýma výrobkama a u jakýho pultu je vždycky největší fronta a co jde najít v koňátku za obchodem na jistotu a nevadí tomu, že je to dle údajů prošlý...
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    DARJEEL: však jo, já jsem to sem hodil jako zajímavost bez hodnotícího prvku, protože té problematice nerozumím natolik, abych poznal, jestli mají pravdu páni doktoři nebo makrobiotici a příznivci různých alternativních směrů. Nejsem doktor, takže se tak maximálně můžu rozhodnout, která ze dvou verzí se mi víc líbí, a té věřit :-))
    PSICHE23
    PSICHE23 --- ---
    ok, díky
    KAREN
    KAREN --- ---
    PSICHE23: pokud neni nakyslej, tak v klidku)
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    se to může (tepelně upravené)
    PSICHE23
    PSICHE23 --- ---
    zjistila jsem že mám prošlý seitan 4 dny, myslíte že to mam vyhodit nebo se to může?
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    INK_FLO: jojo, akorát v tom článku zapoměli dodat, že jsou sami debilové a ohánějí se vadnými informacemi :o)
    Ona je pravda tak někde mezi a zase se dostáváme ke slovíčkům, které leží v jádru pětielementové výživy: střídmost a pestrost. Je jasný, že jíst monotónně cokoliv (ať jsou to buřty nebo čočka) vede k disharmonii popřípadě nemoci, bez ohledu na to, co je to za potravinu.
    Na druhou stranu napsat v článku, který začíná tím, jak jsou VŠICHNI mimo co se týče překyselení a pak psát o tom, jak ze VŠECH mléčných výrobků jde krásně získat vápník, to je právě to umění shodit z trůnu blba a korunovat se hned na jeho místo...
    Takže pro mě článek naprosto nehodnotnej, informačně nula (či spíše do mínusu), akortá lidi co si to přečtou, tak zase budou o něco zmatenější.
    KAREN
    KAREN --- ---
    INK_FLO: novinky.cz vesmes ignoruju, ale tohle jsem si otevrit musela)))
    INK_FLO: imho pruchova;)
    KAREN
    KAREN --- ---
    YEETKA: jaaj, to me nenapadlo, dik.)
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    nebo Průchová, teď nevím která z nich je ta větší fašos
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    YEETKA: čtení toho článku mě úplně překyselilo :-/....úplně se hrozím, co by na takovou blasfemii řekla paní Lužná
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    INK_FLO: muhehe, tak docent Kohout perlí:))
    KAREN: chutné je cuketové zelí, my jsme spoustu cuket nastrouhali, šupli do sklenic a s troškou soli a vody zavařili..
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    Zveličované nebezpečí překyseleného organismu – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/zena/zdravi/258410-zvelicovane-nebezpeci-prekyseleneho-organismu.html
    KUKIDE
    KUKIDE --- ---
    KAREN: jde to stejně jako okurky .) letos jsem to dělal poprvé takže až se uleží tak zjistím jaké to je :)
    pak z toho jde dělat taková ta omáčka když přidáš rajčata papriku a třeba i něco jiného a pak to zavaříš...
    jde dělat i cukotové čatný
    KAREN
    KAREN --- ---
    nejak se nam to tu nakupilo - nemate nekdo nejakej fajn tip na to, co s cuketou? neco se da naplnit lusteninovou smesi, mozna nejaky placicky, ale jinak se mi nechce to pouzivat jako stafaz do kdeceho vcetne buchet, jak tak byva zvykem;) nedelate z toho nekdo pickles treba??
    KAREN
    KAREN --- ---
    něco reklamy - blog ZuzkyOu

A dá se to zkvasit?
    http://zkvaseno.blogspot.cz/
    DIDGENAUT
    DIDGENAUT --- ---
    PREM: klídek... vyměňujeme si tu své zkušenosti, nebudeme tu přece dělat flame z toho, že to každému jinak tráví :-)
    PREM
    PREM --- ---
    SHEALA: Neuraž se, ale za nesmysl považuji, když někdo - v tomto případě Ty - reaguje na něco, co ten druhý vůbec nenapsal.. Proto jsem poukázal, že se patrně jedná o tvou interpretaci, jelikož mi svými reakcemi podsouváš věci a tvrzení, které jsem tu nikdy nenapsal! Takový přístup považuji za pomýlený a mnohem více škodlivý, než to, že jsem tě upozornil (znovu), že nic z toho co jsi napsala, jsem nenapsal já (Tvoje "kráva" a "srovnávání myslí") a tedy, že za to nenesu žádnou zodpovědnost! Kde se to v Tvé v hlavě a příspěvcích, které jsi napsala, vzalo, to já opravdu nevím, ale ani za to nemohu.. A ani netuším tedy čím zde, podle Tebe, tak škodím.
    Že hledáš recepty je jistě fajn, než ale napíšeš nějakou/jakoukoliv reakci, myslím, že je vhodné si nejprve pořádně přečíst na CO reaguješ a O ČEM ten komu odpovídáš píše..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam