• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DARJEELMakrobiotika a výživa podle pěti elementů
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    DARJEEL: A rough indication of the qualities of a food or herb
    is the strength of taste. This could be seen to represent the relative amount of Qi contained
    within the food or herb.
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    vida, naproti semilassu? hurá, luxus :)
    BERENIKEE
    BERENIKEE --- ---
    Dnes jsme byli na Semilassu a mají super prostory.Jen je videt,ze jsou otevreni chvíli a řekla bych,ze maji zatim mensi sortiment nez u Ronda,ale i tak stoji za to:)
    KAREN
    KAREN --- ---
    BERENIKEE: aaa diky za pripomenuti!.)) ja ten u Ronda uplne zapomnela navstivit, a on se mezitim rozmnozil a priblizil.)
    BERENIKEE
    BERENIKEE --- ---
    KAREN: a u Ronda a ted nove i na proti Semilassu podobný obchod Sklizeno,taky mají hafo dobrý pochoutky:) www.sklizeno.cz
    KAREN
    KAREN --- ---
    pokud vám někomu, kdo jste z Brna (či Brnem projíždíte), vadí luštěniny z Číny a podobných-pochybných tramtárií, doporučuju farmářský krámek přímo na Hlavním nádraží (je to téměř naproti tomu zelenýmu drahýmu zdravýmu obchodu Bio Point) - maj tam hrách, bílý a fialový fazole a velký "hnědofialový", něco z Pouzdřan, něco snad z Uherskýho Hradiště, nevím přesně - každopádně krutě lokální.))
    maj to na váhu nebo v 500g balení (fizule bílé v půlkilovce jsem kupovala snad za 25,-). jinak všemožný pečiva, sýry, výrobky pro masojedy, sušenky, polotovary atd. atd., viz

Farmářské pochoutky
    http://www.farmarske-pochoutky.cz/
    ESL
    ESL --- ---
    DARJEEL: Ona ani tak nebyla nadměrná, spíš přiměřená. Vyloženě oranžový měli jen ruce. ;o) Jinak mají barvu velmi zdravou, musím říct. :o)

Tak to jo, chuť je veliká, to můžu potvrdit. :o)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    KAREN: napadá mě hraška vanilka nebo taková ta sladká hraška...

ESL: mm, ono je spíš takhle na podzim na sladké víc chuť... a taky na tučné, pěkně nabrat vrstvičku před zimou :o)
    Zoranžovění taky dobrý, to ale může být nadměrnou konzumací mrkve :)
    KAREN
    KAREN --- ---
    DARJEEL: a co zkusit misto kokosovy mouky? na internetech to vidim v cenach od 165 kc/kg, dovoz z filipin ci odkud...
    ESL
    ESL --- ---
    DARJEEL: S tím sladkým mě trochu vyvádíš z míry, žila jsem v domnění, že sladké spíš ochlazuje, čili přes zimu se má omezit. (Tedy v rámci makrobiotiky.)

DARJEEL: Zešedivění kůže? :o) Já jsem u přátel postřehla spíš zoranžovění.
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    lehce mimo 5ti elementové téma, ale aktuální k současnému ochlazení - sladké a pikantní je nyní na pořadu dne... Palačinky asi milujeme všichni... proč nezkusit bezobilnou variantu a nechat tak střevům odpočinout od lepku.

Grain-free Apple Cinnamon Pancakes
    http://nourishedkitchen.com/grain-free-pancakes/
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    DARJEEL: nebo za to můžou pracovní podmínky :)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    KAREN: ty ještě nenajely plně makrobiotickou dietu, zešedivění kůže a propadlost pohledu teprve můžeme čekat :o)
    KAREN
    KAREN --- ---
    BEYONDMATTER: souhlas. motaly se tam asi tri holky, zapomnely mi dat polivku, castku jsem si spocitala v hlave a o minutu pozdeji na me slecna od pokladny vysypala temer dvojnasobny cislo. nakonec jsme se k vysledku dopracovaly;) asi jsou tam nove a potrebuji se jeste zkoordinovat ci co... taky mi ale trosku chybi minula obsluha :,) jinac tyhle holky mi neprisly nejak extremne vyjinovane/etericky/asketicky hozeny (na rozdil od jinych, ktery jsem tam driv zahlidla), tak jsou mozna jen zmateny a rozjizdej se. uvidime)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    BEYONDMATTER: stará garda, zdá se, se tam vystřídala již poměrně dávno... Snad kromě kuchařky Jany Sokolové (budiž blahořečena za všechno to co mě, Yeetku a další naučila :)*) jsem tam nepotkal známou tvář ani nepamatuju... ale taky už to nemám tak blízko na obědy jako dřív, takže frekvence mých návštěv je znatelně nižší... dneska ale myslím jdeme :o)
    BEYONDMATTER
    BEYONDMATTER --- ---
    boli ste teraz niekto v Zdravom zivote? chyba mi tam stara obsluha... ta nova slecna bola docela v uletu, tri krat som jej musela zopakovat co si dam..) pani predomnou zase spravne spocitala cenu jedla fakt az na stvrty krat... a pride mi, ze tam v poslednej dobe chodi akosi malo ludi...hm
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    INK_FLO: to jsem se právě snažil napsat, že gro a "pravda" je úplně někde jinde. Ono je to dost těžký v době přehlcení informacema a ještě když jedna strana jsou fanatici co vehementně obhajují kdejaký blábol pseudovědeckýma hlodama a druhá strana zase zpovikaní novináři, který odsoudí kdeco jako blbost a zalepí to vlastní blbostí... to fakt potom zlatá moudrost vlastního těla, poslouchat ho co chce a plnit jeho potřeby.
    A právě to není o znalosti problematiky imho, ale o tom, že s prominutím hovna mele v dnešní době skoro každej, na "obou stranách barikády". A přitom by mělo jít vlastně o to, co je zdravé jíst a co ne a jak je rozumný skládat si jídelníček. A nemělo by to být o tom "vybrat si jednu a té věřit", protože to je fakt takový bezmocný, přitom by stačila několikastránková brožura, pár základních informací a rozumnej člověk si to už přebere po svým.
    A to bych zase mlátil už vymlácenou slámu o tom, jaký procentulně prostor zabírá chlaďák s mléčnýma výrobkama a u jakýho pultu je vždycky největší fronta a co jde najít v koňátku za obchodem na jistotu a nevadí tomu, že je to dle údajů prošlý...
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    DARJEEL: však jo, já jsem to sem hodil jako zajímavost bez hodnotícího prvku, protože té problematice nerozumím natolik, abych poznal, jestli mají pravdu páni doktoři nebo makrobiotici a příznivci různých alternativních směrů. Nejsem doktor, takže se tak maximálně můžu rozhodnout, která ze dvou verzí se mi víc líbí, a té věřit :-))
    PSICHE23
    PSICHE23 --- ---
    ok, díky
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam