• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DARJEELMakrobiotika a výživa podle pěti elementů




    Tenhle klub není pro ortodoxní a zapálený makrobiotiky, kteří by tu chtěli dělat celosvětovou osvětu, ale pro lidi, kteří si položili otázku:
    "Co ještě pro sebe můžu udělat, abych se cítil dobře?"
    Je prostě pro všechny, kteří chápou, že zdravé a kvalitní jídlo je základ, ale nešílí z toho :)


    makrobiotická zkušenost- kerrayuv čtivý report
    rozbalit záhlaví
    ITCHYHEAD
    ITCHYHEAD --- ---
    AKHIBARA: je na fler.cz po mr. cech
    AKHIBARA
    AKHIBARA --- ---
    ITCHYHEAD: To je poctivej remeslnik:) Ma nejaky webovky?

    No ten stolni olej me prave taky napadl. Ja mam nekolik lzic a jedna (asi 3 roky pouzivana) už je zrala na pořádný přetření olejem.
    Ty kamna jsou dobrý upozorneni. Tak nejak intuitivne jsem dycky susil volne:)
    ITCHYHEAD
    ITCHYHEAD --- ---
    AKHIBARA: pan mi napsal i mensi povidani k udfrzbe:)

    "Dobrý den,
    zboží už je možná u Vás, tak něco málo k údržbě: misky i lžíce můžete klasicky umývat, pak utřít a nechat volnš doschnout. Dřevo všeobecně nemá rádo dlouhé namáčení a pak náhlé vyschnutí (např. radiátor,kamna ). Doporučuji obé občas přetřít stolním olejem-oživíte tak kresbu dřeva a uzavřete dřevní póry vůči jídlu (pachům, vodě). Jen připomínám, že jste si zakoupil lžíce, nikoli vařečky. Děkuji za objednávku a přeji hezký den-M.Čech"
    AKHIBARA
    AKHIBARA --- ---
    ITCHYHEAD: Vcely vosk je dobrej napad:)
    ITCHYHEAD
    ITCHYHEAD --- ---
    AKHIBARA: oeleje, vceli vosky, konkretniho nic nemam, zatim me prvni drevene nadobi.
    VAACLAV
    VAACLAV --- ---
    ..máte někdo doma knihu Makrobiotika pro každý den od S. Brown? Vyplatí se jí pořídit, nebo je to zbytečné? Díky za názor!
    AKHIBARA
    AKHIBARA --- ---
    ITCHYHEAD: Moc pekny:)

    A kdyz jsme u dreveneho nadobi. Jak ho osetrujete - udrzujete? Namacite obcas do oleje?
    ITCHYHEAD
    ITCHYHEAD --- ---
    Musim se pochlubit s novym prirustkem do kuchyne. Pan M.Cech, opet odvedl skvelou opraci.

    Sada pro o.petr / Zboží prodejce M.Čech | Fler.cz
    http://www.fler.cz/zbozi/sada-pro-o-petr-3942295
    KAREN
    KAREN --- ---
    VODA: nebo unagi? [evidentne to mistni borci jako snad vsechno prelovili, ale... mnam!.)))]
    VODA
    VODA --- ---
    tomu naprosto rozumím:) že by nakládaná ryba?
    VODA
    VODA --- ---
    KAREN: Včera jsem asi po měsíci slila macerát bezových květů v cukrovo-medovém roztoku. Nedávala jsem bezovce po výkyvech počasí moc šancí, ale byla krásně perlivá a chutná, to ani neprošla stádiem zchlazení v zazádkovaných láhvích ve sklepě. Na dně byla slušná vrstva divokých kvasinek. Pitíčko mohlo mít voltáž vína, takže veselé odpoledne! :))
    VRINDAVAN
    VRINDAVAN --- ---
    KAREN: do rychlé limošky používám třtinový nekdy hroznový cukr nebo vubec nesladim. Co jsem delal sirupy z různých cukrů tak hroznový méně sladí, je třeba ho použit více. S uchovaním jsem mel problém tehdy když jsem nedodržel pravidla sterilizace nádob, pak tam vyrostla plísnička.:) taky je dobre nalít sirup do nádob jeste teplý aby se sklenice zatáhly.
    Med se v ajurvede používá běžně na různé léčivé preparáty a bylinkové medy. S medem ale žádnou praktickou zkušenost zatim nemám. Používá se nejlepe akátový nebo květnový med.
    Smrkovej sirup v zimním období je pomocník nade všechno.;)
    KAREN
    KAREN --- ---
    NILA: letos je na to uz pozde, ale je to v podstate toto:

    Smrkový sirup | Šárčina "škola" vaření
    http://dolcevita.blog.cz/1305/smrkovy-sirup
    NILA
    NILA --- ---
    KAREN: "nakladani smrkovejch vyhonku na sirup" tak toto znie dost zaujimavo a chutne, mohla by si to prosim rozpisat co to ako to?:) dakujem
    KAREN
    KAREN --- ---
    VRINDAVAN: ja pouzila do ty limonadky trtinovej, kterej tu mame od nakladani smrkovejch vyhonku na sirup... glukopur by se mi asi hodil vic, to jo) akorat nevim jak s tim sirupem - trtinak je takova jistotka, ale nevim, jestli to nejde treba s medem nebo necim jinym... ma to vliv na konzervaci, predpokladam - ?
    VRINDAVAN
    VRINDAVAN --- ---
    KAREN: rychlá limča (macerát) je fajn, už ji piji pár týdnů, náramě pročištuje a uklidnuje. dělal jsem sirup jen s cukrem hroznovým, použil bych klasický postup na výrobu sirupu jen bych zvolil jiné sladidlo.
    před heřmánkem smekni, před bezem klekni;)
    KAREN
    KAREN --- ---
    neměl byste někdo oblíbenej recept na bezovej sirup, prosím? ideálně bez cukru (dá sa??) a aby to nějakou tu chvíli v lednici vydrželo (stačí citron?) - včera jsem celej den pila rychlou "limču" a ráda bych trvanlivej sirup na ředění.
    ITCHYHEAD
    ITCHYHEAD --- ---
    FEXIST: posta
    FEXIST
    FEXIST --- ---
    Chci se zeptat, jak je to aktualne s praktickymi kurzy makrobiotiky? Napr. v praze nebo okoli, zda probihaji a jestli by jste nekoho doporucili,..
    KAREN
    KAREN --- ---
    BROZKEFF: jj, namaceny semena a suchy plody jsou paradni - bohuzel si moc casto nevzpomenu dopredu, i kdyz posledni dobou ani kase moc nejim, je to na me nejak moc hutny, sladky, syty, nevim co presne... ale mam je moc rada treba do prilohovy obiloviny, do ras jako kondiment a tak podobne)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam