• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DARJEELMakrobiotika a výživa podle pěti elementů




    Tenhle klub není pro ortodoxní a zapálený makrobiotiky, kteří by tu chtěli dělat celosvětovou osvětu, ale pro lidi, kteří si položili otázku:
    "Co ještě pro sebe můžu udělat, abych se cítil dobře?"
    Je prostě pro všechny, kteří chápou, že zdravé a kvalitní jídlo je základ, ale nešílí z toho :)


    makrobiotická zkušenost- kerrayuv čtivý report
    rozbalit záhlaví
    AKHIBARA
    AKHIBARA --- ---
    ITCHYHEAD: dik, mrknu na nej
    ITCHYHEAD
    ITCHYHEAD --- ---
    AKHIBARA: je na fler.cz po mr. cech
    AKHIBARA
    AKHIBARA --- ---
    ITCHYHEAD: To je poctivej remeslnik:) Ma nejaky webovky?

    No ten stolni olej me prave taky napadl. Ja mam nekolik lzic a jedna (asi 3 roky pouzivana) už je zrala na pořádný přetření olejem.
    Ty kamna jsou dobrý upozorneni. Tak nejak intuitivne jsem dycky susil volne:)
    ITCHYHEAD
    ITCHYHEAD --- ---
    AKHIBARA: pan mi napsal i mensi povidani k udfrzbe:)

    "Dobrý den,
    zboží už je možná u Vás, tak něco málo k údržbě: misky i lžíce můžete klasicky umývat, pak utřít a nechat volnš doschnout. Dřevo všeobecně nemá rádo dlouhé namáčení a pak náhlé vyschnutí (např. radiátor,kamna ). Doporučuji obé občas přetřít stolním olejem-oživíte tak kresbu dřeva a uzavřete dřevní póry vůči jídlu (pachům, vodě). Jen připomínám, že jste si zakoupil lžíce, nikoli vařečky. Děkuji za objednávku a přeji hezký den-M.Čech"
    AKHIBARA
    AKHIBARA --- ---
    ITCHYHEAD: Vcely vosk je dobrej napad:)
    ITCHYHEAD
    ITCHYHEAD --- ---
    AKHIBARA: oeleje, vceli vosky, konkretniho nic nemam, zatim me prvni drevene nadobi.
    VAACLAV
    VAACLAV --- ---
    ..máte někdo doma knihu Makrobiotika pro každý den od S. Brown? Vyplatí se jí pořídit, nebo je to zbytečné? Díky za názor!
    AKHIBARA
    AKHIBARA --- ---
    ITCHYHEAD: Moc pekny:)

    A kdyz jsme u dreveneho nadobi. Jak ho osetrujete - udrzujete? Namacite obcas do oleje?
    ITCHYHEAD
    ITCHYHEAD --- ---
    Musim se pochlubit s novym prirustkem do kuchyne. Pan M.Cech, opet odvedl skvelou opraci.

    Sada pro o.petr / Zboží prodejce M.Čech | Fler.cz
    http://www.fler.cz/zbozi/sada-pro-o-petr-3942295
    KAREN
    KAREN --- ---
    VODA: nebo unagi? [evidentne to mistni borci jako snad vsechno prelovili, ale... mnam!.)))]
    VODA
    VODA --- ---
    tomu naprosto rozumím:) že by nakládaná ryba?
    VODA
    VODA --- ---
    KAREN: Včera jsem asi po měsíci slila macerát bezových květů v cukrovo-medovém roztoku. Nedávala jsem bezovce po výkyvech počasí moc šancí, ale byla krásně perlivá a chutná, to ani neprošla stádiem zchlazení v zazádkovaných láhvích ve sklepě. Na dně byla slušná vrstva divokých kvasinek. Pitíčko mohlo mít voltáž vína, takže veselé odpoledne! :))
    VRINDAVAN
    VRINDAVAN --- ---
    KAREN: do rychlé limošky používám třtinový nekdy hroznový cukr nebo vubec nesladim. Co jsem delal sirupy z různých cukrů tak hroznový méně sladí, je třeba ho použit více. S uchovaním jsem mel problém tehdy když jsem nedodržel pravidla sterilizace nádob, pak tam vyrostla plísnička.:) taky je dobre nalít sirup do nádob jeste teplý aby se sklenice zatáhly.
    Med se v ajurvede používá běžně na různé léčivé preparáty a bylinkové medy. S medem ale žádnou praktickou zkušenost zatim nemám. Používá se nejlepe akátový nebo květnový med.
    Smrkovej sirup v zimním období je pomocník nade všechno.;)
    KAREN
    KAREN --- ---
    NILA: letos je na to uz pozde, ale je to v podstate toto:

    Smrkový sirup | Šárčina "škola" vaření
    http://dolcevita.blog.cz/1305/smrkovy-sirup
    NILA
    NILA --- ---
    KAREN: "nakladani smrkovejch vyhonku na sirup" tak toto znie dost zaujimavo a chutne, mohla by si to prosim rozpisat co to ako to?:) dakujem
    KAREN
    KAREN --- ---
    VRINDAVAN: ja pouzila do ty limonadky trtinovej, kterej tu mame od nakladani smrkovejch vyhonku na sirup... glukopur by se mi asi hodil vic, to jo) akorat nevim jak s tim sirupem - trtinak je takova jistotka, ale nevim, jestli to nejde treba s medem nebo necim jinym... ma to vliv na konzervaci, predpokladam - ?
    VRINDAVAN
    VRINDAVAN --- ---
    KAREN: rychlá limča (macerát) je fajn, už ji piji pár týdnů, náramě pročištuje a uklidnuje. dělal jsem sirup jen s cukrem hroznovým, použil bych klasický postup na výrobu sirupu jen bych zvolil jiné sladidlo.
    před heřmánkem smekni, před bezem klekni;)
    KAREN
    KAREN --- ---
    neměl byste někdo oblíbenej recept na bezovej sirup, prosím? ideálně bez cukru (dá sa??) a aby to nějakou tu chvíli v lednici vydrželo (stačí citron?) - včera jsem celej den pila rychlou "limču" a ráda bych trvanlivej sirup na ředění.
    ITCHYHEAD
    ITCHYHEAD --- ---
    FEXIST: posta
    FEXIST
    FEXIST --- ---
    Chci se zeptat, jak je to aktualne s praktickymi kurzy makrobiotiky? Napr. v praze nebo okoli, zda probihaji a jestli by jste nekoho doporucili,..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam