JEECRAFT: v podsate je to cheesecake po cesku .) akorat do tvarohove vrstvy pridavam dynove pyre a pernikove koreni, je toho pak trochu vic.
na korpus 400g osvedcenych susenek (k te dyni se moc hodi kakaove bebe dobre rano) a 100g masla, utlouct, smichat s rozpustenym maslem, vystlat formu a lehce zapect (alternativa je udelat si krehke testo z receptu).
Dale vemes tvaroh a pul az dva, neco dynoveho pyre (to se dela tak ze se dyne nakraji a vypece, vypecena voda se slije a co zbylo z duzniny se rozmixuje), 4 vejce, 100g cukru, pernikove koreni (nebo dle chuti jen skorici atd. mozna by sel i zazvor nebo trochu chilli). Z vyse uvedeneho zrob hladky tvarohovy krem, ktery umisti na spodni korpus ze susenek. Mozno udelat pul tvarohovy cisty a pul s pridavkem kakaa a kakaovy krem nakydat ruzne po buchte.
Cele se to pece, nebo spis susi, pri 170-180 C klidne hodinu dle tloustky tvarohove vrstvy, ktera musi byt pri vytazeni dortu lehce zaruzovela nahore. Po vychladnuti lze konzumovat, nebo lze jeste nazdobit sezonnim ovocem a pokapat nejakou zelatinou, pokud se tak ucini kdyz je dort jeste uzavren v pecici forme, zatece zelatina do horkych susenek a je to docela dobre :)