OGMIOS: No právě je to šílený. Ono kdyby to šlo dělat rychle tak ok, ale jde to strašně pomalu. Na pozemku chci mít stromy, bylinky a zeleninu. Bylinky takřka všude, neb bylinkama se částečně i živím.
Tmavá není, to se opravdu jen zdá. Ale je pravda, že ty stromy jsou na špatné straně - jihovýchod ( zvažuji jejich pokácení).
MNĚ JDE PŘEDEVŠÍM O SROVNÁNÍ ZAHRADY. TEDY ABY BYLA ROVNÁ A UŽ SE PO NÍ DALO ALESPOŇ CHODIT. 2X JSEM SI NA NÍ UŽ VYVRKLA NOHU. NENÍ VŮBEC VIDĚT KAM ČLOVĚK ŠLAPE.
Co se týče toho půjčení a zorání. To už jsem taky psala několikrát, především v prvním dotazu. Sousedi tu nefungují. Jeden soused to zoral a pak se na to vybodnul. Proto je to zorané a zarostlé. Žádného jiného mužskýho se mi tu nepovedlo uhnat ( a že nejsem zrovna ošklivá ;-D ). Dělám si legraci, ale prostě se sousedy se tu nedá počítat, všichni jen na svém písečku. Proto to tady řeším a snažím se dopídit jiného řešení, protože mít tak velkou zahradu a nemoci ji používat je k uzoufání.
Dokonce i tu variantu s místním povalečem jsem zkusila. Dopadlo to jak píšeš. Přišel jednou - 2 hoďky makal u toho se vožral a s tím že se na to může vys...t odešel a už se nevrátil. :-(
Tedy proto se mi ta varianta s navežením líbí nejvíc. Je to rozhodně něco jiného než co jsem už vyzkoušela. Zkusím zajít na obecňák s tím, aby všechno, co z obce shrabou a posečou nenaváželi na pole, ale k nám. Uvidím jak pochodím.
KUATO: Už jsem to tu psala. Žádná půjčovna tady tuto vymoženost nenabízí ( na druhou stranu je to mezera na trhu...... tedy mít na to, tak si jej koupím a investice by se mi i mohla vrátit zpět :-D )