LAETATIO: *pramen icí o kterých psala KAREN je po domluvě k dispozici, pokud teda slíbíte, že v tom nebudete máchat žádné bobule a nebudete to zapíjet softdrinky:) Když budeš mít cestu na jiho-jih, tak se ozvy. A jestli je ten RR na fotce fenka, tak rádi seznámíme s naším ;)
končím komerční přestávku a ať nejsem úplně OT: první rok sdílím s našima zahradu a začínám pochybovat, že zvládnu nějak ukočírovat tátovu "péči". Má traktorko-sekačku a seká a seká... trávník bych snad i skousla, ale na podzim tak jednou týdně porajduje záhony a šmelcuje tam zbytky slunečnic, listí, plevel, ... a metoda srovnání terénu po bramborách při které se divoce drandí se zaplou trakto-sekačkou po záhonu mě dostala do kolen.. Nicméně je tam úrodná, ale těžká hlinito-jílovitá půda, zatím jsem vzdala ambici bezorebných záhonů, ale ráda bych strukturu půdy časem nějak vylepšila a třeba se na jedné části k tomu nerytí dopracovala..otázka je, jak moc je funkční tohle kombo vrstvení, mulčování, terrapreta, kompost a jiný serepetičky s následný udusání a na zimu orba těžkou technikou... občas propadám beznaději, že moje snaha je k ničemu a mám čím dál častěji představy, ve kterých figuruje sekačka a kladivo...