CUKI: docet jsem jen k nebohe zvire.... dal uz je to pro me irelevantni...
a myslim, ze i sem...
kazdopadne existuje precedentni situace, kdy jakysi cisar japonska [takovy pekne uzavreny ekosystemek v te dobe], se rozhodl, ze bude vegan, pac Buddha rek, ze nemas zabijet [coz je samozrejme davno prekonane dogma, ale budiz... proste doba a cas].
No a tak ten cisar zakazal zabijeni zvirat pod trestem, ktery byl presne urceny : co ty udelas zvireti, stane se tobe [oko za oko, sak to znas].
Doby. Cisar vladnul neco jako 13 let.
Nasledoval cca 30 let hladomor, ktery pochazel z toho, ze se premnozilo kde co, a ponekud to sezralo rostlinky.
Videl jsi nekdy, jak to vypada v zemich, typu Australie, kam se podarilo importovat zvirata [treba kraliky], ktere tam nemaji predatora [jineho nez cloveka]? Totalni ekologicka katastrofa, a k tomu jeste s bonusem tzv. biologicke kaskady, takze je mozne, ze nektere nenahraditelne druhy, ktere se tam vyvyjely miliony let, tak sezral kralik za 100 let, a neni mozne uz je nijak rozume nahradit.
Opice jsou dalsi priklad.
Zvirata je NUTNE zabijet, u nas treba divocaci, kteri ted pri premnozeni maji jedinecnou sanci znicit ekosystem v podstate celeho podnebneho pasu. Ja vim, ze hmyz neni zvire, ale jako pamatuj na kurovce, a to, ze stredni evropa velmi brzo prijde o lesy. a podobne.
NEZABIJENI ZVIRAT je ideologicka sracka, ne relany vedecko-ekologicky zaklad uvazovani. Naopak, clovek nestiha zabit dost zvirat, aby jeho ekosystemy byly udrzitelne.
Priklad: mel jsem na zahrade za leto 20 inidckych bezcu, pac jsem tim chtel regulovat ty oranzove slizske svine, kterych jsem denne sbiral 2-5kg. Jenze ouha, prisla kuna, a pozrala mi je. Takze sliznate oranzove svine se premnozuji dal, ale pac mam chraneny druh na svem pozemnku, holt pozemek bude pristi leto poust.
Sorry, pockal jsem si, s navnadou, a proste dravce odrovnal ranou do hlavy, tecka .22