• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VASUCEKSaunování - [ sauny, parní, suché, infra...saunujete taky? ]



    Správné saunování je věda


    Tento klub by měl sloužit k získání různých informací, rad a tipů. Na nástěnce můžete najít pár odkazů věnovaných této proceduře. Cennější však mnohdy budou názory a rady jednotlivců tady v diskuzi. Saunu známe hlavně jako zařízení, které má blahodárné účinky na zdraví člověka, především výborný preventivní účinek. Pravidelné saunování posiluje obranné schopnosti lidského organismu a snižuje výskyt různých onemocnění. Dále se sauna využívá jako prostředek k postupnému otužování i jako prostředek ke zvyšování kondice.

    Byl bych rád, kdyby alespoň něco z toho posloužilo byť jen jedinému člověku, a na základě tohodle auditka by se rozhodl saunu zkusit. Zjistil jsem totiž, že je v mém okolí mnoho lidí, kteří nemají ani ponětí o tom, jak blahodárné účinky sauna má.

    Napadlo mě, že by nebylo od věci, kdybyste sem linkovali sauny, které navštěvujete, nebo ve kterých jste alespoň jednou byli a napsali, zda jste byli spokojeni, či ne (rozlišit, jestli se jedná o spokojenost s obsluhou, s prostředím nebo cenama, samozřejmě i negativní zkušenosti) časem bych to nějak vimplantoval na nástěnku aby v tom byl pro případné zájemce v daných lokalitách přehled. Časem by mohla vziknout nějaká tabulka, kde by byl výběr saun v určitém městě doplněný referencema spokojených/nespokojených uživatelů.

    Nevím však, jestli bych měl na to, to nějak přehledně a jednoduše udělat. Kdyby byl proto nějaký zájem o spolusprávcovství a případnou pomoc s tímhletím, ozvěte se mi pls do pošty.




    rozbalit záhlaví
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    PODFUCK: Nebyl bych překvapený kdyby to bylo kolem 1500 - 2000, zvláště v centru Prahy. Osobně bych si vybral jinou sestavu, ale kdybych si měl určit cenu pro tenhle typ tak těch 800 a i tak bych přemýšlel jestli do toho jít.
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    PODFUCK: litr cca. s moznosti predem obednat ze v ty virivce bude studena voda o kilo vic :)
    PODFUCK
    PODFUCK --- ---
    Premyslim, ze bych koupil tohle "MINI wellness" na Praze 2. Jaka je podle vas advekatni cena za 1,5 hodiny za tuhle soukromou saunu a virivku?

    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    IKARIE: 2x tydne je naprosto v poradku a kdybych to stihal, urcite bych to delal... trikrat nebude zadny velky rozdil, rozhodne ti to neuskodi.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    Jak casto je optimalni saunovani? Drive jsem nechodila vubec, myslela jsem, ze mi to nedela dobre, ale ted jsem tomu dala sanci a uplne jsem se do toho zamilovala. Mam klasickou finskou saunu ve fitku, chodim 3 cykly 10min sauna, sprcha, 10min relax. Je to ok treb i 2-3x tydne, nebo uz je to moc?
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    IF_: já chodím i s měsíčníma a úplně ok, ale je teda fakt, že já s nima chodím i do bazénu a v podstatě kamkoli a nemám problém. Co by se s nima v sauně mohlo stát? mi ani nenapadlo tohle řešit.
    ADITU
    ADITU --- ---
    IF_: ja treba, ale jenom s jednorazovejma/jednodennima. Nejvetsi zahul dostanou, kdyz mi natece voda do oci ve sprse, jinak v saune celkem ok. Kdyz mi prijde, ze nejak vysychaji, na chvili zavru oci a jsou zas dobry.
    SITH
    SITH --- ---
    IF_: ;-D
    IF_
    IF_ --- ---
    Schvalne se zeptam i tady.Kdo z vas chodi do sauny s cockama? Ja je sundavam,ale id Sith mi rikal,ze s nimi chodi.Mam celkem drahe toricke tak mam trochu strach...
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    LOOKASH_II: netusim, mozna nejaky zakouti posilky. Včera jsem tam nikde postel nevidela, jinak bych se tam s chutí natahla.
    LOOKASH_II
    LOOKASH_II --- ---
    KETHAMINA: nevypada to zle, co to je za mistnost na obrazku 22?
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    tak dneska http://www.relax-club.cz/

    cena teda nic pro studety, ale jinak 100%

    víčivka, sauna, relax ....a ikdyž jsme vyšli po hodce a třičtvrtě, platili jsme objednanou 1,5h.

    superledová sprcha. wau, hned bych si dala repete.
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    QUIP: tesat! :)
    jinak treba ja sem casto v pretlakovy hale kde je kotel prachu.. potom mam podrazdenou sliznici a dejchani nosem je blbe... takze dejcham pusou, jinak dejcham nosem... a je mi uplne jedno, co se ma, nebo nema... nejradsi lezim a obcas se otocim... potim se behem nekolika sekund tak ze mam na brise jezirka kdyz s edlouho nehejbu :) ale to je tim jak moc piju...
    TARGI
    TARGI --- ---
    QUIP: Jj, hezky řečeno, taky dejcham pusou, ale ležím na zádech, když už to mam tak, tak, sednu si, strčím hlavu mezi kolena a dám tak ještě 5mim a pak mastim. ;-)
    QUIP
    QUIP --- ---
    Krome nejakych hygienickych pravidel bych se moc neridil tim, co se kde pise / povida. Tisic lidi, tisic chuti. Saunovani ma byt predevsim o prijemnem pocitu a jestli nekomu dela dobre dychat nosem, at dycha nosem a nekdo dalsi bude dychat pusou.
    Stejne jako se lidi neshodnou na univerzalnim case, jak dlouho v saune byt, na ktere pricce, jestli sedet, nebo lezet atd.
    Me nejvic vyhovuje lezet na brise, dychat pusou a pobyt kolem 12 - 15 minut. Ze to ma nekdo jinak mi prijde naprosto v poradku :)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    WYMA, EM303: dýchám tam jedině nosem a nikdy žádné zlé následky - ni krev, ni migrény

    VALENTINA: tak to bys to měla střídat :)
    EM303
    EM303 --- ---
    VALENTINA: nemělo by se naopak. Způsobuje to bolesti hlavy
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    WYMA: já jsem si zas myslela, že je dobré dýchat nosem, že se zničí tím horkem případné bakterie či viry v nose a dých.cestách
    WYMA
    WYMA --- ---
    XCIDER: máš recht, názory se liší. nicméně pro tebe asi podstatný, co ti to dělá...
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    WYMA: no co jsem ted vygooglil, tak nazory se lisi, a to dost radikalne, napr: http://www.relaxuj.cz/proc-byt-v-saune-zticha/519
    WYMA
    WYMA --- ---
    XCIDER: sem to někde kdysi zachytil, a navíc kdykoliv omylem zavřu v sauně pusu a natáhnu nosem, tak se dostaví dost palčivá bolest, prostě to pálí jak čert .)
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    WYMA: jojo, mam rypak jak kdybych snupal drceny celaskon :) to s dychanim usty jsem prave nikdy v zadnych saunovacich instrukcich necetl, ale zni to logicky. clovek se porad uci... :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam