• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VASUCEKSaunování - [ sauny, parní, suché, infra...saunujete taky? ]
    QUIP
    QUIP --- ---
    K tomu poceni - potim se opravdu hodne malo a mam vypozorovano, ze na miru poceni ma vliv to, jestli jsem se predtim poradne do sucha utrel rucnikem, nebo ne. Kdyz vstupuju do sauny uplne suchy, tak se nepotim temer vubec. Na rukou a nohou mam i po 10 minutach uplne sucho, potim se treba v podpazi a poti se mi zada. Po 15 minutach se na rukou a nohou udelaji jen jemne kapicky potu, ktere ani nemaji snahu kamkoliv sklouzavat, natoz kapat.
    Pokud se ale neutru poradne a kuze zustava alespon trochu mokra pri vstupu do sauny, tak se potim "normalne". Ze mam telo ke konci saunovani mokry, ale ne ze by to ze me teklo vsude kolem.

    Vubec netvrdim, ze je tohle "spravny", pravdepodobne neni, protoze se tim telo neochlazuje dostatecne a o to vic pak potrebuju to poradne ochlazeni v bazenku a ve Stepu pak zustavam odpocivat venku (v zime). Kdyz nekde nemaji ochlazovaci bazenek, ale jen sprchu, tak tam se moc neochladim a po trech cyklech uz jsem z toho docela KO (pocituju zvyseny tep a jakoby prehrivani).
    SITH
    SITH --- ---
    VALENTINA: aha, ta je takovy cajicek, ja rad tu nejvetsi vpravo za dverma
    MORGAIN
    MORGAIN --- ---
    Šla bych v neděli v podvečer nebo večer do sauny. Je mi docela jedno kam, nemám preference a vůbec se v tom tužku vyznám, takže ocením společnost. Nechce se někdo přidat?
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    VALENTINA: aha, tak vikendy nejlepe kolem obedu:)
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    SARAJ: já se tam bohužel dostanu jen o víkendu v odpoledních/večerních hodinách a to se kolem těchto čísel pohybuje. Ale byla jsem i v sobotu hned po obědě a to byla nádhera.
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    VALENTINA: tak ja bych zase neprehanela, chodim tam po praci - takze bych rekla akorat ve spicce a nikdy jsem tam tolik nahacu nepotkala.
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    EM303: ale já jsem přece nepsala, že mi vadí, že se potí jiní, jen jsem komentovala situaci:) kdyby mi to vadilo, tak bych nemohla chodit do Stepu, kde se běžně pohybuje kolem osmdesáti nahých zpocených zadků:)
    IF_
    IF_ --- ---
    A strasny jsou taky lidi co se drou tou penzou, nechci byt xenofob ale Rusaci jsou na to experti.Strikaj to kolem sebe a ani nemrknou.Hnus.
    IF_
    IF_ --- ---
    Nenadavejte, jsou zeme kde se smi do saun jen v plavkach, zazila sem to ve Francii ci Bulharsku a to je teprve eklhaft.
    EM303
    EM303 --- ---
    VALENTINA: poceni k saunovani proste patri. To je zaklad. Lidi kterym nevyhovuje jista prirozena nehygienicnost verejnych saun maj porad moznost chodit do privatnich nebo si koupit svoji,)
    ARCHIMEDES
    ARCHIMEDES --- ---
    Jinak problém hygieny zpoceného prostěradla (nebalím se, ležím na něm) se snažím částečně řešit alespoň tím, že rozlišuju 'stranu k lavičce' a 'stranu k tělu', i když to velký význam asi nemá.
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    NAVARA: já říkám, že se potím, ale ne tolik jako jiní:), mi přijde, že všeobecně se chlapi potí víc a ženský míň-většinou(moje teorie):)

    SITH: myslela jsem tu, co Aditu
    ARCHIMEDES
    ARCHIMEDES --- ---
    Celkově se mám pocit ženy v sauně potívají míň, zase se jim častěji dělá 'mramorování' mírně přehřáté kůže.
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    SITH: hned u venkovnich sprch. kulata je.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    VALENTINA: to horko potřebuješ z vnitra nějak odvádět, jestli máš tedy nějaké jiné mechanismy... (mutante :)
    ADITU
    ADITU --- ---
    SITH: je tam těsně u vstupu taková menší, chladnější, voní to v ní po citronech (teplota 65 - 75°C, vlhkost 50 - 70 %)
    SITH
    SITH --- ---
    VALENTINA: tou tropickou myslis kterou ve stepu?
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    NAVARA: nee, začínám medovou, pak klasika finskou, končím tropickou(infinit ve stepu), prostě jsou asi lidi, kteří se potí víc nebo míň, ne?:)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    VALENTINA: to tam chodíš do 65°C? :)
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    SITH: ale taky se potím, ale ne tak, abych měla mokré prostěradlo. I když tam vydržím 15 minut/moje max./, tak jsem zpocená jen na těle. Já zase nechápu ty mokré skvrny, co tam někteří po sobě zanechávají:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam