• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEkojení ... aneb miminko papá
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    POZITRON: Kdyztak napis do spravy, posli fotku prisati. Nedoporucuji nic s lanolinem. Zivi se tim kvasinka.
    Dulezite je dbat na spravne prisati po celou dobu kojeni. Aby byl dobre a nebyl jen na bradavce. Mazat muzes olivovym olejem. Jemnou vrstvickou a prsy hodne vetrat. Pomaha byt v kontaktu kuze na kuzi, deti vic otviraji pusinku. Pokud jsou bradavky suche a zarudle, tak muzes jeste pridat naredeny vytazek z grepovych seminek - 15kv do 30ml vody a potirat a nechat volne uschnout po kazdem kojeni. Doporucuji ale hlavne kontrolu prisati. Idealne lp z mamily.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    KATIA: bepanten neco specialniho nebo ten klasickej, co je i na zadek?
    KATIA
    KATIA --- ---
    POZITRON: Bepanthen, lanolin, hydrogel+ střídat polohy u kojení a snažit se, aby vzal opravdu co nejvíc bradavky i s dvorcem...
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    Jaka mast na bradavky je nejlepsi, opravdu funguje a prinasi ulevu? Synovi je teprve 48 hodin, mliko jeste nemam, presto vyzaduje prsa temer neustale, takze mam bolavy a oschly bradavky. Je to opak 1. syna, kterej se neprisal vubec, tenhle kdyz se treba hodinu a pul nedozaduje kozy, je to zazrak. Mam samozrejme radost, jen bych nechtela mit bradavky dojebany jeste nez se vubec prsa nalijou, zatim to tak vypada. :/
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    vyuzily jste pri odstavu odsavacku (k uleveni)? chystam se ji prodat, a pak me napadlo abych pozdeji nelitovala.
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    KEMENTARI: Zkus pred kojenim (pokud to jde) prsa nahrat a trochu rucne odstrikat, pujde mu to pak lip (taky se to uci) a tobe to ulevi. Mela jsem to take, kolem 3-4 mesice se to ustalilo.
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    KEMENTARI: Taky jsem na to strasne trpela cca do 7 mesicu syna. U me pomahalo mit prsa v teple. Nemohla jsem vubec kojit venku a pomahal tomu sport. A kdyz uz retence vznikla, tak ji vypotit - svetr, perina a horky caj. Lecitin u me vliv nemel
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    KEMENTARI: no, horečky ne, boule jsem měla a mléko mi teklo skoro proudem
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    KEMENTARI: Kdyztak mi napis vic do sz. Jak casto kojis, jestli odsavas/neodsavas. Jestli pouzivas siditka/flasku. Jak vypada kojeni v noci.
    Mohlo by pomoct dbat na dobre prisati, stlacovat prs u kojeni. Pripadne uzivani lecitinu, ale to zvazit az po uprave ostatnich veci, aby se to prave nevracelo, jak pises, ze se to vraci.
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    KLAIR: Jako že budu ještě deset měsíců ob dva, tři dny bojovat s boulema v prsou a příležitostně čtyřicítkama horečkama? Uuuf, to mě teda čekaj světlý zítřky. :(
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    KEMENTARI: jo, zlepší... mně se to ustálilo asi v roce
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    Malymu uz jsou dva mesice a mne zatim porad nesplaskly prsa, mam je porad takovy nality, pred kazdym kojenim uz se celkem nemuzu dockat, az mi z nich to mleko odpije. A porad se mi opakuji retence mleka. Je to tim, ze mam porad nality prsa – zlepsi se to, az se tvorba mleka ustali? Nebo je mozny, ze delam neco spatne?
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    HOJ_TY_STEDRY: jee, ta se mi libi podle fotky. proste takova pani, mysleno dobre. :) diky.
    HOJ_TY_STEDRY
    HOJ_TY_STEDRY --- ---
    POZITRON: já můžu doporučit Hanu Kudelovou, kontakt tady:
    Laktační poradna | Studio pro těhotné
    http://studioprotehotne.cz/laktacni-poradna/
    Nejsem příliš alternativní rodič (na pražskou bublinu, na maloměsto, odkud je manžel, jsem alternativní až moc, protože třeba nenechávám děti vyřvat, když nemůžou usnout... konec ot) a přišla mi skvělá. Její doporučení byly vlastně dost podobný, jako tady píše Myjka. Přišlo mi dobrý, že jasně řekla svůj nejlepší názor a zároveň nic nenutila. U prvního bych bez ní určitě nekojila.
    HOJ_TY_STEDRY
    HOJ_TY_STEDRY --- ---
    POZITRON: Nemám úplně radu měsíc před porodem, ale napodruhý mi s kojením hrozně pomohlo, že když jsem ležela na šestinedělí, tak měla noční službu dvakrát za sebou naprosto skvělá sestra, která mi opravdu hodně pomohla. Vím, že to se zařídit nedá, ale zpětně mi přijde, že mi vlastně neřekla nic novýho, akorát jsem v tom poporodnim nevyspalym hormonálnim stavu nebyla schopná žádný racionální úvahy. Tak by třeba pomohlo si předem domluvit laktační poradkyni, která by došla do porodnice, případně byla ochotná po telefonu poradit mimo návštěvní hodiny, třeba i v noci.
    Šlo o rady tipu, jak často kojit, kolik dát dokrmu (měly jsme ho rychle, dcera za 24 hodin ztratila 10% porodní váhy, odcházely jsme už bez něj), jestli spíš nakrmit, nebo nechat vykrkat (dítě mi pořád blilo) apod. Fakt věci, který bych třeba o dva měsíce později byla schopná řešit sama, ale v té porodnici s bolavýma bradavkama a s dítětem, který mě nenechalo ani chvilku vyspat (spala jsem asi 2 hodiny za 24 hodin) mi to přišlo neřešitelné. Tak prostě mít dopředu zajištěnou podporu pro případ takovýhle situace.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    POZITRON: tipuju, že podruhý už budeš silnější v kramflecich :-)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    v ty porodnici bylo nejhorsi, ze co tvrdila jedna sestra, uz u dalsi sestry zase neplatilo a takhle porad dokola. nejlepsi bylo, kdyz mi jedna dala pro syna jejich erarni dudlik, ale sestra z nasledujici smeny na me pak jecela jak na malyho haranta, jak jsem si vubec mohla dovolit mu dat dudlik. tak pak novopecena matka nevi uz vubec co a jak a jeste je z toho vynervovana.
    TOULASE
    TOULASE --- ---
    POZITRON: zkus Jitku Vávrovskou...nevím jaká je, dá se vygooglit
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    POZITRON: Prahu 4 muzes margaritu preucilovou, katku zelenou, marii pultarovou, simonu moravcovou.
    Ja odobni poradenstvi ted kvuli detem nedelam. Ale delam jednou mesicne v hernicce lumpik podpurnou skupinku do budoucna.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    MYJKA: praha 4.
    muj plan je nenechat se v Krci odbejt jako posledne, kdy nemel nikdo na nic cas, ale na vsechno se zeptat opakovane, vsechno si nechat znova a znova ukazat a kdyz to nikam nepovede, tak si zkusit jeste zavolat poradkyni primo tam. plus ihned zkontrolovat uzdicku a pripadne ji nechat smiknout.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam