POZITRON: z toho co pises to na me pusobi dojmem, ze je mozna hladovej. nevim jak to souvisi s tim, ze se posledni dva tydny blbe koji, ale minimalne jakou jinou souvislost ma to, ze do sebe napere tolik jidla, nez ze zacina mit vyssi spotrebu? (nevim kolik ma v tomto veku snist, soudim jen dle probehnuvsi diskuze). vsak cemu to vadi, ze sni hodne, pokud z toho nema brichabol/zacpu/prujem atd.? myslela jsem, ze samozrejme krom vhodnyho slozeni stravy je v dobe zavadeni prikrmu zasadni, jak dite reaguje stran traveni. zda sni mnozstvi dle tabulek nebo vycucne sklenicku pohledem, to uz je snad vedlejsi? kor pokud mas obavy, ze jsou potize s pribiranim, tak to, ze sni naraz tolik, by mi prislo jako super vec a prislo by mi divny mu davat "jen par lzicek", protoze na zacatku se to tak dela, a naopak ho nutit at se vic koji (?). nejsem odbornik, navic mam deti na druhe strane spektra (starsi do necelych 2 let ze 3/4 na UM, s jidlem fakt traged, mladsi ted v 1.5 konecne zacina trochu jist, do te doby vicemene jen kojeno, takze to normalni stravovani tusim vyjde zas na ten druhej rok cca). tudiz videno optikou teto zkusenosti, osobne bych byla rada, ze decko zere, a zacala bych mu k tomu treba davat vodu, myslim tim na zapiti (jak pises, ze zadny dalsi tekutiny k prikrmum nedavas; chapu, ze malo pribira atd., ale tak pokud sni hromadu jidla a treba by to tou vodou rad zapil, tak proc ne?).
mozna se ale mylim, je to jen moje uvaha (prastilo me to do oci prave proto, ze mam nejedliky, tak to vidim trochu jinyma ocima)
opravte me, pokud se mylim.