• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEkojení ... aneb miminko papá
    KOJÍTE? NEKOJÍTE?

CHCETE KOJIT? NECHCETE KOJIT?

BAVÍ VÁS TO? NEMŮŽETE TO VYSTÁT?

NEJDE VÁM TO? MÁTE NĚJAKOU VYCHYTÁVKU?

BOLÍ VÁS TO? JE VÁM TO PŘÍJEMNÉ?

nebo se chcete jen podělit o ten krásnej pohled miminka, když papá...?

rozbalit záhlaví
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    PISISKVOR: trapi me ten malej prirustek na vaze, zda se mi to hodne malo.
    on tedy v porovnani se starsim synem vazi ve stejne dobe o kilo a kousek vic. starsi mel v 6m 7kg, tenhle ma 8kg a to do 6m zbyva jeste 9 dnu. neni hubenej, to vubec, proti starsimu naopak, ale ten prirustek je moc nizkej a navic poznam, ze se mi min nalejvaj prsa. potrebovala bych trochu podporit kojeni.
    MYJKA: jdu si to precist, diky.
    KEMENTARI: nepamatujes si, jak dlouho to trvalo? super, ze se to vratilo do normalu, snad to tak bude i u nas. on kouka, kde co lita, podle me by treba pomohlo mu k tomu neco poustet na mobilu, ale to uz mi prijde jako extrem, tak zatim vyckavam. anebo ta tma, jak psala Klair, akorat tohle bojkotuje starsi syn.
    MAAJAA: nechci mu dat flasku, nikdy flasku nemel. starsiho jsem nekojila, jenom jsem pul roku odsavala, mel MM z flasky a ted, kdyz kojim, tak prave nechci nic riskovat. kontroluju, jestli nema propadlou fontanelu, to vim, ze je znamka dehydratace, ale to nastesti nemiva.
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    PISISKVOR: Pozitron ma imho starost, aby timto neodeslo kojeni do kopru. Maly odber = klesne produkce a uz se to veze.
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    POZITRON: jeste jak pises, ze v noci se koji dobre - treba kdyby mel pres den dostatek stravy, bude se v noci kojit "hur" a ty budes moct vic pospat:)
    mne to cely prijde jako pozitivni vyvoj a nejak tam furt nevidim to spatny, co by bylo treba nejak zkorigovat.
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    POZITRON: z toho co pises to na me pusobi dojmem, ze je mozna hladovej. nevim jak to souvisi s tim, ze se posledni dva tydny blbe koji, ale minimalne jakou jinou souvislost ma to, ze do sebe napere tolik jidla, nez ze zacina mit vyssi spotrebu? (nevim kolik ma v tomto veku snist, soudim jen dle probehnuvsi diskuze). vsak cemu to vadi, ze sni hodne, pokud z toho nema brichabol/zacpu/prujem atd.? myslela jsem, ze samozrejme krom vhodnyho slozeni stravy je v dobe zavadeni prikrmu zasadni, jak dite reaguje stran traveni. zda sni mnozstvi dle tabulek nebo vycucne sklenicku pohledem, to uz je snad vedlejsi? kor pokud mas obavy, ze jsou potize s pribiranim, tak to, ze sni naraz tolik, by mi prislo jako super vec a prislo by mi divny mu davat "jen par lzicek", protoze na zacatku se to tak dela, a naopak ho nutit at se vic koji (?). nejsem odbornik, navic mam deti na druhe strane spektra (starsi do necelych 2 let ze 3/4 na UM, s jidlem fakt traged, mladsi ted v 1.5 konecne zacina trochu jist, do te doby vicemene jen kojeno, takze to normalni stravovani tusim vyjde zas na ten druhej rok cca). tudiz videno optikou teto zkusenosti, osobne bych byla rada, ze decko zere, a zacala bych mu k tomu treba davat vodu, myslim tim na zapiti (jak pises, ze zadny dalsi tekutiny k prikrmum nedavas; chapu, ze malo pribira atd., ale tak pokud sni hromadu jidla a treba by to tou vodou rad zapil, tak proc ne?).
    mozna se ale mylim, je to jen moje uvaha (prastilo me to do oci prave proto, ze mam nejedliky, tak to vidim trochu jinyma ocima)

opravte me, pokud se mylim.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    MAAJAA: a nenapada te treba, co s tim? mozna kdyz ma aspon rad prikrmy, tak jestli mu treba uz nezkusit dat 2 jidla denne?
    zkusim se s nim zavirat na kojeni do ticha a tmy, ale to teda nebude jen tak. :( kojeni v nositku nevim, jak udelat, to asi nejak podle youtube.
    MAAJAA
    MAAJAA --- ---
    POZITRON: promiň blbě jsem to pochopila...
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    MAAJAA: ja jsem se asi blbe vyjadrila, ale nejsem v klidu z toho, ze za 8 tydnu pribral 400gr. ted vecer pred koupanim jsem ho vazila a to dneska jeste nekadil.
    stezuju si, ze se 14 dnu spatne koji, ne ze by moc jedl.
    MAAJAA
    MAAJAA --- ---
    POZITRON: v klidu naše nejmladší jako první ochutnání snědla půlku malé skleničky a podezřívám jí, že by klidně snědla celou =) Holt jim chutná =)
    a prostřední jedl taky první ochutnání asi čtvrt skleničky a nic mu není =)
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    POZITRON: Je to zbytecne moc, staci ochutnani, prikrmy se ke kojeni pridavaji, nenahrazuji ho. Uplne idealni na seznamovanins jidlem je metoda BLW - jidla do tlapky. :)

A to kojeni, co kojit v nositku a pohupovat. Ono ted je asi ve veku, kdy ho vse zajima. Takze hledat klidne prostredi v ramci moznosti.
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    POZITRON: jsa dávala jen asi dvě malé lžičky, ale záleží na exempláři. asi dobrý :-) posadit starší k pohádce?
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    no jo, ted vidim, ze prvni dny par lzic. :-o jenze on je na jidlo sape, i na nase jidlo. kdyz ho krmim a zrovna nabiram lzicku, cili zrovna na chvilku ji nema v puse, tak zacina plakat.
    to bude souviset s tim blbym kojenim posledni dobou, asi je hladovej?
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    KLAIR: to je dobra rada, pomohlo by to, ale problem je, ze starsi je nam porad v patach. ted jak se mi mladsiho podarilo nakojit, tak to bylo tim, ze jsme v hernicce a zalezla jsem si s nim do kouta.

100gr prikrmu je moc? za tri dny snedl 3 ty male sklenicky - mrkev, dyni a pastinak, kazdy den jednu. on to snedl docela ochotne. :-o u starsiho uz si nepamatuju, jak to bylo, kazdipadne ten vzdy byl a jeste je nejedlik.
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    POZITRON: zavřít se do tmy na kojení?

Jinak 100 gramů přikrmu po třech dnech mi přijde hrozně moc..
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    Prosim o radu.
    Synovi bude za 10 dnu 6 mesicu, 3 dny ma prikrmy, do te doby pouze kojenej. Zatim ma jednu malou sklenicku cca 100gr denne k obedu.
    A ted v cem je problem, je to tak 14 dnu, kdy se behem dne spatne koji, snadno ho neco vyrusi, takze parkrat potahne, pusti se, pak se podiva, kde co lita, zase se chytne, parkrat potahne a je konec. Posledni kojeni pred spanim a v noci se koji dobre, takze to je tak ve 20:30, pak cca v 1 a okolo treba 4. hodiny, to se napije hodne, vetsinou z obou prsu, ale behem dne je to pak katastrofa.
    Treba dneska v cca 8:30 rano se nakojil z jednoho prsu nic moc, pak az ted ve 12 se napil hezky, ale taky jen z jednoho prsu a vytuhnul.
    Zadny dalsi tekutiny mu nedavam a pribirani se hodne zpomalilo, ted ma cca 8100gr. Za necele 2 mesice pribral pouze 500gr, to mi prijde dost malo, udajne ma v tomto veku dite pribirat alespon 100gr tydne.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    MARSELKA: https://www.mamila.sk/sk/pre-matky/poradkyne-pri-dojceni/
    Kolegyne Margarita Preucilova je p10. Na odkazu najdes kontakty.
    MARSELKA
    MARSELKA --- ---
    Ahoj holky, prosim nektera kontakt na dobrou laktacni poradkyni Praha, nejlip Praha 10? Kdyztak, posta. Diky moc.
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    MYJKA: no prave, fuj, mam to ve vzpominkach jeste dnes.
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    MYJKA: aha, tak beru zpet, spatne jsem spocitala davkovani.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    PISISKVOR: Jinak nez byly bylinky kapslovane, tak se uzivalo 3x denne 3 polevkove lzice z obou bylinek a teda dostat to do sebe byl pekny ekl. Takze diky bohu za kapsle. :)
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    PISISKVOR: Bere se 3x denne 3 tablety. To neni 3 ale 9 tablet.

V mnou doporucene gramazi se bylinky prodavaji normalne na netu od ruznych vyrobcu. Staci zadat nazev a gramaz do vyhledavace. Prodavaji se kapslovane.

Kdyz nejsou problemy s kojenim, nebo jsou drobne, ten more milk plus muze mit efekt, ale ve vysledku vyjde porad o dost levneji vzit si ciste bylinky v mensim davkovani, nez brat ten more milk plus. Jen proste upozornuji, ze je to zbytecne drahe.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    MYJKA: pripojuju se k doporučení moringy, ne místo bylinek, ale navíc. mě pomohla, když jsem měla pocit, že už to kojení nějak neutahnu. dávala jsem si ji do snidanovy kase. asi zase začnu.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    Jen pro porovnani v more milk plus je 130mg piskavice a pri uzivani bylinek 3x3 denne doporucujeme gramaz 610mg.
    Benediktu je tam 107mg a opet pri uzivani 3x3 denne doporucujeme gramaz 500mg.

Tzn aby si uzila stejnou davku bylinek u more milk plus, musela bys snist denne 42 tablet. :/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam