POZITRON: predpokladam, ze ten prirustek si pocitas sama? kdyz 6m prohlidka vas asi teda teprv ceka. ses dobra, ze to sledujes a mas prehled i o takovych detailech, me to treba vubec nenapadlo. koukam, ze jedno z mych deti melo v 6m 7.5kg a bylo to v pohode.
chapu, ze mas k tomu asi jinej pristup a potrebujes jiny veci nez ja, ale ja bych ti za sebe doporucila ten prirustek vubec neresit, dokud dite je v pohode (a vahu ma prece uplne ok). je to jenom stresor navic, kterej nepotrebujes (nikdo tohle pocitani nepotrebuje, imho je to super tak maximalne prvni dny po porodu, aby clovek mel predstavu zda laktace fici, kor kdyz treba dite je hodne ubreceny a nespavy, a pak uz bych tomu pozornost vubec nevenovala, pokud se neobjevi konkr. problemy).
ohledne nalevani prsou, timto bych se fakt vubec nezaobirala a nebrala bych to jako nejakej ukazatel uspesne laktace. prvni mesice po porodu jsem mela prsa jak balony, o dva vetsi kosicky mne vydrzely mozna tak toho pul roku. mozna o neco vic, presne nevim, ale zhruba nekde okolo tech 6 az 10m se to zacalo vyrazne promenovat a prestoze mam opravdu "tlusty", vypaseny dite, tak tou dobou se mi prsa celkem vratily do normy a mam to tak dodnes - oproti tem poporodnim melounum je mam skoro az splaskly) a presto si vem, ze to velky dite stale zivim, v roce bylo stale jeste plne kojene (dostala jsem zde cocku, ze plne kojene znamena neco jineho, nicmene kdyz dite nejedelo VUBEC nic a nepilo VUBEC nic, jen MM, tak proste bylo plne kojene), ted v roce a pul jak jsem psala - obcas neco trosku poji, ale v souctu za den sni treba pulku jedne bezne porce (dohromady, za celej den). co chci rict, i tyhle jakoby prazdny prsa porad uspesne zivi vypaseny batole, a to furt pribira a pribira a vahove je furt nad prumerem. co tim chci rict - mezi hmatatelnym nalitim prsou a dostatkem mlika neexistuje prima souvislost.
takze za sebe bych rekla, bud v klidu, je to v pohode.
co se jidla do tlapky tyce, jak psala Myjka, mne se to taky hrozne libi a taky se o to furt pokousim (ale jak dite neji, tak zkousim i jiny zpusoby krmeni, muzu rict, ze u nas se timto dite nerozjedlo, ani jedno ani druhy). jenze proti tomu se da argumentovat, ze zatimco takto male dite jeste neni schopno se nakrmit do sytosti (nemoznost polykani vetsich kousku, koordinace ruka-pusa atd.), tak muze zbytecne zustat hladovy. pokud se synek jevi, jako ze ma o jidlo velky zajem, tak bych to vsema deseti podporila. vsak co jineho je ukazatel toho, ze je spokojenej a ze mu to prospiva, nez ze to nevyblije/nema zacpu/neboli ho bricho?
fakt mne z toho, co pises, prijde, ze bys mela byt uplne v pohode a pocitam prirustku by ses nemela stresovat