• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...

    Lámete si hlavu, co schází nebo přebývá vašemu zvířátku?

    ŘEŠÍTE ZDRAVOTNÍ PROBLEMY VAŠICH MAZLÍČKŮ?

    Pátráte po chovatelských tricích, nebo jen řešíte drobné poranění či zdravotní neduh?
    Ptejte se místních "zkušených" na co jen chcete, od výběru vhodného steliva pro suchozemskou želvu přes plusy a minusy psích oblečků až po rozměry voliery pro kakadua..
    ... pole působnosti sahá tam, kde končí bohaté zkušenosti všech ostatních zúčastněných, tedy, kdo chce dnes poradit, zítra třeba sám přijde s dobrou radou někomu dalšímu..a rozhodně nezůstane jen u obligátních mazlíčků typu kočka či pes..



    koukněte sem...

    rozbalit záhlaví
    TOY_BOX
    TOY_BOX --- ---
    FIFAJZ: no jako zatim jsem to konzultovala se dvema (u karlinskyho tunelu a na ohrade, nevim presne, jak se jmenuje, ale takova ta 24 hodin pohotovost) a oba mi rekli, ze neni ve stavu to dat. o inhalacni narkoze ale nepadlo slovo... ten pan veterinar mi rikal, ze bych mela pockat minimalne pul roku az trochu posili a ze by pak byl za to vyndat celou mlecnou listu, ale ze to je minimalne na nekolik hodin siti a pak treba za nejakou dobu druhou. nicmene ze je to velky zasah do organismu a ze neruci za nic, ze by ji mozna nechal dozit tak, jak je, ze ma zkusenost s tim, ze starsim fenam se ten zakrok treba udela (pripadne kastrace) a pak umrou na neco uplne jinyho a clovek pak lituje, ze jim otravil posledni mesice zivota nesmyslnou bolesti.
    tak nevim, na druhou stranu milada je fakt cim dal tim lepsi, ma chut k jidlu, raduje se ze zivota, sice hodne spi, ale ma rada i prochazky, micky a piskoty, tak si myslim, ze by tady jeste nejakou dobu byt i mohla, starka.


    ZMYJKA: no a mas nejakej tip? ja mam docela dobrou zkusenost s veterinarni klinikou na zahradnaku, sice je draha jak blazinec, ale prisli mi tam fakt profi.

    TAPINA: no mne prave rikali oba veterinari, ze ho ted nejak prestali vyrabet, kazdopadne ho nemeli na skladu a mam to zkouset sehnat nekde jinde. ona jako nema klasickou falesku (nedela si stenatka a tak) jen proste ji tece to mliko, ponevac patrne vetsinu zivota kojila.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TOY_BOX: To je těžký, veterinární lék na její váhu vyjde hrozně draho. Ale existuje a takové nežádoucí účinky, jako ten lidský, nemá.
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    TOY_BOX: z obkladů mám dobré zkušenosti s tím tvarohem, ale taky se přikláním k inhalační narkóze a kastraci - inhalačka je docela šetrná záležitost a na vybavené klinice by to mohli dát i u staré a nemocné feny a vyndat co půjde.
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    TOY_BOX: Hele, tohle je na pytel. Ja bych asi volila kastraci, uz jen kvuli nebezpeci zanetu delohy + teda opakovany falesky. V dnesni dobe uz narkozu zvladnou i starsi pesani. Zkus to zkonzultovat s vice vetama, nechat ji udelat krev, sono, zda nema nekde nejaky osklivaky uz ted. Jinak ji ty nadory na mlecny zlaze nezmizi, jsou vazany na cyklus feny a falesky jsou v tomhle svinstvo. Takze nez resit falesku, vzala bych to - pokud to zdravotni vysetreni feny dovoli -od podlahy zevnitr (mluvim z vlastni zkusenosti, 10leta rtw mela nador u cecku, dlouho byl klid a pak to zaclo rychle rust - muselo to ven. Po roce pyometra uzavrena a mela hodne na kahanku a nadavala jsem si pak zpetne, ze jsem ji nedala rovnou vykastrovat).
    Jinak laktaci - krom vice pohybu a ruznych obkladu (octovy zabaly, tvaroh) asi nezastavis.
    TOY_BOX
    TOY_BOX --- ---
    hele milade se stalo to samy (viz nize) a jediny, co na to pomohlo byl nakonec visnak. hledala jsem to ne netu, a nasla jsem, ze si ho davaj dost fetaci na abscesy, vytahuje z rany hnis (hnisa-li ji to) do tydne mela ucho suchy a zahojeny.

    jinak ja bych potrebovala taky poradit - milada (tj. jedenactileta fena argentinsky dogy celej zivot drzena v podstate brezi na stenata) ma po harani falesnou brezost, tj z cecku ji porad tece mliko (z nekterejch smiseny s hnisem nebo krvi, ponevac na nich ma podle veterinare nadory, nevi se, ale pravdepodobne i zhoubny:( - operovat se to moc neda protoze narkozu by uz nemusela prezit. problem je, ze veterinar nam nejdriv dal nejakej "lidskej" lek proti laktaci, kterej byl moc silnej a milada po nem hrozne blila, coz je naprosto kontraproduktivni, ponevac krome vseho je taky podvyzivena (z desetidenniho hladoveni v zime v aute, kam ji zavrel predchozi majitel) kdyz jsem mu to rekla, poradil neprijimat mlecne vyrobky a snizit krmne davky, coz je dle me taky kontrproduktivni, ona by spis mela zrat cim dal vic, to ji jde viditelne k duhu a trochu se po jidle ozivuje. ma nemocnou slinivku, davam ji do jidla nejaky hormony, co stepi tuky. napada vas nekoho, co s tou lakataci? bojim se, ze pokud ji necham tak, jak je, pravdepodobne se ji nadory budou zvetsovat (tj tekutina se propoji s tkani). za kazdy napad budu vdecna.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    KAMPA: Jakákoli.
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    Tapina - takze vlastne do ty rany....
    diky...strakacka jakakoli? kdyz budu v lekarne...(nemam s tim zkusenosti, sem nikdy psovi takhle nedavala)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    KAMPA: Je to dobře, ale chce to důkladně proplachovat, ne jen čistit po povrchu. Klidně si vem stříkačku a šplíchni tu dezinfekci dovnitř (ideálně 10%)
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    zdravím, mam dotaz. moji fenku o dovce pokousal pes - na boku, evidentne ji zachytil spicakem a ted tam ma douru tak 1 cm siroky a tak 0,5 cm hluboky. byli jsme dost na samote a jediny, co jsem dokazala na rychlo sehnat je betadin.
    druhy den jsem sehnala cislo na veterinare, tak mu volam a ze uz neordinuje, ale ze uz to neni na siti, ze ji to mam cistit tou betadinou a hlidat aby to pod tim a kolem nehnisalo a uz to proste nechat byt. ted je to tyden, delaj se ji na tom stroupky tak,ze ale pod tim to ma furt mokvavy (mokry...), ty stroupky (po dalsich debatach) sundavame....jinak rana je cista, nezapacha, nehnisa...
    delame to dobre, co jeste vic? u veta jsme s tim jiz nebyli....
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    OLLIEA: Tak na svrab bych v první řadě čekala nějakou ampuli typu Stronghold nebo Advocate, a třeba i prventivně pro ostatní psy, aby to nechytli. Nolvasan preventivně nemá smysl, to je jen čistič. Škoda, že nevíš, co je to druhé, to bude účinná látka na svrab.
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    TILLIT: :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU: no tak to jsou rozškrábané sametky.
    OLLIEA
    OLLIEA --- ---
    Tak jsme si domů vzali tříletou fenku francouzského buldočka, bývalý majitel ji chtěl v garáži klepnout kladivem. Zanedbaná, nemocná - už v 1 roku byla u veterináře se svrabem, bohužel majitelé se na to pak vykašlali a ty dva roky ji už neléčili - svrab je nyní už jen v uších, boltce ztvrdlé a zbytnělé. Dnes jsem od vet dostala Nolvasan Otic a ještě nějaký přípravek, který mi odlil, bohužel nevím jak se jmenuje. Je dost agresivní, aplikuje se jednou za 5 dní, 0,5ml na 1dcl. Uši mám začít zkusit mazat, je šance, že by mohly změknout. Dále dostala Ophtalmo-framykoin, oči kapat borovou vodou. Máme k ní ještě dva amstafy, oba dva jsou zdraví - preventivně kapeme i jim Nolvasan. Nějaké tipy jak s ní zacházet, dá se dělat se svrabem ještě něco jiného? Bojím se, abychom to nechytili ještě navíc my...
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    TILLIT: předpokládala jsem, že stejně jako u koní i u psů je těch typů Alavisu spousta, ne?
    Pokud chceš kupovat balení pro koně a chceš aby tam byl i glukosamin, tak je v tomhle: http://www.equiservis.cz/VYBAVENI-PRO-KONE/KRMIVA/ALAVIS/Alavis-Triple-Blend-700gr.html
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    A ta pauza být nemusí, spíš MŮŽE. A nevyužijte toho, vzhledem k těm cenám.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    VERCA_ZABA: Tak každému vyhovuje něco jiného. Kdo krmí mokrou stravou, tak prostě sirup nalije na krmení, i na granule se to dá nalít, ale to musí pes žrát rychle, než to proteče na dno. Nebo stříkačkou, někdo dá psovi líp sirup, než tabletu.
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    tak to je u většiny preparátů, že se berou třeba tři měsíce a měsíc pauza
    INXS
    INXS --- ---
    jinak se nedoporučuje k dlouhodobýmu užívání resp po jedný lahvičce musí bejt asi dva měsíce pauza.
    INXS
    INXS --- ---
    VERCA_ZABA: normálně ho přimichávám do masíčka, on je docela nasládlej, takže Bonymu nevadil
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    hmm, tak on je to jenom sirup, fakt že jo.. to by jedině arnošt musel denně pít mlíko nebo kefír:P
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    TILLIT: aha, tak to mám ještě štěstí, že na arnošta se stačí zle podívat a nic nevyplivne:D
    le každopádně se na ten aptoflex jdu podívat
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam