• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIONěmecká doga - klub pro chovatele i příznivce něžných obrů
    GIO
    GIO --- ---
    to je ono no, moje doga nikoho jinyho nez nas dva nerespektuje, a sverit ji nekomu jinemu(kdyz neni doma, kde se i bezpecne vyvenci) bych nemohla, ona si ela co chce, okamzite me vyrazi hledat a na nejake pockej a ke mne od cizich se ani nemrkne...
    takze ja nastesti mohu pouzit sousedku, ale v praci jit reba nikomu na hlidani nechat nemuzu, dkyz bych si chtela nekam odbehnout, tak si ji beru jen kdyz vim ze muze byt cely den se mnou. ale radsi je stejne doma s bubackem
    THEIA
    THEIA --- ---
    inak teda, minuly tyzden sme boli na 5 dni prec, tak sa ku mne nastahovala kamaratka a bola s Amalkou, tyzden predtym som ich poctivo zoznamovala a tak.. no a az ked sme sa vratili a zvitali sa s nou, sa mi ta holka priznala, ze hned v prvy den jej zdrhla z parku, 2 hodiny ju s dalsimi znamimi hladali po okoli a potom sa sla pozret domov- a Amalka tam cakala. By som do nej ani nepovedala ze je taka sikovna a vie kde byva.) a radsej si nepredstavujem co vsetko sa jej cestou mohlo stat..
    THEIA
    THEIA --- ---
    MISSHA: nasa amalka zvlada obcas aj tych 9-10 hod, ked sa napr.obaja zasekneme v praci,skole a pod,ale je to fakt ojedinele (skor si ju beravam so sebou ked vopred viem ze budem dlho)..vzali sme ju z utulku v 6mes, potom som s nou bola mesiac cez prazdniny vkuse doma,co bola dost chyba-strasne si na to zvykla, tak sme len postupne predlzovali,zo zaciatku byvala dost nahnevana a aj za 10 min co som sla nakupit stihla rozhadzat uplne vsetky veci no.. potom som si vzdy rano privstala aby som ju stihla unavit,dokonca som mala snahu zacat s nou behavat,ale ani jednej z nas sa to nezapacilo.) tak sme zaviedli len dlhe ranne vencenie a hranie so psikmi,aby som ju donutila spavat cez den,az sa to postupne spravilo uplne.. Ale urcite to neni ako odporucanie,je jasne ze by bolo lepsie keby je s nami viac, dlho sa aj pocikavala od radosti vzdy ked sme prisli a tak..
    inak ak by si si ju mohla bravat do prace tak kde je problem? moc skladny psikovia to nie su, ale su mierne a kludne (zvacsa),nam nerobi problem v praci prelezat cely den pri nohach a obcas ist zasomrovat ked tu niekto zasusti sackom.)
    MISSHA
    MISSHA --- ---
    stendo bych si mozna taky mohla brat do prace nebo ho aspon nechavat u rodicu ale to zas nevim jak by se mu libilo mit takovy "dva domovy". Delam grafiku takze nez se vzdat dogy tak bych radsi zkusila byt na volny noze a makat doma, ND je nejvetsi sen:)
    GIO
    GIO --- ---
    MISSHA: nebyvam tak dlouho v praci, stene jsem si bravala dost do prace.. ale stejne si musi zvyknout byt samo.. tkaze treba jezdit pres obed domu. doga ale na samotu neni moc stavena, zkus zvolit jine plemeno.
    MISSHA
    MISSHA --- ---
    Zdravim:) Potrebovala bych poradit ohledne samoty, chci si poridit stenatko, ale nejsem si jista jak bude zvladat samotu kdyz budu v praci, coz je nejakych 8, 9 hodin nez se dopravim domu. Jak to delate vy? dekuju
    THEIA
    THEIA --- ---
    anoano, uzliny uz su v poriadku,dokonca sa dnes zas hrala s cudzimi psikmi,takze sa zda ze uz si prestava mysliet ze bude mat steniatka.
    jedna hrozne nekvalitna webcam foto z rana..myslim ze keby jej zavedieme vyvod a dovolime byt cely den s nami v posteli,mali by sme najstastnejsieho psa na svete.))

GIO
    GIO --- ---
    DRAK00LA: jenom dobre!:)
    DRAK00LA
    DRAK00LA --- ---
    Tak uzliny behem dvou dnu zmizely, asi to fakt bylo tou rymou...
    THEIA
    THEIA --- ---
    Dik!to urcite pojdeme,sme tam aspon tak raz mesacne s kazdou prkotinou,preto som chcela radsej vediet ci to neni nejaka typicka anomalia u dog,aby som nebola za blbecka.)
    GIO
    GIO --- ---
    vzhledem k tomu, ze to opravdu muze byt i slusny prusvih, tak bych k doktorovi pro jistotu vyrazila..ale samo je mozna i ta "puberta".)
    DRAK00LA
    DRAK00LA --- ---
    Madlenka
    Člen # Zasláno: 13 Lis 2006 22:35
    Citát

Nemusíš se ničeho bát.Je to spojené s věkem Tvojí feňuly.Kolem 10-11 měsíce jim plně dozrává imunitní systém a tudíž se i zvětší mízní uzliny.

Meta
    Člen # Zasláno: 1 Říj 2009 07:59
    Citát

Synus
    Zvětšené uzliny jsou u psa slušný průšvih...až na jednu vyjímku -u odrostlých štěňat. Zvětšení uzlin je v určité fázi růstu psa normální - reagují na hormonální změny - něco jako puberta...takže se neděste. Většinou si toho majitelé ani nevšimnou.

GIO
    GIO --- ---
    ale pokud jsou tak velke jak rikas, vyrazte k doktorovi:-/
    GIO
    GIO --- ---
    to by mohlo byt..
    DRAK00LA
    DRAK00LA --- ---
    ze by ji pres noc vyrostla celist?.) nee, celist to fakt neni, ale ma trochu rymu, tak ejstli to neni tim...
    GIO
    GIO --- ---
    ja ji na to vecer sahnu, ale nenahmatavas ji spis celist?
    THEIA
    THEIA --- ---
    asi nie,co?
    THEIA
    THEIA --- ---
    no ci je bezne,ze maju dogy nejake velke uzliny tu:

GIO
    GIO --- ---
    to ti nevim, z toho popisu moc nechapu..
    THEIA
    THEIA --- ---
    ah tak amalka uz chodi navolno,si po harani asi mysli ze bude mat male amalky a strasne sa setri..predtym s nou teda bola vacsia zabava.)
    a je to normalne ze maju dogy nieco ako mandle dost velke? teda tam kde prechadza papulka do krku, amalka ma z oboch stran obrovske hrce,uzliny alebo co to vlastne je,doteraz to nemala az take vyrazne,tak teraz zas neviem ci je to v pohode,alebo mame opat raz pruser
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam