• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEElektronická Cigareta -> Moderní je e-kouřit ! ~ Vaping Rulez! - NYX VAPE since 2007 -
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    JIKE: Co je na něm super? Prinejhorším je to krám a přinejlepším naprosto průměrné RTA se spodním AF jakých jsou na trhu desítky jen z poslední doby. Tak se Rip moc nemůže divit, že je srovnáván a prohrává na cele čáře se Zeusem který má lepší design a mnohem lepší konstrukci s promyšlenějším AF a hlavně leakproof systemem zatimco Pharaon mini ma stejně jako větší bratříček sklony k inkontinenci. Když si vezmeš třeba to Exo to byl taky takový průměrný atík ale měl tu všestrannost, byl to dobrý atík pro člověka co si koupí jen jeden atík ale chce mít něco malého, něco většího, single coil, dual coil. Jenže tu univerzálnost samozřejmě my neoceníme.

    Uplatnit se v jakýkoli branži na youtube je těžký a z velké části dílem náhody, zvlášť pro někoho kdo nemá angličtinu jako rodný jazyk. Česká scéna je moc malá a prorazit na anglické není lehké nicméně je asi blbost u malých a středních recenzentů očekávat, že jim někdo bude něco posílat a pokud ano, že to nebude systémem něco za něco. Všichni malí a střední recenzenti co znám a sleduji kteří chtějí zůstat neutrální si prostě ty věci o kterých píšou kupují sami. Jo nechrlí tolik recenzí jako velcí recenzenti kteří dostávají vše od výrobců, ale zas jdou víc do hloubky a svoje místo mají. Já bych viděl jakoukoli spolupráci s prodejci jako střet zájmů které by se měl začínající recenzent vyhnout protože já jak vidím, že někdo dostává věci od prodejce tak na to koukat nebudu protože je jasné, že má diktováno co může a co nemůže a reálná informační hodnota nula. Jenže také si vážně nemyslím, že je zas takový problém pro malého recenzenta ty věci kupovat protože v podstatě pak píše/natáčí jen o tom co by si sám stejně koupil, nemyslím si, že utratí víc než třeba já. S tím kolik těch krámů mi projde rukama tak jsem o tom sám stejně už přemýšlel, jenže blogy už nikdo nečte a na to s*át se s videem jsem línej.
    JIKE
    JIKE --- ---
    JIKE: Jednoduše: prodejce nechce aby jsi řekl o něčem ze stojí za hovno má chyby. (Byť kulantně) chce abys to vychvalová so nebes .. aby to prodejce prodal. A vzepřít se ze to točit jinak nebudeš a budeš říkat pravdu, znamená konec...
    by musel zboží posilat výrobce, ale na to musí být velký pan s aspoň 50tis subs a miliony reálných shlédnutí.

    To je realita...
    JIKE
    JIKE --- ---
    WOLFGAR: Viděl. Proste mas defektni kus. By mělo jít na výměnu... atik je to super. Sice bych udělal spodní AF větší jinak oka.
    Podle me dost Ripa štve ze ho srovnávaj Pharamini se Zeusem.. logicky s Zeus je na tom mnohem lip a je promysleny a proste lip udělaný. To jakou má aféru slyším poprvé a jsem zhnusen. DJLsb se mi líbí jak i ukazuje jak se ho snaží prodejci “uplatit”. A bere ty testy vědecky, technicky, elektrotechnicky, mechanicky a proste TOP. Taky mu to trvá ale rad si počkám.
    Ono v tyhle branži se nenechat uplatit je asi dost těžký. Taky jeden z důvodů proč některý my recenze nevyšly a některá zařízení jsem ani nereagoval protože to byl shit a řekl jsem rovnou prodejci ze to tam řeknu (logicky mi nic pak neposlal) u nás prodejci chtějí aby se to prodávalo a ne aby to někdo hanel a ničil jim prodeje. Už po smok Skyhook rdta který jsem dost zkritizoval to šlo pomalu do kopru... ale takhle to nejde. Lidi by měli znat pravdu. A dle typu zařízení je každé určeno pro jinou cilovku... tedy i když vypadal ijoy rdta box hrozne, byl určen podle mého spis pro cilovku jako stavari apod. Tohle by měl taky každý pochopit. Dělal jsem test na ijoy exo rta a nikdy nevyšlo. Průměrný tank s průměrným zpracováním kde se protacelo hlavní sklo... dominate flavours se Sakalem, kde více než půlka byl hnus který nám nechutnal. Big mouth první série s Luckerem kde peichute z 1/2 nic moc a musí lezet fakt dlouho. Až teď po roce konecne chutná kyselé zele jak má... kdo by si to pak koupil??? Nikdo... při recenzi musí clovek brát v potaz nejen kvalitu zpracování, funkčnost, ale i účel, cilovku, příklad je Vape pen 22. Obyčejná trubka co funguje geniálně... a říct co se mi na tom neleibi se nelíbí ani prodejci. A sami si už řeknete pro sebe kdo rekne narovinu ve videu co je špatně a zásadně špatně... ani výrobci se to nelíbí když vyrobí milion věci nahovno. Lepší je kdyby to posílali předem na beta test aby se řeklo co je potřeba doladit...
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    JIKE: Ja koukam na Vaping Bogana, oproti tomu je Jai slusnejsi nez postarsi jeptiska :D Ale je fakt, ze tam je to uz spis recese a ty recenze jsou jinak velmi dobre promyslene a kdyz se Bogan objevi nekde v podcastu "out of character" tak pusobi dojmem chytreho a rozumneho chlapika. Oproti tomu Jai ma ty videa primocarejsi, dela chyby a nic moc nepromysli a obcas mi nektere jeho komentare jsou pomerne ... hloupe, proto na nej nekoukam pravidelne, jen kdyz se mu do ruky dostane nejaky kus o ktery se aktivne zajimam. Ale tady to trefil. Vadny kus, tuctovy atik, design priserny zvlast v porovnani se Zeusem ktery naopak vypada jako jeden z nejhezcich atiku posledni doby. Ten priserny plastovy cerveny drp tip je jen tresnicka na dortu.

    K Pharaonovi - velke tanky proste kondenzuji a je u nich treba hlidat si aby se vata nedotykala kotelny protoze pak dojde k znehodnoceni chuti kondenzatem opravdu hodne rychle. Ale jde to spravde vychytat bukldem a umistenim. Jinak jsem se inspiroval a vzal to take silou a zkusil sveho srovnat kladivem, sice se mi do toho nechteko ale tak k cemu mi je atik co tece. Trochu jsem tu objimku ktera vylezla zarazil zpatny, ale nijak dokonale to neni a porad tam zustava mezera kterou to urcite bude dal protekat, jen snad pomaleji...
    JIKE
    JIKE --- ---
    WOLFGAR: Nepáře se s Řím a rekne všecko na co má názor jasný. Bere sice dost sprosté a humpolacky ale chápu ho, ze ho to vytáčí když někdo tak známy si stojí za něčím co je tuctový a ještě mu přijde shit (fakt je ze mu měli poslat nahradni kus) stane se ze clovek dostane zmetek ale nemel by to být 1/100 ale 1/10000. Tedy spis nula. Fakt jenže pharaoh míní vypadá jako dildo s extenderem. Zlatej pharaoh normal. Ale tam díky velikosti kotelny a jak moc chladi - dost kondenzuje... ale ten velký s extenderem se mi moc líbí. Je fakt ze JaiHaze se dost vsem vymyká a je dost vulgární. Ostatní spolu vychází a DJLsb děla odborný testy což je podle me top1 Vape youtuber na světě. ŘiťTripper je jen komik a pro me s nulovou přidanou hodnotou (neodebiram).
    JaiHaze je dobrej v tom ze už v této době jasné rekne co jenshit (mezi nama v tyhle době by měly vycházet už jen top kvalitní a dle zkušenosti a množství vapegear na trhu jen samy vychytávky)... se mu vůbec nedivím ze je často vytocenej. Cokoliv by jsi mohl dneska koupit by mělo být už 100% okay. Doba je jinde... a blokovat ho? Co to jako je... v druhým videu ...


    Update: Mini Pharaoh RTA Defective Device Explained
    http://www.youtube.com/watch?v=PDpmg4WkjNU
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    WOLFGAR: Jo jeste jsem zkouknul doplnujici video ve kterem Jai vysvetluje co se stalo, jak to ze se Rip chova jako malicherny hajzlik (A co je jeste noveho? O Ripovi si myslim sve uz od te doby co se provalilo, ze videa ktera vydaval za recenze mel tucne financovana vyrobcem a od te doby mel tech afer ohledne neetickeho chovani dobrych dalsich deset, vazne nechapu jak muze byt nekdo takovy tak popularni.) tak, ze ten problem s juice flow neni na kazdem kusu ale je defektni kus. Jenze tech defektnich kusu nejspis bude vic. Docela bych pripomel, ze i muj Pharaoh byl defektni a mel silne kolisajici odpor zpusobeny spatnym centerpinem ktery jsem musel docela slozite opravovat a sam si take videl jak muj Pharaoh nakonec dopadl kdyz se nakonec rozlezlo slisovani tak, ze uz znovu opravit nejde a atik tak ted velmi pomalu ale vytrvale proteka takze i kdyz jsem ho mel rad uz ho nepouzivam a zkoncil prazdny na vystavce. A ano bylo to po tom co mi upadl nicmene to aby to vydrzelo sklo a misto toho slo do haje kovove telo atiku se mi u zadneho jineho nikdy nestalo.
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    JIKE: Popularnejsi youtuber sikanuje nekoho mene znameho? Jo no bohumzel pripomina. Jai Haze se s tim moc nese*e, obcas na jeho veci koukam, v necem s nim souhlasim, v necem ne. Zrovna Pharaoh mini mi ale prijde jako zklamani, mozna je to proto, ze nejsem cilovka, na me by spis byl Pharaoh maxi ale porad nechapu proc by nekdo chtel tohle oproti prvni verzi a to i potom, co se mi na nem rozpadlo slisovani a od te doby tece. Hlavni vyhoda toho atiku byla ta kombinace spodniho a vrchniho AF, mini verze vrchni nema a je to tuctovy bottom jakych je na trhu par stovek. Vsechno co je na nem pozitivniho dela uz Zeus a lepe. Meh atik i bez tech problemu na ktere Jai narazil.
    JIKE
    JIKE --- ---
    No ten je hustej nepřipomíná vám to neco? RipTripper ho po tomhle nechal zablokovat


    WARNING: Digiflavor Pharaoh Mini RTA Review and Rundown | RIP Trippers Project
    http://www.youtube.com/watch?v=fQ_hvGelGGQ
    HREBICK
    HREBICK --- ---
    JIKE: jo Sakal :-)
    JIKE
    JIKE --- ---
    REY: Díky. Někdo ji tu chtěl koupit..?
    REY
    REY --- ---
    JIKE: furt ji maj v eshopu https://www.lidl-shop.cz/SILVERCREST-Ultrazvukov-isti/p100228128 ale netusim jak moc je dobra...
    JIKE
    JIKE --- ---
    nebyla ta čistička U-Z někde v LIDLU za pár stovek?

    tady je v akci .. ale... 1154,-

    Ultrazvuková čistička AEG USR 5659, 600 ml | Conrad.cz
    https://www.conrad.cz/...&spUserID=MjE3NzU4MjY4NjY5S0&spJobID=1300153039&spReportId=MTMwMDE1MzAzOQS2
    JIKE
    JIKE --- ---
    Viděl jsem hned jak to udělal. A tam mi přišlo to tělo plastové. Nicméně ta citlivost je hodně zajimava vzhledem k použité elektronice s poťákem. Já myslím ze to je super řešení na VV.
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    JIKE: DJLSB vapes delal na Creator recenzi, mel sice verzi s DNA 75C ale ta konstrukce je u vsech tri stejna. Jen IM 250 ma normalni top positive/negative ulozeni baterek vcetne ochrany pri obraceni polarity. U te 75C asi neni kvuli tomu aby fungovala s jednou baterkou, VV a 220W verze se tak nastesti tomu problemu vyhnuly.

    Jinak co se tyce kvality chipu a potenciometru tak se rychle stava mym nejoblibenejsi. Je neuveritelne citlivy.
    JIKE
    JIKE --- ---
    WOLFGAR: No výborně! Se těším až se na to podívám live! S tím AF mas pravdu jde hodně o typ kotelny.. každopádně odvod tepla a izolace je důležitý a predator to má vyřešeny nahovno narozdíl od alienu . A Creative jsem pochopil zeměpis masivním centrpinem je plast - což je izolace a mod zůstává chladný... z predátorů je topení... ono stačí aby oddělili zahříváním se část nějakou být tenkou izolaci (tepelnou) a je to v cajku. Takže super!
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    JIKE: Mam pocit, ze ten build uz nevyndam jak dobre funguje. Jeste stesti ze mam tripl jeste jeden na kterem zas muzu vymyslet jine silenosti i kdyz zatim mam nejvetsi chut udelat i tam nejakou alternativu tohohle buildu. Takze na sraze bude urcite spolecne s par dalsimi zajimavymi buildy. Hodne ted testuji top buildy, v podstate dlouho se bralo jako nejdulezitejsi mit spiralky co nejbliz AF a ja ted u rady atiku testuji moznost ten koncept uplne vyhodit z okna a misto toho umistitovat spiralky primo pod komin tak, ze je uplne jedno jak jde vzduch do kotelny protoze vzhledem k tomu, ze veskery ten vzduch jde dal do komina tak pri tomhle umisteni stejne musi spiralky obtect a casto je to mnohem primejsi a plynulejsi pohyb vzduchu nez ucpavat spiralkami privod vzduchu. Je to skvele reseni do atiku kde ten AF neni vyreseny nejlepe.

    Ke Creatorovi - Ne vse cerne je plast, ale ta predni objimka je skutecne nejaky tvrdy plast... asi. Zkousel jsem do nej rypat a moc to nejde, pusobi rozhodne hodne tluste a masivne. Pokud nehrozi prasknuti coz mi tady neprijde tak mi plast zas neprijde jak tak hrozny napad, posledni dobou se objevila rada kvalitnich modu z lehkeho ale odolneho plastu protoze jejich vaha je prece jen o poznani prijemnejsi nez u celokovovych modu at uz celoplastovy mod nebo jen plastove oblozeni ktere ma Creator velmi dobre resi zahrivani modu pri delsim pouzivani. Sam vis jak se dovede treba takovy predator rozpalit, rozdil s Creatorem je jedna z prvnich veci kterych jsem si vsiml, i kdyz ma obrovsky kovovy centerpin ktery se od atiku opravdu pomerne rychle zahreje tak prenos tepla do zbytku modu je hodne omezeny a je to urcite diky tomu ze konstrukce je kombinovana.

    LUCKERCZ: Jeste jsem si uvedomil, ted jak jsem vapoval tak jsem si uvedomil, ze obcas si vezmu Creatora do ruky obracene, mackani tlacitka bokem ukazovacku zni asi divne, ale realne to neni nijak obtiznejsi nez palcem a se skvelou ergonomii toho modu ti to ani neprijde, dokud jsem se nad tim nepozastavil ani jsem si neuvedomil, ze to delam. Pri tomhle uchopu ale ty ledky nejsou videt vubec takze to muze byt dobre reseni kdyz nechces aby bylo moc videt, ze vapujes.
    JIKE
    JIKE --- ---
    WOLFGAR: luxusní recenze,! Luxus build! Uchylně krasny,! Chci pak videt naživo kdyz si ho tam necháš! Na koli W to jede? Jaký je powerup než to začne zhavit?
    Jinak creator s Maxem vypada super ale černý maxo by vypadalo lip+ předek creatou mi fakt přijde plastový je to fakt Jen lak?

    My s Hrebikem a Sakalem jámě delali jen 6coil do So Horney, tohle vypada lip!
    SKAFF
    SKAFF --- ---
    SAKALICEK: me to chutná jak chleba
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    Jinak užívám si konečně den volna a relaxuji údržbou atíků a nějakým tím motáním a chtěl jsem si jen tak pro radost udělat nějaký zajímavý nebo jak říká Jike úchylný build. Přišel mi před pár dny druhý triple po dlouhých cestách po světě a já zkoumal jak co nejlépe využít ten podlouhlý airflow. Pokusy s mega single coil nedopadly nic moc a i velký dual nebyl oproti klasickému triplu nic moc, díky tomu jak je ten AF úzký překvapivě zjišťuji, že triple nemá vůbec rád velké a už vůbec ne dlouhé spirálky. A pak jsem náhodně při brouzdání internetem zahlédl jakýsi komentář k nadcházejícím olympijským hrám a asociace byla na světě.



    Takže vám představuji můj první pentacoil který jsem začal láskyplně přezdívat hydra.



    Použitý drát je tenoučký 2x28/36 fused clapton a musel jsem použít nichrom, v nerezu mi odpor vycházel na můj vkus příliš nízko. Tady je výsledný odpor po vypálení krásných 0.13Ohm. Byl to vlastně build který jsem si chtěl postavit spíš jen tak pro zajímavost a pro radost, i když naprosto dokonale využívá AF očekával jsem, že prakticky narazí na pár problémů. Čekal jsem, že zahřátí spirálek bude hodně nerovnoměrné, překvapivě obě hodní spirálky žhavily zcela rovnoměrně a jediná která se o poznání žhavila více byla ta prostřední i tak ale celý build žhnul mnohem vyrovnaněji než jsem čekal.



    Druhá obava byla z rovnoměrného zásobování liquidem zvlášť u horních spirálek, nakonec jsem zvolil variantu, kde jsem pruhy vaty procházející jednotlivými spirálkami nakonec sčesal dohromady, do obrovských přívodních kanálků triplu celý pramen zapadl opravdu krásně.



    A výsledek? Mnohem lepší než jsem čekal, veškeré mé obavy byly zbytečné, zásobování liquidem je naprosto bezproblémové, naopak budu muset pro příště čechrat trochu méně, po naplnění vrchní spirálky s příliš nacucanou vatou vehementně prskaly, vyřešil to jiný drip tip a trochu pomalejší potah který tomuhle buildu vysloveně svědčí. Chuť je nepřekonatelná, velmi pravděpodobně nejlepší co jsem zatím postavil a jsem si jistý, že další pokusy s menšími multicoily budou následovat, pozice vrchních spirálek hned u komína jistě také hraje svou roli, už v předchozích pár buildech jsem začal objevovat, že u atíků s horším AF se dá hodně chuti zachránit správnou pozicí spirálek oproti komínu a pokud má build obojí tak je to monstrum. To že build produkuje kvanta horké šlehačkovité mlhy snad ani psát nemusím.

    No a ještě na okraj v práci jsem udělal dvě slíbené fotky Creatora, jak je vidět na světle ty ledky nijak moc výrazné nejsou. Na fotkách je s 28mm Maxem V12.

    COSMY
    COSMY --- ---
    HOUMLES: teda proti tobe mam pidi balicek :D
    SAKALICEK
    SAKALICEK --- ---
    Iqos chutná jako když volizuješ výrobní pas v tabačce. Za mě je to peknej hnus. A kupodivu se mnou souhlasilo 98% lidi z práce všichni těžký kuřáci (aktuálně jich 65% začlo vapovat) a to jsem za tento týden vyhulil třeba cca 100cigaret. Liquidu myslim vyparim tak 80-100ml.
    HOUMLES
    HOUMLES --- ---
    COSMY: jj, black friday 20% a free shipping
    JIKE: to urcite nevydrzi pod stromecek :)
    WOLFGAR: to je jednoduchy, to vermu poslepu :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam