• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEElektronická Cigareta -> Moderní je e-kouřit ! ~ Vaping Rulez! - NYX VAPE since 2007 -
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    TRAGIKOMIX: Zeus ma rad masivnejsi drat, na GB neni takovy vyber jako na FT nebo 3F ale z tech co tam maji bych vzal tyhle
    Vapefly N80 0.2 ohm Fused Clapton Coil ( 6pcs ) -$2.9 Online Shopping| GearBest.com
    https://www.gearbest.com/accessories/pp_1072812.html
    a co se tyce vaty tak ja svou nejoblibenejsi take beru z GB
    10 Pieces / Pack 90 x 70mm Organic Cotton for E - Cigarette Atomizer Wicking -$1.61 Online Shopping| GearBest.com
    https://www.gearbest.com/electronic-cigarettes/pp_212069.html
    TRAGIKOMIX
    TRAGIKOMIX --- ---
    WOLFGAR: Diky za skvelou odpoved.

    K tomu atiku Zeus RTA, koukam na gearbest a maj ho tam za $20. Tudiz neni o cem mluvit a rovnou ho objednam.
    Original Geekvape Zeus RTA -$23.99 Online Shopping| GearBest.com
    https://www.gearbest.com/rebuildable-atomizers/pp_951750.html

    Co se tyce vaty a spiralky. Mam tam nechat ty co budou v baleni? Nebo doporucujes prikoupit nejake special..
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    TRAGIKOMIX:
    1. - Je to vedlejsi efekt jedne ze slozek baze - PG aneb propylen glykolu, opravdu dehydratuje, jde to resit uplne nejjednoduseji proste tim, ze kdyz hodne vapujes tak se casteji napijes. Me osobne to alespon pomaha dodrzovat pitny rezim, ale pokud ti to vadi tak jde i vapovat liquidy s nizssim obsahem PG, v dnesni dobe jsou docela bezne 80/20 VG/PG liquidy pripadne pokud si rozhodnes sam michat muzes PG vynechat uplne a k naredeni VG pouzit trochu demineralizovane vody. (realne tam nejake PG stejne bude, vetsina prichuti je v PG ale bude to minimum)

    2. - To ze RDA maji jednoznacne nejlepsi chut uz zdaleka neni takove dogma, to platilo pred lety, s dnesni urovni opravdu hodne dobrych RTA ja osobne treba resim to, ze se musim sakra snazit abych z RDA dostal takovou chut jako treba z pentacoilu v Triplu. Nicmene bych rekl, ze u RDA je jednodussi ziskat z nich dobrou chut s mensim mnozstvim zkusenosti. Je tam vic volnosti jak to postavit, zvlast u nekterych kreativnejsich atiku. Dobry zpusob jak mit chut a jednoduchost RDA a azaroven nemuset kapat je squonkovani. To je system kdy se pouziva specialni mod se zabudovanou silikonovou lahvickou do ktere das liquid. Z ni vede centrpinem volny pruchod primo do atiku a po zmacknuti te lahvicky ti tak liquid vytece primo na dno toho RDA a nemusis kapat. Ale nevim jestli bych ho doporucil pro uplneho zacatecnika.

    Pokud ti jde o chut a o mraky moc ne (navzdory presvedceni nekterych staromilcu se chut a mraky nevylucuji, naopak nejvic koncentrovanou chut ktera je jak palice co te flakne primo do rypaku ziskas z hodne huste koncentrovane slehackovite mlhy z velkych atiku. Naopak oproti tomu starsi typy chutovych atiku s jednou spiralkou a mensimi rozmery maji tu chut takovou mene vyraznou, jemnejsi, podle nekoho i prokreslenejsi i kdyz to treba ja sam necitim.

    Obecne jestli chces zacit s rebuidable, chces neco s hodne dobrou chuti a hodne jednoducheho a lineho na provoz tak Zeus RTA ktery jsme tu nedavno vychvalovali je perfektni volba. Z ciny za 20$, v cechach za nejakych 600-700, je to kvalitni jednoduchy atik, jednu spiralku tam zvladne podle videa z youtube dat kazdy, vatu take na zacatek uplne idealni a pak uvidis co budes chtit dal.

    Ale idealne opravdu doraz na sraz, budu tam mit vse o cem mluvim k videni - jak Zeuse tak dalsi RTA, spoustu RDAcek, squonk mod a tak dale. Muzes si to osahat, vyzkouset a uvidis.
    TRAGIKOMIX
    TRAGIKOMIX --- ---
    Zdravim, nakej ten patek zpet, jsem zde psal ohledne tip na e-cig pro CBD e-liquidy. Jelikoz jsem vicemene uplny zacatecnik, dal jsem na vas a koupil obyc komplet Vaporesso Guardian One. Po case jsem zkusil par ochucenych liquidu a celkem me to chytlo. Mel bych dalsi rady/dotazy:
    1. Pri delsim vapovani mam na jazyku divny suchy/drazdivy az palivy pocit. Da se tomuhle nejak predejit?
    2. Jelikoz jedu pouze 0-ky (bez nikotinu) a jde mi predevsim o chut, rad bych se nejak posunul co se tyce chuti. Chapu ze co se tyce chuti, tak RDA jsou k tomu nejlepsi. Ovsem jsem ponekud lenivy clovek a predstava ze neustale zakapavam me celkem desi. Tady se chci teda zeptat, zda-li mi doporucite nejaky komplet, grip/mod kde bych docilil optimalniho nastaveni pro chut. O mraky mi tak moc nejde. Zaroven se chci zeptat zda-li nejak muzu ovlivnit neprijemny pocit na jazyku pomoci nastaveni vykony/odporu atd.. Zatim jsem si nemotal sam zadnou spiralku ci jinak kompletoval atomizer, tudiz bych asi preferoval "hotovku".

    Mozna bych se pripadne pridal na sraz v Praze kde bych se dozvedel od zdejsich guru nejaky dalsi rady-ptaky-loskutaka. Samozrejme pokud je to sraz otevreny vsem fanouskum vapovani.

    Predem diky.
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    XBAHNO: Drop mas asi nejuniverzalnejsi co se buildu tyce. Narves tam 4 spiraly, narves tam 3, 2... AF je neco jako mix spodniho a bocniho ale zaroven neni tak nachylnej k protekani jako klasicky spodni. Proste je duvod proc Drop letos vyhrava RDA roku v kazde druhe ankete. Za 20$ myslim ze nebudes litovat, jestli na to spechas jde sehnat o trochu draz i v cechach.
    XBAHNO
    XBAHNO --- ---
    Hele kluci, ceka mi nakup noveho RDA. Mel jsem(vlastne mam) nebulu(https://www.vasecigareta.cz/produkt-1108-tobeco-nebula-rda-pro-prime-kapani-clone-.html) a vcelku jsem byl spokojenej, ale a) protika b) protika proto, ze pouzivanim na mechanice se zaklepava centerpin, to zalisovani pres kus plastu je peklo. Takze - chci RDA, chci 4 maly coily(i kdyz trochu silham po 3), chci rozume vyresenej centerpin, aby se nedal vlisovat do tela, pokud mozno hlubsi misku dole, resp. co nejlepsi odolnost proti proteceni. Velocity deck? Spodni privod vzduchu(bojim se, ze to potece, ale mozna jenom tim, ze nemam zkusenost)? Nemelo by to stat majlant, litr za to nedam. Nejaky tipy?
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    HREBICK: Zatim vsude preorder, jeste to nedostali ani recenzenti a cekam na recenze. Stejne jako u notch coilu moc neverim, ze to bude mit dobrou chut. Zkusenost zatim prokazuje, ze pro dobrou chut je potreba co nejclenitejsi povrch takze jsem trochu skepticky vuci tomu jak si povede hladka placka.

    Nicmene par dobrych zprav mam - 100% se dostanu na sraz, od ledna uz delam jen pondeli-patek takze mam soboty volne. A vypada to, ze jeste pred srazem stihne dojit nekolik zajimavych kousku jako je Gbox 200 squonk mod a 40ti milimetrovy aromamizer Titan.
    HREBICK
    HREBICK --- ---
    JIKE: Moc ne. Tydle odlupující dvířka moc nemusim. Navíc krabice..a bude to takovej cheaper :D
    HREBICK
    HREBICK --- ---
    WOLFGAR: To je boží! To chci! :) už to máš na cestě? :)
    HARAKOCZKA
    HARAKOCZKA --- ---
    WOLFGAR: prostě jsem se v tom trochu zamotal, no. Díky.

    na video kouknu.

    A ještě jak jste tady řešili ten mesh, co ty na http://www.freemaxvape.com/index.php?c=content&a=show&id=149 ? Co jsem koukal, tak recenze jsou veskrze pozitivní.
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    HARAKOCZKA: No sroubek pod centerpinem je ta regulovatelna cast, to co drzi sloupek je centrpin.

    video:
    NCR Nicotine Reinforcer RDA- New Concept RDA
    https://www.youtube.com/watch?v=4qv1h7jkSHI


    To, ze nejde vzduch primo na to zhavici telisko ale urcite problem byt muze, uvidime az to dostanou recenzenti, to same vlastne i ten Maze. U toho mi prijde, ze by vlastne mela jit ta vata pomerne snadno vymenit kdyby se ta klec dala otevrit treba na sroubek, jenze se obavam, ze to se jim nebude chtit a budou to lisovat. Kazdopadne jsem docela zvedavy, ale skepticky - je to v podstate jen jinak provedeny notch coil a notche jsou chutove hodne nevyrazne, proto se nikdy moc neujaly a draty typu clapton a staple je rozdrtily na plne care.
    HARAKOCZKA
    HARAKOCZKA --- ---
    WOLFGAR: ehm. nepsal jsem nic o té regulovatelné části. Jasně jsem napsal, že byla uvolněná ta vnitřní část, ta co drží základnu (dobře, ve skutečnosti kladnej "sloupek")...

    U toho NCR mi přijde, že tam pak musí jít vzduch přes vatu místo přes to tělísko... ale spíše se budu ještě muset kouknout na nějaké video...
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    HARAKOCZKA: Ten sroubek je ve skutecnosti regulovatelny centerpin, u nekterych atiku se stale pouziva, je to pozustatek dob kdy nebyly u modu standartni odpruzene 510 piny, povysroubovanim se tak centerpin prodlouzil a dosahl kontaktu i s hlubsi 510kou. Stejne se pouziva i na mechanikach bez 510, ale bezpecnost takoveho pocinani je sporna, protoze cinani tam radi nedavaji protichudny zavit ktery tam ma byt takze pri zasroubovani atiku pak muze dojit i k zasroubovani prodlouzeneho pinu a zkratu. Kazdopadne vliv na protekani nemuze byt zadny, pokud se liquid dostane az tam tak nejspis chybi/je poskozene tesneni samotneho centerpinu a je treba vyndat centr cely, dotahovanim sroubku ktery je tam jen jako jeho prodlouzeni se nic moc nezmeni.


    HARAKOCZKA: Ony to vlastne nejsou hlavy jako tak alternativni zhavici telisko. Par vyrobcu to zkusilo pred rokem s nevalnymi vysledky s keramickymi destickami, ale ted uz to vypada o poznani nadejneji. Zajimavy je i treba NCR https://www.fasttech.com/...cts/0/10046413/9621500-ncr-new-concept-rda-rebuildable-dripping-atomizer


    JIKE: Tak u singlu je ta velka plocha naprostou podminkou pokud ma mit sanci konkurovat dualu. Stejne bych porad radeji Zeus dual, je to skvely atik ale pro me nema singl zadne vyhody a dual nebo jeste lepe tripl bude vzdy lepsi, ja neco jako moc chuti neuznavam :D Ale u Zeuse je hlavne skvele jak je user friendly, je to idealni atik do prace kde nemam cas ani prilezitost resit, ze to zase nekde chcije, ze to musim vytahnout cele a az pak doplnovat aby to neprochcalo a tak dale. S Zeusem kdyz mam chvilku tak doleju do plna, muzu ho tahat celej den v kapse, idealni. Je to treba i duvod proc jsem si koupil druheho Ammita dual coil. Ja sice mam mnohem radeji chut z Maxa nebo Triplu jenze tripl ma miniaturni kapacitu a jde dolevat jen az kdyz je uplne na suchu a Maxo se mi s oblibou samo otvira v kapse.
    JIKE
    JIKE --- ---
    HARAKOCZKA: už jest to video v tank a funguje to, takový plochá notch coil, velká plocha, celkem fajne inovace. kdyby se to dalo ještě - repairovat bylo by to víc super.
    WOLFGAR: music souhlait Zeus je asi tank roku 2017 já bych to tak viděl. I když spirálku tam musím narvat dost s velkou plochou, jinak se chuť a struktura mlhy nijak moc dobře nevyvíjí.. menší coil nic moc. oproti tomu obs engine dual na malý coily super ta chuť je prokreslená, várazná, ale není ji moc (jako je jí moc v maxu :D)
    DAVEOV
    DAVEOV --- ---
    HARAKOCZKA: To muže být dobrý
    HARAKOCZKA
    HARAKOCZKA --- ---
    kapák na žhavicí hlavy?
    Maze Sub ohm BF RDA - VANDY VAPE
    http://www.vandyvape.com/detail/Atomizer/63.
    HARAKOCZKA
    HARAKOCZKA --- ---
    HARAKOCZKA: ano, vím, že je to obrázek jiného atíku, ale nenašel jsem obrázek ammita, kde by byl vidět dvoudílný centerpin...
    HARAKOCZKA
    HARAKOCZKA --- ---
    INSECTTRIBE: asi jsem se špatně vyjádřil, když jsem napsal "šroubek pod centrpinem". Asi jsem měl napsat vnitřní část centerpinu, protože je tam dvoudílný centerpin:

    No a ta vnitřní (ta co drží základnu) může být uvolněná. Mně tedy trochu pomohlo, když jsem ho dotáhl.
    INSECTTRIBE
    INSECTTRIBE --- ---
    Ahoj, pisu kvuli Ammitu 25, ktery jsem si cca pred 2 mesici poridil. Je to skvely single atik a co se tyka chuti a vykonu, tak nemam co bych vytknul, ale bohuzel mam strasne problemy s protekanim.

    Kdyz jsem udelal svuj prvni build, tak vse bylo v poradku, ale od druheho dal uz je to jen boj s protekanim. Zkousel jsem narvat nesmyslne mnoho vaty do kanalku a nepomohlo, zkousel jsem zastrihavat nad kanalkama (jak tu nekdo doporucoval) a taky nepomohlo. Zkousel jsem dat extra krouzek mezi sklo a zakladnu a taky nepomohlo. Nejhorsi je, ze vlastne poradne ani nevim, kde mi to tece a kde bych to mel ucpat.

    Napr. pokazde kdyz naleju vice liquidu do atiku (tak aby hladina byla nad kanalkama), tak mi se mi do par minut udela mezi atikem a modem mokre kolecko, ktere se postupne rozsiruje az zacne stekat po tele Modu. Neustale tak sundavam atik, a otiram ho zespoda.

    Pokud ho polozim horizontalne na stul, tak protece uplne a pak smutne utiram kompletni obsah liquidu co jsem do atiku nalil. Nejspis mi to tece nekudy pres airflow kanalky, ale jisty si tim bohuzel nejsem. Kdyz se hladina liquidu dostane do roviny s kanalkama (cili uz hodne malo liquidu), tak jako zazrakem to prestane zlobit a takove mnozstvi liquidu uz v atiku vydrzi na vecnost i ve vsech polohach.

    Nekdo tu psal, ze pod centerpinem se skryva dalsi sroubek, ktery je potreba dotahnout. Tak jsem to rozmontoval, ale pod centerpinem, uz zadny sroubek nemam a muzu vesele protahnout kapesnicek otvorem (ktery vyndam samozrejme mokry). Muze byt tohle ten problem ? Ale jsem si jist, ze sroubek jsem tam ani na poprve nemel, protoze centerpin jsem poprve montoval az ted.

    Nemeli byste pls jakoukoliv radu nebo tip co s tim muzu udelat ? Nerad bych Ammita hodil kvuli tomu do supliku, protoze mi opravdu vyhovuje, ale nemam nervy na to neustale otirani atiku i veci kam zrovna vytekl. Dneska si chci postavit novy build na silvestra, tak budu rad za kazdou radu. Jsem bohuzel v tom vapingu spise lama.

    Taky mi uz dosla trpelivost a tak prave vyrazim koupit Zeuse a k tomu SMOK QUANTUM 80W, tak doufam, ze tady zadne problemy nebudou.

    Za kazdou pomoc velke diky !

    LUCKERCZ
    LUCKERCZ --- ---
    JIKE: ee 20.1. ... a 13.1. budu mit mozna poker... ale tam jsem zatim jen jako nahradnik
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam