• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEElektronická Cigareta -> Moderní je e-kouřit ! ~ Vaping Rulez! - NYX VAPE since 2007 -
    BIGEM
    BIGEM --- ---
    HREBICK: zvejkaci tabak, ale bez tabaku :)
    SAKALICEK
    SAKALICEK --- ---
    HREBICK: To už nějakou dobu je na každý benzine. Nemyslím si že to bude něco extra.
    HREBICK
    HREBICK --- ---
    WUT?

    Budoucnost kouření je v nikotinových sáčcích, věří tabáková firma. V Česku vidí „masivní potenciál“ | info.cz
    https://www.info.cz/...inovych-saccich-veri-tabakova-firma-v-cesku-vidi-masivni-potencial-42819.html

    Nikotinové sáčky
    https://www.vaporism.cz/kategorie/nikotinove-sacky/
    JIKE
    JIKE --- ---
    VOP: ono záleží taky kolik toho tělo v jaký situaci přijme. ve stresu by se člověk uhulil, a když není tak je spotřeba menší. i taky na tom jak přejedený jsem :-) takže spíš se řídím podle toho - mám cht/nemám chuť
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    BIGEM: to je zajimave. me dokaze prohnat jedine nicsal. bezny nikotin mi mozna trosku zamota palici ale jinak pohoda bez ohledu na koncentraci
    BIGEM
    BIGEM --- ---
    VOP: to sem neuvedl pardon, bylo to myslim 12mg (ted vapuju 8mg) ale hlidal sem si to v ramci ritualu odvykani koureni... nekde jsem cetl kdysi, ze z 10mg cigarety do sebe dostanes asi 1mg nikotinu, ale z eciga do sebe dostanes asi 30% obsahu nikotinu na ml. neco na tom bude ze ho dostavas do sebe vic, pac kdyz sem zacal vapovat tech 12mg mel sem furt sracku, coz je jeden z priznaku zvysenyho mnozstvi nikotinu v tele, a pred rokem sem mel naky spatny obdobi a hulil asi mesic cigara a tezce me tvrdy cigara neuspokojili, naopak z vejpu mi staci si dat tri ctyri prdy a potreba nikotinu v tele je uspokojena, tolik k mymu vyzkumu sebe sama :)
    VOP
    VOP --- ---
    BIGEM: ale 4 ml jakýho likvidu? plus tohle neni moc vypovídající IMHO, právě potah z cig vs ecig je dost jinej.. takže si tim nejsem moc jistej.. ale přijmu to jako dalším možný připodobnění, v tvym případě by odpovídalo 10lm likvidu rovná se 60cigaret (ale prostě záleželo by jakýho likvidu, 18mg vs 3mg by byl násobnej rozdíl, pokud mluvíme o nikotinu)

    No, já se snažim hlavně si zjistit, jestli do sebe nervu moc nikotinu, protože Caliburna mám v hubě v podstatě nonstop.. ale oproti DL velkejm dělům mi 10ml likvidu u Caliburna vlastně na pár dní vystačí.. takže i kdybych srovnával nesrovnatelné a stavěl na druhou stranu cigára (kde jasně, je tuna dehtu, sraček atd.), tak i těch 120 cigár by nebylo tak tragickejch.. a spíše je to teda navíc jen cca 50 cig.. OK)
    BIGEM
    BIGEM --- ---
    VOP: ja si to pocital na potahy, z krabky denne je 300 potahu (15 na cigaretu x 20) pak jsem zkousel kolik vyhulim liquidu na 300 potahu mtl, si to nepamatuju presne, uz je to rok a pul, ale delalo to myslim neco kolem 4ml
    MUTOID
    MUTOID --- ---
    VOP: neodpovim.. tohle je na studii... ale pusobeni nikotinu pri koureni cigaret je neco jinyho nez vejpovani... pri vejpovani je pomer chemickych slozek naprosto minimalni proti koktejlu z cigarety ... tim chci jen rict ze efekt nikotinu u cigarety je naprosto odlisny od relatine cisteho nikotinu z vejpu... nevim pak jestli to je ve finale uplne srovnatelny, jako cisty prijem nikotinu je pri koureni dost abstraktni ...
    VOP
    VOP --- ---
    Hele.. nemáte někdo spočítaný nebo se třeba trochu orientujete/už jste někdy řešili.. jaký množství likvidu odpovídá cca kolika vykouřenejm cigaretám?

    Já to zkoušim počítat, ale nejsem si moc jistej, kdyžtak mě pls opravte nebo mi to klidně celý shoďte, jsem ready). (někde jsem našel nějaký přepočty ale chci to po svym plus zkonzultovat s vámi co si o tom myslíte prostě)

    Vycházím z toho, že když mám 10ml dvanáctkovýho-nikotinovýho likvidu, tak to je 12mg nikotinu na 1 ml, tj. 120mg nikotinu na 10ml lahvičku.. Ve srovnání s jednou tabákovou cigaretou, ze které se vstřebá údajně cca 1mg z 1 cigarety (viz https://poradna.adiktologie.cz/article/koureni/co-obsahuji-cigarety/ ), by mi to teda vycházelo, že čistě matematicky 10ml/12nikotinu = 120mg nikotinu = 120 cigár.

    Z likvidu se ale údajně vykouří toho nikotinu jen cca třetina.. tj. by těch 10ml/12nik vlastně odpovídalo že z toho dostanu jen 40mg nikotinu.. což se rovná 40ks cigaret.. a to mi připadá docela dost málo, ne??

    Kde je tam největší proměnná? U klasika cigár jako taky dost závisí na stylu kouření, ale ne zas tak moc, tam bych počátal s tim 1mg získanýho nikotinu celkem stabilně.. co ale écíga, třeba nějaký dělo DLkový vs co kouřim teď nejčastějc - Caliburn.. tam to asi může vypadat dost jinak? Jak? Co si o tom myslíte?)
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    nevite kde muzu koupit ten srobovaci dil k naustku pro kronos 2s? vcera si cigareta uplne nerozumela s asfaltem a je takovej polamanej.
    nasel jsem jen cely naustek v eliquidshopu i s tou kovovou zakladnu. navic v popisu nekde pisou ze je to delrin nekde ze je to pc tak nevim co tam zkousej
    JIKE
    JIKE --- ---
    LEXXA: to Nevis, možné to je
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    JIKE: hele na nezvysuje takovy design riziko spitbacku?
    JIKE
    JIKE --- ---
    HARAKOCZKA: asi dám anketu o hodnotnou cenu, oni to neví ani youtubeři :-)

    ZVIRATKO: ty nic neříkej, vím že na to přijdeš :-)


    LEXXA: jop to je ono, vrtulka
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    JIKE: jako s vrtulkou?

    HARAKOCZKA
    HARAKOCZKA --- ---
    JIKE: to jsem nějak ještě nezeznamenal. K čemu to je?
    JIKE
    JIKE --- ---
    ZVIRATKO: jj aby se točila
    HARAKOCZKA: nn, mechanicky aby se točila, nemohu to nějak dohledat..
    BIGEM
    BIGEM --- ---
    BIGEM: pardon, cetl sem 510
    BIGEM
    BIGEM --- ---
    JIKE: ma to myslim nahradni driptip k obycejnymu egoaio, koupis za par korun
    HARAKOCZKA
    HARAKOCZKA --- ---
    JIKE: myslíš tohle?
    810 Drip Tip Anti Spit Back TFV8 / TFV12 - čirý | ELIQUID BRNO
    https://www.eliquid-brno.cz/...-PRISLUSENSTVI/-4-/5/8014-810-Drip-Tip-Anti-Spit-Back-TFV8-TFV12-ciry
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam