• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _BENNYVše špatné o mužích
    LUCKYMARY
    LUCKYMARY --- ---
    tak on nemá žádnou bolest protože má dávno jinou... a nemá tento klub nebýt směřován na konkrténí osoby? :) no nic.... četla pořádně, ale ještě nedočetla, a já ho hlavně začala číst ve fázi, kdy se s tím nedá už nic dělat... A to, že nejsem schopna kamarádství? - ba právě naopak - se všemi muži, co jsem kdy něco měla se více či méně stýkám a normálně bavím... Jen jsem si říkala, že jednou za život taky mám právo říct, to, co cítím a ne sklopit ušiska a zalízt někam do ústraní...
    já ho vlastně chápu - ale nejsem s tim smířená - to přijde časem... Má situace? chodili jsme spolu, rozešel se se mnou, pak mě měl jako milenku, pak měl holku, tu začal se mnou podvádět, pak ho holka odkopla, měl mě za se jako milenku, a teď si našel další slečnu... (co k tomu dodávat?) - jen asi to, že ho mám stále v srdci (blbka :)) ale to taky časem přejde, ale když je schopnej podvést ženu, kterou tolik miluje, tak mi řekněte, jak žena potom má doufat v to, že to jinej neprovede zrovna ji....
    "Neměla otázku možnost řešit" - protože nikomu neublížila, nehádala se, nevyčítala ve vztahu, nebyla zlá, panovačná, cokoliv... muž sice rozchodem ztrácí své prvotní ideály, ale odchází snad proto aby ho to bolelo? ne! odchází protože už nemiluje, protože chce odejít.... ano bolí ho to, ale ne tak moc a brzo zapomene, ale co ta žena která stále miluje? jsme snad věci? jo pane L. je ti to jedno, je to jedno hodně mužům (zažila jsem dva, kterým to nebylo jedno a jsem jim za to moc vděčná...) - a právě u těch mužů, kterým to nebylo jedno, jsem nikdy neměla vyčítací scénu, konflikt, nepocítila k nim nenávist, cokoliv negativního.... zamyslete se nad tím a nebraňte jen sebe.... pokud jste vy ty poražení, tak se o tom bavme jinak... tohle je klasickej model muž vítěz, žena poražená.... u Lodbroga je jasné, že je vítěz on a že to nehodlá řešit, je to tak dobře pro něj, ale co je podle vás správné?
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    LUCKYMARY: tu knizku znam, z Klimese vlastne vychazi ten muj nazor, ze rozchod/rozvod je zero-sum game. velice pekne tam popisuje rozchod jako stav, kdy jeden je rozhodnuty se rozejit a druhy neni a kdy se odlouceni uskutecni v pripade, ze ten kdo se rozejit nechce zacne vic tlacit na pilu toho, kdo se rozejit chce a kdy z odlouceni uplne sejde, jakmile ten kdo se chce rozejit zjisti, ze druhe strane je to fuk. skvely je taky popis te faze, kdy jde v podstate jen o to kdo z toho vybrusli lepe, kdo behem radoby-usmirovani dospeje do situace, ze je s rozchodem smiren - pouzivaji se predevsim prostredky typu mluveni (ty pouziva obvykle ten kdo smeruje k prohre) & mlceni (ten kdo smeruje k vitezstvi). mluveni, vyrikavani si veci a naopak mlceni a ignorace je zpusob, jak umoznit zmenu z vitezneho na porazeneho a naopak.

proste, kdybys toho Klimese cetla poradne, uz te to davno trklo ;) v tvem pripade zrejme zvitezil tvuj expritel, udelat on ale nejakou drobnost jinak, misto mlceni vic mluvit, misto ignorace vic empatie, skoncila jsi jako vitez ty a on chudak zrovna soupe nohama a jeho sebevedomi je na nule.

LUCKYMARY: zena se jiste brzo nejaka najde ;)
    LODBROG
    LODBROG --- ---
    LUCKYMARY: Objasni nám svou situaci. To my muži rádi jako první - vědět o co jde, než nás začnou obviňovat.
    LODBROG
    LODBROG --- ---
    LUCKYMARY: ...většina (ne všichni), ale opravdu většina mužů jsou neskuteční sobci, ...

Oprava: většina lidí ženy nevyjímaje, jsou neskuteční sobci.

...kterým je jedno, co žena cítí...

Proč by jim to nemělo být jedno, pokud je to na druhé "straně barikády" stejné? Když je ženě ukradený mužům úhel pohledu, proč by jemu neměl být ukradený ten její?
    Když se žena "cítí raněná", tak má stichnout celý vesmír, i kdyby byl zraněný taky?

... - a hlavně když od ní maj po rozchodu pokoj...

Proč by neměli mít?
    Vztah skončil.
    To znamená, že skončil.
    Pokud neskončil, tak neproběhl rozchod.

Muž bere rozchod vážně - ne jako nějakou hru. Je směšné předpokládat, že to neřeší - většinou ho to bolí úplně stejně, a má dost co rozdýchávat.
    Proč by měl v tu chvíli řešit ženinu bolest, když má dost té svojí?
    Řeší snad ona tu jeho?

Zvlášť když neměla příležitost tu otázku řešit... ale je to dost možné...?

LUCKYMARY: opravdu si myslíš, že bývalí partneři nemůžou být kamarádi?

Naopak - jsou to muži, kdo NEMAJÍ PROBLÉM být kamarádi se svou bývalou.
    Jsou to naopak ženy, kdo svého bývalého proklínají a neustále s nhím válčí.
    LUCKYMARY
    LUCKYMARY --- ---
    dva muži proti jedné ženě - no prosím :) nemusí se žena cítit jako vítěz, ale taky se nemusí cítit jako největší špína světa... taky se to nedá zobecňovat (kurňa kde je tu nějaká žena, co by mi pomohla? :)) - navíc neznáte moji situaci... tušila jsem, že mě roznesete na kopytech... :) A na světě není jen jeden muž, pane.... ;o)
    LODBROG
    LODBROG --- ---
    LOL :D

LUCKYMARY: ...žena po rozchodu má totálně v prdeli sebevědomí, tak se to snaží nějak uhrát, aby nebyla ta poražená?

_BENNY: ...proc bys mela po rozchodu brat ohledy na to, ze tvuj expartner se chce citit vitezne na ukor tebe?

LUCKYMARY: teď nechápu poslední otázku...

_BENNY: napadlo tebe, ze muz to ma uplne stejne? :)

LUCKYMARY: neměla jsem příležitost tu otázku řešit... ale je to dost možné, protože u chlapů prohra je taky dost špatně vnímána...

Ach my špatní muži, když nedopřejem ženě, aby se po rozchodu cítila jako vítěz.
    Slečna/paní neměla příležitiost rozhlédnout se kolem sebe a zjistit, že na světě není jen ona, a že rozchod tak trochu bolí i toho druhého :)
    LUCKYMARY
    LUCKYMARY --- ---
    neměla jsem příležitost tu otázku řešit... ale je to dost možné, protože u chlapů prohra je taky dost špatně vnímána... ale jo - všechno má svůj čas... na to doporučuju knížku jmenuje se Partneři a rozchody (J.Klimeš) - teď jsem v půlce... výborně popisuje jak to při rozchodu chodí a dává různé návrhy, ovšem v danou chvíli je fakt těžké je uskutečnit....
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    LUCKYMARY: zkusim odpovedet na tvou otazku jinak.

a s tim kamarádstvím - nenapadlo tě někdy, že žena po rozchodu má totálně v prdeli sebevědomí, tak se to snaží nějak uhrát, aby nebyla ta poražená? (přeci jen hrdost je synonymum ženy podle mě)

napadlo. a napadlo tebe, ze muz to ma uplne stejne? :)
    LUCKYMARY
    LUCKYMARY --- ---
    teď nechápu poslední otázku...
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    LUCKYMARY: no... ono na tom rozhodně dost je... jenže je fakt, že my ženy vždycky na někom ulpíme a takhle to dopadá.... nemáte z toho nic to je jasné - jen my si tam dokážeme něco nají

no prave. vy si v tom najdete sharovani a vytvareni si libych pocitu, ale chlap si v tom ma najit co?

ale pověz - opravdu si myslíš, že bývalí partneři nemůžou být kamarádi?

muzou. ale urcite k tomu nedojde tak, ze hned jak se rozejdou se spolu domluvi a pojedou na spolecny vylet nebo dovolenou, kde prohloubi svoje pratelstvi ;)

protože já jsem muže nikdy neodkopla, takže nevim zda bych po rozchodu se chovala taky jako sobec a šla bych jen po svém štěstí a bylo by mi jedno jak bývalému partnerovi v tu chvíli je

nevim jak ty, ale typicky muz bez ohledu na to jestli se rozesel nebo byl rozejit tuto skutecnost povazuje za hotovou vec. vztah uz neni, pominuly duvody regulovat svoje sobectvi ve jmenu nejakeho vyssiho spolecneho cile, takze proc v tom pokracovat? neni jediny duvod.

Jo mimochodem je zajímavé, že tuto diskuzi založil muž :) co tě k tomu vedlo?

par zen si myslelo, ze jsem v pripade zen zaujaty (viz klub [ K.O.T. čili klub odložených troubů aneb kolosální hovadiny, jimiž nás ženy obšťastňují ], tak jsem jim chtel dat prostor vyjadrit svoje pripadne frustrace bez toho, aniz by hned byly povazovany za slepice :)

a s tim kamarádstvím - nenapadlo tě někdy, že žena po rozchodu má totálně v prdeli sebevědomí, tak se to snaží nějak uhrát, aby nebyla ta poražená? (přeci jen hrdost je synonymum ženy podle mě)

samozrejme ze me to napadlo. jenze rozchod, to je hra s nulovym souctem. oba z nej nemuzou vybruslit stejne dobre. ten kdo z rozchodu vyleze lepe to udela na ukor toho druheho - jeden bude mit na konci vztahu pocit nadrazenosti, zatimco druhy se bude citit porazen. pokud se porazeny nebude chtit citit porazene, bude to muset zakamuflovat tak, aby se ten druhy prestal citit vitezne. tak, a ted mi rekni proc bys mela po rozchodu brat ohledy na to, ze tvuj expartner se chce citit vitezne na ukor tebe?
    LUCKYMARY
    LUCKYMARY --- ---
    no... ono na tom rozhodně dost je... jenže je fakt, že my ženy vždycky na někom ulpíme a takhle to dopadá.... nemáte z toho nic to je jasné - jen my si tam dokážeme něco najít... ale pověz - opravdu si myslíš, že bývalí partneři nemůžou být kamarádi?... Jinak sobectví je součást mužů - netřeba definovat... nevim asi na to nemám správnej nadhled - protože já jsem muže nikdy neodkopla, takže nevim zda bych po rozchodu se chovala taky jako sobec a šla bych jen po svém štěstí a bylo by mi jedno jak bývalému partnerovi v tu chvíli je.... Jo mimochodem je zajímavé, že tuto diskuzi založil muž :) co tě k tomu vedlo?... a s tim kamarádstvím - nenapadlo tě někdy, že žena po rozchodu má totálně v prdeli sebevědomí, tak se to snaží nějak uhrát, aby nebyla ta poražená? (přeci jen hrdost je synonymum ženy podle mě)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    LUCKYMARY: jen par poznamek ;-)

kolik chlapů po delším partnerském soužití má pevnou vůli?

LOL. cim to asi bude? :D

přijde mi, že většina (ne všichni), ale opravdu většina mužů jsou neskuteční sobci, kterým je jedno, co žena cítí

asi by to chtelo definovat ono sobectvi a postavit vedle domneleho zenskeho altruismu. napr. moje matka mi rika, ze jsem sobec, protoze se nechci ucastnit planu, ktere si sama vymyslela a radeji si vytvorim vlastni soukrome plany, s lidmi nebo bez. ona si mysli ze by se rozdala, a tak kdyz ma potrebu se rozdat, je vlezla a doterna a dokud nedosahne sveho, nelze se ji zbavit. tak nevim, z tohoto pohledu bych se radeji stykal vyhradne se samymi sobci :)

a hlavně když od ní maj po rozchodu pokoj

taky zajimave :) oni se lidi rozchazi proto, aby druhemu neco nandali, ale pokoj od nej nemeli? no, to mozna zeny, a nevidim na tom nic lichotiveho. evoluci se povedlo zeny dohnat do role "sberatele zistneho kamaradstvi", zrejme aby snaz prezila v jeskyni, kde jsou spolecne zdroje a nemoznost si sama nove obstarat. ve vysledku tedy neustale lpi na pseudo-pratelstvi, prostrednictvim jehoz ziskavaji pristup k vecem a sluzbam, ke kterym by se jinak formou vymenneho obchodu nebo lovu nedostaly.

my jakozto muzi chodime s zenami, dokud to ma smysl. jakmile to prestane mit smysl, rozchazime se a nemame potrebu s dotycnou dale mrhat casem. mozna je to necitlive, ale zaroven taky racionalni / rozumne. co bychom meli z toho, ze travime cas s nekym, kdo nam uz zadne sluzby poskytovat nebude a bude je jen sam vyzadovat? nic. proto to nedelame :)
    LUCKYMARY
    LUCKYMARY --- ---
    tak jo - tohle je určené pro milenky - ač vám chlap říká zlatíčko, miláčku, nebo jakkoliv jinak, nechová k vám žádný cit, jen si chce sex udělat plnohodnotným... Dále pak pro ty co jsou ve vztahu: pokud váš miláček vypráví o jiné - nezoufejte, je to jen způsob jak se dělat zajímavým a způsob muže být pro vás stále atrkativním... To že muž si udržuje milenku, ikdyž si buduje partnerský vztah - je klasika (co kdyby mu to náhodou nevyšlo?)... a kdysi mi jeden moudrý muž řekl - vášeň je silnější než láska - sice srdce patří jedné, ale když je možnost si užít jinde se supr kočkou? - chce to hodně velkou vůli nepodlehnout a přiznejme si - kolik chlapů po delším partnerském soužití má pevnou vůli?... Taky si myslim, že by mužům neuškodilo občas říct věci narovinu, než trápit a nechávat ženu v nejistotě... o rozcházení po telefonu ani nemluvě.... přijde mi, že většina (ne všichni), ale opravdu většina mužů jsou neskuteční sobci, kterým je jedno, co žena cítí - a hlavně když od ní maj po rozchodu pokoj... a také jsou sraby, co se týče rozchodů... muž si může říct, co chce, ale když žena si chce otevřít "hubu" tak je to konec... toť můj názor.... a pak ženy mějte vztah....
    BOHOUSH
    BOHOUSH --- ---
    TICHO: vol svobodu jestli to jeste jde a nech se od muzu zormazlovat...dnes je jina doba nez byvala a nema cenu marnit zivot a cas.
    MOTYLEK
    MOTYLEK --- ---
    IXTREMIST: Upřímnej debil. Dobrá kombinace.
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    MINERWA: Třeba je jen upřimnej :)
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    LODBROG: ne, píšu to o někom, kdo je naprostej debil
    KOERHE
    KOERHE --- ---
    TICHO: Tak proč s ním ještě jsi? :D
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    Svět mužů | Nezařazené - derer.blog.respekt.ihned.cz
    http://derer.blog.respekt.ihned.cz/c1-46486360-svet-muzu
    LODBROG
    LODBROG --- ---
    MINERWA: Hm, a asi mluvíš o někom, kdo kouká do tohohle klubu, co?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam