• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _BENNYVše špatné o mužích
    LANDRIEL
    LANDRIEL --- ---
    _BENNY: nejhorší je, že on je asi fakt přesvědčený, že nedělá nic špatného a stará se o ni dobře, přestože pokaždé, když se od něj vrátí, tak vzápětí onemocní. Pošle ji s o rok mladší "sestřenicí" ven, dá ji na starost 9leté holčičce a pak ji zbije za to, že když je začaly honit nějaké kozy, tak ta moje utekla?
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    LANDRIEL: tohle delaval muj otec casto, rad o sobe prohlasoval nepravdy typu "vzdyt vis ze ja bych svyho syna nikdy neuhodil", "vzdyt sam dobre vis ze jsem se vzdycky choval fer" nebo "ja jsem vsechno mozny, jenom ne XYZ". myslel si asi ze kdyz to tak rekne, stane se to pravdou. dela to tak spousta lidi, zensky taktez.
    LANDRIEL
    LANDRIEL --- ---
    Mě by teda zajímal mužské vysvětlení toho, jak může chlap, který dá vlastnímu dítěti takový pohlavek, až z toho spadne na zem (přitom ví, že se léčí s dlouhodobými bolestmi hlavy), prohlásit, že se o dítě dobře stará. Opravdu by mě zajímalo, jakým myšlenkovým pochodem je možné k takovému závěru dojít.
    LUCKYMARY
    LUCKYMARY --- ---
    IXTREMIST: to já je beru za pitomce jen, když mám vztek (zrovna potom co mi ublíží)... jinak jsem s nima zadobře :)
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    LUCKYMARY: Každý si vybíráme svůj scénář života (děkujme E.Bernemu který to transakční analýzou krásně osvětlil). Co z toho vyplývá? Pokud budeš generalizovat a brát všechny chlapy jako "sobecké srabácké blbce" dávám ti skoro 90% garanci na to že tvůj další takový bude.
    LUCKYMARY: Trefa!
    Pokud by jsi se chtěla zbavit tohoto životního scénáře, můžeme se bavit dále. Pokud ne, nic se neděje...
    LUCKYMARY
    LUCKYMARY --- ---
    a nebo jen ty "pitomce" přitahuju jak magnet...
    LUCKYMARY
    LUCKYMARY --- ---
    LODBROG: aspoň, že jsem pobavila, když už nic jiného :) dobré ráno všem.... zas a znova... jo to máš pravdu, že to jednou přijde, ale můj strach z toho je obrovský, takže zatim jen "zdrhám"....

_BENNY: proč bych nepřiznala - závidím...
    ou - já jsem tak nevyspalá....
    LODBROG
    LODBROG --- ---
    LUCKYMARY: No Ty jsi legrační :)
    Skutečně chceš tvrdit že "všichni"?
    Chápu že to u žen neřešíš - proč by tě měly zajímat ženy - ale to Tvé veselé házení do jednoho jediného pytle vzbuzuje jenom úsměv :)

Jak dlouho ti potrvá, než přijdeš (zas a znovu) na to, že určitě nejsou natolik srabáčtí a sobečtí, aby ses na ně vykašlala jednou provždy, a začneš se o nějakého znovu pokoušet? :p

Kdybych byl naivní a myslel si že Ti tím (nebo světu okolo) nějak pomohu, přeformuloval bych Tvou větu na
    "dokud se neobjeví muž, který Tě přesvědčí že muž není, tak stále zůstaneš u názoru, že muži jsou prostě muži."

Smiř se s tím, že svět není takový jaký bys ho chtěla mít, ale takový, jaký je ;)

Mys se taky musíme smířit s tím, že "ženy jsou prostě ženy", a očekávat od nich to že se budou chovat jinak než ženy nemá smysl... ;)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    LUCKYMARY: priznej se ze jim zavidis ze dovedou byt spokojeni sami o sobe bez nikoho ;)
    LUCKYMARY
    LUCKYMARY --- ---
    dokud se neobjeví muž, který by mě přesvědčil o opaku, tak stále zůstávám u názoru, že jsou to sobečtí srabáčtí blbci :) :( sebestřední a vůbec.... kdyby snad chtěl někdo argumentovat, že ženy jsou taky, tak je mi to jedno... jsme všichni stejná sobecká stvoření, někdo míň někdo víc... nikdo není dokonalý...
    LUCKYMARY
    LUCKYMARY --- ---
    ANICASE: moc pěkně řečeno - děkuji :)
    LUCKYMARY
    LUCKYMARY --- ---
    k tomu není co dodat :) jdu se projet...
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    LUCKYMARY: a jak psal Klimes, ono je mozne skoncit jako vitez i v pripade, kdy jsi sama rozejita. geneze:

- partner prijde s tim ze uz nemuze dal a ze to musi skoncit
    - ty pokrcis rameny, reknes OK a zacnes balit veci (zadne sceny, vycitky, dohadovani se na novych pravidlech ktera by vesla v platnost v pripade odvolani rozchodu atd)
    - partner je v soku. cekal, ze budes plakat, ze ho budes prosit, cekal vsechno mozne, ale rozhodne necekal bezstresovy odchod. zacne svoje postoje menit, zacne svuj rozchod relativizovat, ze treba jeste neni uplne definitivni, zacne chtit resit problemy, schazet se ohledne "vyrikavani si" (on si chtel rict svoje a jako vitez odejit stredem, ne nerict nic a byt opusten, ackoliv rozchod sam navrhl).
    - ty na onu hru nepristoupis, reknes ze s rozchodem se nezertuje, rozchod kdyz jednou probehne, uz se nevraci. odvezes svoje veci k mame nebo kamaradce a priteli oznamis, ze se jdes konecne bavit mezi lidi na nejakou diskoteku, zabavu, party, festival...
    - partner prohral. ackoliv se chtel sam rozejit, nyni by udelal co by to slo, jen aby z toho nakonec vysel lip. nema partnerku, nema s kym si "vyrikat" jak moc jsi byla spatna a prasknout dvermi, nema nikoho v zaloze, je sam a smutny. ty jsi moralne zvitezila.

cele se to ovsem muze zvratit v momente, kdy ty na jeho hru pristoupis, odpustis mu a das mu prostor k tomu, aby vztah ukoncil podle SVYCH predstav. to je holt "rozchodova dynamika", funguje skoro u kazdeho. zakladni vychodisko je - rozchod u lidi z pravidla nebyva definitivni teckou, ale prostredkem jak si moralne polepsit.
    LUCKYMARY
    LUCKYMARY --- ---
    asi bych docela potřebovala někdy vědět intonaci u některých vět...
    LUCKYMARY
    LUCKYMARY --- ---
    z toho samého důvodu.... ne vždycky netrpí žena... záleží to na situaci, kdo je iniciátorem rozchodu, je to úplně stejné ikdyž je to opačně muž je "odkopnut", žena je "vítěz" , ale pokud sis nevšiml, tak jsem sem přišla dát svůj vlastní názor, mé momentální rozpoložení... samozřejmě že nejsem jediná, zažívá to mnoho lidí, ale nepřišla jsem se sem dohadovat... každý krejeme jen sebe... já chápu, proč mě už nechce a vadí mi, když muž podvádí, chápeš i ty proč to dělají ženy? je na tom něco podle tebe špatného?
    LODBROG
    LODBROG --- ---
    LUCKYMARY: jo pane L. je ti to jedno, je to jedno hodně mužům
    Stále se tváříš, že jsi v tom jediná.
    Možná je to Tvému jedno, ale ta iluze že trpí vždycky jenom žena, to je dost přehnané.
    Je to tu o mužích, a tak nebudu já uvádět svoje bývalé vztahy, ale z žádného konce jsem neskákal radostí. Vždy se to pár měsíců táhlo, i když se to utlo v okamžiku. Pokud to za to stojí, řeší si to v sobě člověk dál. I roky.

muž sice rozchodem ztrácí své prvotní ideály, ale odchází snad proto aby ho to bolelo? ne! odchází protože už nemiluje, protože chce odejít

Proč se rozchází žena?
    LUCKYMARY
    LUCKYMARY --- ---
    nejradši bych tu diskuzi smazala, ale když už jsem to rozjela, tak to dobojoju do konce, ikdyby to mělo znamenat, že se k ničemu nedobereme! což nedobereme....
    LUCKYMARY
    LUCKYMARY --- ---
    tak on nemá žádnou bolest protože má dávno jinou... a nemá tento klub nebýt směřován na konkrténí osoby? :) no nic.... četla pořádně, ale ještě nedočetla, a já ho hlavně začala číst ve fázi, kdy se s tím nedá už nic dělat... A to, že nejsem schopna kamarádství? - ba právě naopak - se všemi muži, co jsem kdy něco měla se více či méně stýkám a normálně bavím... Jen jsem si říkala, že jednou za život taky mám právo říct, to, co cítím a ne sklopit ušiska a zalízt někam do ústraní...
    já ho vlastně chápu - ale nejsem s tim smířená - to přijde časem... Má situace? chodili jsme spolu, rozešel se se mnou, pak mě měl jako milenku, pak měl holku, tu začal se mnou podvádět, pak ho holka odkopla, měl mě za se jako milenku, a teď si našel další slečnu... (co k tomu dodávat?) - jen asi to, že ho mám stále v srdci (blbka :)) ale to taky časem přejde, ale když je schopnej podvést ženu, kterou tolik miluje, tak mi řekněte, jak žena potom má doufat v to, že to jinej neprovede zrovna ji....
    "Neměla otázku možnost řešit" - protože nikomu neublížila, nehádala se, nevyčítala ve vztahu, nebyla zlá, panovačná, cokoliv... muž sice rozchodem ztrácí své prvotní ideály, ale odchází snad proto aby ho to bolelo? ne! odchází protože už nemiluje, protože chce odejít.... ano bolí ho to, ale ne tak moc a brzo zapomene, ale co ta žena která stále miluje? jsme snad věci? jo pane L. je ti to jedno, je to jedno hodně mužům (zažila jsem dva, kterým to nebylo jedno a jsem jim za to moc vděčná...) - a právě u těch mužů, kterým to nebylo jedno, jsem nikdy neměla vyčítací scénu, konflikt, nepocítila k nim nenávist, cokoliv negativního.... zamyslete se nad tím a nebraňte jen sebe.... pokud jste vy ty poražení, tak se o tom bavme jinak... tohle je klasickej model muž vítěz, žena poražená.... u Lodbroga je jasné, že je vítěz on a že to nehodlá řešit, je to tak dobře pro něj, ale co je podle vás správné?
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    LUCKYMARY: tu knizku znam, z Klimese vlastne vychazi ten muj nazor, ze rozchod/rozvod je zero-sum game. velice pekne tam popisuje rozchod jako stav, kdy jeden je rozhodnuty se rozejit a druhy neni a kdy se odlouceni uskutecni v pripade, ze ten kdo se rozejit nechce zacne vic tlacit na pilu toho, kdo se rozejit chce a kdy z odlouceni uplne sejde, jakmile ten kdo se chce rozejit zjisti, ze druhe strane je to fuk. skvely je taky popis te faze, kdy jde v podstate jen o to kdo z toho vybrusli lepe, kdo behem radoby-usmirovani dospeje do situace, ze je s rozchodem smiren - pouzivaji se predevsim prostredky typu mluveni (ty pouziva obvykle ten kdo smeruje k prohre) & mlceni (ten kdo smeruje k vitezstvi). mluveni, vyrikavani si veci a naopak mlceni a ignorace je zpusob, jak umoznit zmenu z vitezneho na porazeneho a naopak.

proste, kdybys toho Klimese cetla poradne, uz te to davno trklo ;) v tvem pripade zrejme zvitezil tvuj expritel, udelat on ale nejakou drobnost jinak, misto mlceni vic mluvit, misto ignorace vic empatie, skoncila jsi jako vitez ty a on chudak zrovna soupe nohama a jeho sebevedomi je na nule.

LUCKYMARY: zena se jiste brzo nejaka najde ;)
    LODBROG
    LODBROG --- ---
    LUCKYMARY: Objasni nám svou situaci. To my muži rádi jako první - vědět o co jde, než nás začnou obviňovat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam