• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MEDVIDEKEnneagram aneb nástroj sebepoznání, který se s člověkem nepáře...
    KILIAN
    KILIAN --- ---
    VAUGHT: Napsala jsi ...Jenze ja dvojky fuckt dost nemusim,nemam rada peci,protivi se mi,jsem prece dost silna a zrala si pomoct sama,miluju tak emocni uzavrenost a racionalizaci petky. Do dvojky asi utikam s tim svadenim,hrich osmicky je smilstvo... Těmito větama potvrzuješ přesně to, že to tak trochu žiješ. Dvojka by také nepřijala péči druhého, přece ona je ta silná, co dává. Emoční uzavřenost pětky odpovídá potlačení emocí u osmičky.
    DRAGEL
    DRAGEL --- ---
    VAUGHT: záleží na typu a způsobu svádění. Podle mého dvojka vůbec není typ pro svádění, když dvojce řekneš "... potřebuji se s tebou milovat ..." tak aby tě zachránila, tak podlehne, stačí k ní přistoupit nablízko, ona nebude mít kam uhnout a tak přijme situaci, aby nedošlo ke střetu ;-))))
    Dvojkaři jsou podle mého cudní a více se toho oděhrává v jejich hlavách, než nějak fyzicky.

    Svádění je podle mého trošku o exhibicionismu, ale je to trošku širší téma.
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    DRAGEL: moje mám aje taky 2. Velmi mě miluje, ale když ji to chytne je schopná mě smést slovy , při kterým mi tuhne krev v žilách, nedávno mi řekla: "Jsi egoitická a nikdy jsi mě neměla ráda!!!"
    načež asi za dvě hodiny se omluvala a objímala, že jsem ji jen nepustila k sobě a držela si odstup...klasika. Ještě že je to moje matka a tolik ji miluju...
    DRAGEL
    DRAGEL --- ---
    Když se cítí být 2 ohrožená, tak kouše uplně nezkutečným způsobem. Tím se není po jejím se cítí být bytostně ohrožena. Je to jako kdyby jste měli na ruce zakousnutého bojového psa, který stále kouše a u toho štěká :-))))
    Její slova jsou velmi těžkého kalibru, ty se nepoužívají ani v restauracích nizké cenové skupiny po zavíračce :-))))
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    VAUGHT: ehm...tedy vědomé svádění...jako 8 , ty dle pramenů na to jsou přímo, nepokrytě a otevřeně je zajímá tělesno:-)
    DRAGEL
    DRAGEL --- ---
    MEDVIDEK: dokáže pak vytáhnout všecho co jste jí kdy důvěrně řekli a vpálí vám to přímo do obličeje ... byla to opravdu dobrá škola, nikdy se tohle nestalo, na druhou stranu jsem veděl, že má smůlu, protože už ji k další takovéhle akci nedám záminku :-)))
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    Zákulisní hráč to je přesné! Tahá těmi nitkami....a nedejbože . že se někdo sekne a nechce být tahán.
    To pak 2 umí být nemilosrdná!
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    DRAGEL: Velmi trefné:-)...skvělé.
    DRAGEL
    DRAGEL --- ---
    Tady ta diskuse tedy jede, už třetí den se ji marně zkouším sledovat :-)))


    MEDVIDEK: ke 2ce:

    Znám ze svého okolí pár dvojek. Podle toho jak jsiou popsané tak to byla moje maminka. Ona byla tím základem rodiny, který se staral a pomáhal druhým, ona musela všechno vědět a všechno znát a udržovala si svými informacemi vládu nad druhými, že je použila, aby ostatní usadila. Pochopil jsem to jako dospělý, takže mi to dalo docela zabrat :-))))

    Dvojka je klasickým zákulisním hráčem, který se snaží pomáhat, ale přes svou hru vnímá své vlastní ohrožení. Když něco děláte, tak si dvojka může myslet, že ji chcete zneužít, protože ona přeci musí v téhle situaci udělat tohle a vy tu situaci schválně nastavujete tak, že ona to musí udělat. Takhle ona sama vnímá svou svobodu. To, že se o ni připravuje sama tím, že musí být užitečná druhým je věc, kterou absolutně nechápe. K tomu navazuje její pýcha. Tím že pomáhá druhým je přeci důležitá a všichni ji proto MUSÍ mít rádi. Dokáže probrečet celé noci nad tím, že ji někdo něco ošklivého řekl a že ji nemá rád, když ona sama je tu pro přeci ostatní! Ona to nedělá sama pro sebe, ale pro ty druhé!

    Chcete dvojku někam dostat? Požádejte ji o pomoc, ona přijde jako první, protože je tu pro vás. Nemá ráda konflikty a tak s vámi bude většinou souhlasit, protože není schopna vám říci: takhle NE! Tím, že sama ve svém nitru není schopna střetu s jinými, se sama užírá a vnímá tuto situaci jako omezování své vlastní svobody ...
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    QUANTI: vítej do klubu 9 :-)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    VAUGHT: nojo, no :)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    MEDVIDEK: jo, ty motivy jsou hodne jiny - ale ted jsem si vzpomnela, kdyz to pises, ze na mne pritel pozoruje, ze mluvim s kazdym clovekem jinak - prejimam jeho styl, s blaznivym kamaradem mluvim jak smazka, s depresivnim depresivne, s 'normalnim' 'normalne'... coz je v jistym smyslu vesely :)

    jo, taky kdyz neco delam pro druhy, nemam rada, kdyz je to dlouhodobejsi zatez, narazove veci maji vetsi sanci :) a doteky... krome partnera to mam tak, ze lidi, ke kterym jsem si vybudovala opravdu velkou duveru a pratelsky vztah, jsem schopna mlatit, tedy dat jim treba pohlavek nebo je prastit do zad. Nekteri by kvuli tomu urcite uvitali, kdybych je mela rada min ;) (tyka se jen muzu :))

    vnimam svoji hodnotu do urcite miry taky jako zavislou na lidech, ale jenom do urcite miry. Je mozny me hodne vydeptat, ale vetsinou si nakonec reknu "sakra, prece jenom jsem to ja a mam hodnotu jako ja", ale je to trosicku umele prijatej nazor .)
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    MEDVIDEK: Podobné vnějším projevem . Né však vnitřními motivy!
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    2 a 9 si jsou podobné nejvíce. (většinou v ženské energii)
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    Mě činí dělat druhému radost a pomáhat, jako 2kám. V tom se hodně 2 kám podobám. Ve vztahu se zpočátku jevím jako ideální partnerka empatická a vnímavá. Jenže mám jiný motiv než 2. Já chci mít svůj klid.:-)
    Moje hodnota často přímo úměrně stoupá a klesá s pozorností druhého člověka...lidí.
    Mé nálady taky. V tom jsem hodně ještě zaháčkovaná.

    Je pro mě důležitá neverbální složka komunikace s druhými. Skrze doteky a blízskost, dostávám se jaksi dříve k sobě.

    Udělám pro druhé mnohé, ale nesmí mě to dlouho zatěžovat. Nárazově spíš.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    (jak je tu najednou ticho .))

    ja pozoruju urcite dvojkove mechanismy v partnerstvi, kdy me tesi vic davat nez brat, ale neodhaluju v tom nejaky prvky, jakoze delat to pro pochvalu, spis proto, ze on si to 'zaslouzi vic' ;) plus ta neverbalni a fyzicka slozka komunikace... ale je to dost minoritni, pokud jsem k nekomu empaticka a pomaham mu, delam to spis proto, ze si uvedomim, ze bych byla rada, kdyby se tak nekdo choval ke mne, kdybych to potrebovala... takovy to zavazovani "ja jsem se pro vas obetovala" me nejak nebere :)
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    Otázka pro všechny: "Jak žijete dvojkový mechanismus ve svém životě?"
    Je Vám něčím známý?
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    STOP DISKUZE O 9!!!
    Zatím prosím ctěme 2 ku. Však se dostanem ke všem číslům.:-).
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    slozita prace me taky bavi, bavila me i vejska, protoze to byl cil; studovala jsem tak dlouho jenom proto, ze z jedny me vyhodili, tu druhou jsem pak zvladla - petiletej obor, pravda nijak narocnej a s pomoci vsech - vystudovat za 3 roky, kdyz mam cil, tak to proste jde... a ted se v tom placam, protoze nevim, o co mam vlastne dal usilovat.

    mentalni necinnost nevim, jak mam chapat, neustale o necem premejslim ;] zevleni si predstavuju cetbou casopisu (klidne i vzdelavacich, nebo popularne naucnych knizek), u internetu, popripade (ani ne tak moc, u toho moc dlouho nevydrzim) u televize...
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    QUANTI: ale prd velebnosti...:-)
    Každé číslo k něčemu je, tedy přesně řečeno člověk:-).

    Ze začátku jsem neskákala vůbec radostí dva, metry když jsem si našla konečně svou devítku...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam