Tady ta diskuse tedy jede, už třetí den se ji marně zkouším sledovat :-)))
MEDVIDEK: ke 2ce:
Znám ze svého okolí pár dvojek. Podle toho jak jsiou popsané tak to byla moje maminka. Ona byla tím základem rodiny, který se staral a pomáhal druhým, ona musela všechno vědět a všechno znát a udržovala si svými informacemi vládu nad druhými, že je použila, aby ostatní usadila. Pochopil jsem to jako dospělý, takže mi to dalo docela zabrat :-))))
Dvojka je klasickým zákulisním hráčem, který se snaží pomáhat, ale přes svou hru vnímá své vlastní ohrožení. Když něco děláte, tak si dvojka může myslet, že ji chcete zneužít, protože ona přeci musí v téhle situaci udělat tohle a vy tu situaci schválně nastavujete tak, že ona to musí udělat. Takhle ona sama vnímá svou svobodu. To, že se o ni připravuje sama tím, že musí být užitečná druhým je věc, kterou absolutně nechápe. K tomu navazuje její pýcha. Tím že pomáhá druhým je přeci důležitá a všichni ji proto MUSÍ mít rádi. Dokáže probrečet celé noci nad tím, že ji někdo něco ošklivého řekl a že ji nemá rád, když ona sama je tu pro přeci ostatní! Ona to nedělá sama pro sebe, ale pro ty druhé!
Chcete dvojku někam dostat? Požádejte ji o pomoc, ona přijde jako první, protože je tu pro vás. Nemá ráda konflikty a tak s vámi bude většinou souhlasit, protože není schopna vám říci: takhle NE! Tím, že sama ve svém nitru není schopna střetu s jinými, se sama užírá a vnímá tuto situaci jako omezování své vlastní svobody ...