J3RRYNA: Tak ono je to taky dost o chování, jak se s nima dotyčný baví... když to bude suverénní frajírek v autě od fotra tak si ho prostě dají... Což netvrdím, že je v pořádku.
Buzerace od fízlů jsem zažil za roky za volantem dost, hlavně teda v době s dredama a máš pravdu, že záleží na celkovém vzhledu, od doby kdy jsem sundal kapsáče a ostříhal dredy to jen tak někdo nezkouší... Ale jak píšu je to hodně o tom jednání, chtěli mi dát líznout 3x v životě z toho 2x když jsem měl dredy a po 3. před cca rokem (dredy už roky nemam)... Ani s dredama k tomu lízaní nakonec nikdy nedošlo, je teda fakt, že zhulenej a ožralej jsem řídil naposled někdy v 16-17 na polňačce a u kamaráda co měl obří pozemek a tam vyježděné cestičky. Stačilo s nima v těch konkrétních případech jednat narovinu, říct jak to je a co bude po tom lízání následovat, vždycky jsem se s nima bavil naprosto normálně bez machrování a že bych si chtěl něco dokazovat, jak jsem psal, líznout mi nakonec nikdy nedali - ikdyž ty jejich orientační testy by byly na 99% pozitivní, což jsem jim i řekl. Chápu, že tenhle přístup se nemusí vždy vyplatit... Znam spousty příkladů :/
Poslední roky mě zastavují hlavně celnící a dopravka, který jdou po konkrétních věcech, které vím, že mam v pořádku a ty kontroly probíhají většinou velice stejně a většinou se i omlouvají, že zdržují, ale je to jejich práce a z 99% co mě zastavili byli v pohodě, až na jednoho mladýho debílka co se se mnou hádal o jedno slovíčko z aetru, nakonec na mě ty papíry vytáhl a přečetl, když jsem mu tvrdil, že to celou dobu říkám, tak prý ne, tak jsem se pousmál a řekl že má jako vždy samozřejmě pravdu :)
Jinak dost kontrol taky skončilo ukázáním dokladů z okna úsměv a díky nashle, jezdil jsem občas kolem 2-3 ráno pro auto osobákem a 2 noci po sobě mě zastavili stejná hlídka poprvé dejchání a doklady po druhé mě viděli a at jedu bez dejchání/dokladů. Po 3 se za mnou rozjeli a pak odbočili jinam.
Přesvědčil jsem se mnohokrát, že jsou mezi nima zmrdi, který by potřebovali dostat někde v tmavé uličce, ale zrovna u těch silničních kontrol mam proto pochopení a eliminace ožralých/sjetých aj. zmrdů na silnici pokládám za jednu ze smysluplných činností! A to jsem těch kontrol za minulý rok měl 7 za nějakých 130 000km, ale pokud jde o klasickou kontrolu bez buzerace a zbytečného zdržování, tak s tím nemám problém...