• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    Tato diskuze je věnována všem, kteří si uvědomují, že slušnost na silnici je velmi důležitá. Nejde o to striktně dodržovat pravidla, jde o to u řízení myslet! Zároveň také těm, kteří pomáhají zachraňovat lidi a odstraňovat následky dopravních nehod.

    Kdo si myslí, že je výborný řidič, a že se mu nemůže nic stát většinou dopadá nejhůře.

    Stop parkovacím zónám v okrajových částech Prahy




    "Provozovatel vozidla zajistí , aby při užití vozidla na pozemní komunikaci byly dodržovány povinnosti řidiče a pravidla provozu na pozemních komunikacích stanovená tímto zákonem."

    rozbalit záhlaví
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    RALI: Kdyby šlo opravdu o Českou Poštu, tak se propojil registr vozidel s Czech Pointem, a tedy by se řádově zvýšilo množství míst, kde můžeš auto převést. Jenže to by někdo musel na ministerstvu používat tu rosolovitou věc mezi ušima...
    RALI
    RALI --- ---
    PETRPEDROS: to je podpora tradicnich hodnot, jako je ceska posta, aby v dnesni pretechnizovane dobe zcela nezanikla, jinej duvod to mit nemuze:)
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    PETRPEDROS: Hej já mám dojem, že tohle se mělo objevit nové vyhlášce a mělo by to už být do budoucna jinak. Každopádně je to strašná volovina no...
    PETRPEDROS
    PETRPEDROS --- ---
    Prosím Vás jaký kokot vymyslel že při přehlášení vozidla se to musí dělat v místě původního majitele.... Takž já s novým vozem přijedu do Prahy zařídím si zelenou kartu poviné ručení to pak všechno zabalím zajdu na poštu s plnou mocí to pošlu původnímu majiteli který to odhlásí a přihlásí a zase mi to všechno pošle poštou nazpět...

    Probůh co tohle je...
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    Ne, tohle už nemůže bejt pravda. Jsme uvnitř experimentu, prováděného mimozemskými civilizacemi, a kterej se zrhnul ve hru "hele, zkusíme je nasírat, uvidíme co vydržej".

    Motoristé musí měnit reflexní vesty – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/domaci/402976-motoriste-musi-menit-reflexni-vesty.html
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    Tak už se to přibližuje. Mýtné brány nebudou nikdy využité na úsekové měření rychlosti. Teda jen teď, dočasně ve zúžení. A pak se uvidí jak se to osvědčí...
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    THE_MIRACLE: Tak to co zmiňuješ ty je pochopitelně taky nutno předělat (parkovací zóny), případně elominovat (zbytek).
    SM3
    SM3 --- ---
    J3RRYNA: Tak ono je to taky dost o chování, jak se s nima dotyčný baví... když to bude suverénní frajírek v autě od fotra tak si ho prostě dají... Což netvrdím, že je v pořádku.
    Buzerace od fízlů jsem zažil za roky za volantem dost, hlavně teda v době s dredama a máš pravdu, že záleží na celkovém vzhledu, od doby kdy jsem sundal kapsáče a ostříhal dredy to jen tak někdo nezkouší... Ale jak píšu je to hodně o tom jednání, chtěli mi dát líznout 3x v životě z toho 2x když jsem měl dredy a po 3. před cca rokem (dredy už roky nemam)... Ani s dredama k tomu lízaní nakonec nikdy nedošlo, je teda fakt, že zhulenej a ožralej jsem řídil naposled někdy v 16-17 na polňačce a u kamaráda co měl obří pozemek a tam vyježděné cestičky. Stačilo s nima v těch konkrétních případech jednat narovinu, říct jak to je a co bude po tom lízání následovat, vždycky jsem se s nima bavil naprosto normálně bez machrování a že bych si chtěl něco dokazovat, jak jsem psal, líznout mi nakonec nikdy nedali - ikdyž ty jejich orientační testy by byly na 99% pozitivní, což jsem jim i řekl. Chápu, že tenhle přístup se nemusí vždy vyplatit... Znam spousty příkladů :/

    Poslední roky mě zastavují hlavně celnící a dopravka, který jdou po konkrétních věcech, které vím, že mam v pořádku a ty kontroly probíhají většinou velice stejně a většinou se i omlouvají, že zdržují, ale je to jejich práce a z 99% co mě zastavili byli v pohodě, až na jednoho mladýho debílka co se se mnou hádal o jedno slovíčko z aetru, nakonec na mě ty papíry vytáhl a přečetl, když jsem mu tvrdil, že to celou dobu říkám, tak prý ne, tak jsem se pousmál a řekl že má jako vždy samozřejmě pravdu :)
    Jinak dost kontrol taky skončilo ukázáním dokladů z okna úsměv a díky nashle, jezdil jsem občas kolem 2-3 ráno pro auto osobákem a 2 noci po sobě mě zastavili stejná hlídka poprvé dejchání a doklady po druhé mě viděli a at jedu bez dejchání/dokladů. Po 3 se za mnou rozjeli a pak odbočili jinam.
    Přesvědčil jsem se mnohokrát, že jsou mezi nima zmrdi, který by potřebovali dostat někde v tmavé uličce, ale zrovna u těch silničních kontrol mam proto pochopení a eliminace ožralých/sjetých aj. zmrdů na silnici pokládám za jednu ze smysluplných činností! A to jsem těch kontrol za minulý rok měl 7 za nějakých 130 000km, ale pokud jde o klasickou kontrolu bez buzerace a zbytečného zdržování, tak s tím nemám problém...
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    SAMOUT: ja fakt nechapu, kde vsichni jezdite. Nebo tedy jestli mam fakt takove brutal stesti nebo vy smulu. Ja jsem vlastne ani ty mestaky nezazil nikde za bukem, natoz statni. A provadet kontrolu vecer na alkohol mi pripada naprosto v poradku. Jak bys ten alkohol chtel resit? Az kdyz nekdo pojede od krajnice ke krajnici? Kontroly policii jsou fakt to posledni, co mi vadi. Daleko horsi jsou ruzna dopravni opatreni. Automaticke radary na nesmyslnych mistech s nesmyslnymi hodnotami, omezovani parkovani, parkovaci zony, emisni zony apod. Tady by jsme se meli spojit. To ze me jednou za 50 tisic km zdrzi hlidka silnicni kontrolou me fakt je u zadku.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    THE_MIRACLE: Kvůli takovejm dementům jsem jednoznačně pro to, aby byl zcela zrušen institut "běžné silniční kontroly". Prostě aby policajt nesměl zastavit auto pokud toto a) neporušuje dopravní předpisy, b) existuje DŮVODNÉ (ale jako že kurva důvodné) podezření, že někdo z posádky auta spáchal trestný čin (případně že auto bylo použito k trestné činnosti). Vedle odebrání práva řešit dopravní přestupky městapům to považuju za naprosto nezbytné opatření proti státnímu buzerativu.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    J3RRYNA: vzhledem k mnozstvi kontrol jsem si niceho podobneho opravdu nikdy nevsiml. Z tech kontrol si pamatuju na jednoho blbce na Palmovce. Jeli jsme s brachou pro tlumice na favorita do kelly. Favorit byl doma na mem heveru a frajer pry povinnou vybavu. A tak peclive se mi hrabal v lekarnicce, az se na hever vubec neptal :-). Nemel jsem bryle, v te dobe jsem je mel zapsane v ridicaku, za coz mi vynadal. Rekl jsem mu totiz popravde na dotaz na cocky, ze je nemam. Rekl at si nasadim bryle a mazu.
    J3RRYNA
    J3RRYNA --- ---
    THE_MIRACLE: To se divím, že sis nevšiml naprosto diametrálně rozdílného přístupu policajtů k řidiči třeba i jen při "běžné kontrolní kontrole" v závislosti na tom, jaké auto řidič řídí, jestli je špinavé, nebo čisté a rozhodně také záleží na tom, co má člověk na sobě...
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Jinak naposled me kontrolovali u nas skoro pred domem zhruba pred rokem v bmw asi v pul jedenacte v noci, kdyz jsem se vracel z florbalu. Doklady jsem mel v kufru u basy piv :-), takze jsem klukum rekl, ze musim vystoupit. Dali mi dychnout, popral jsem jim klidnou noc a zaparkoval. Povazuji za naprosto spravne, ze me kontrołovali, protoze je to proste prevence a jinak se ozralove neodhali. A porad jich jezdi dost. Bohuzel.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    J3RRYNA: nerozumim duvodu dotazu, ale budiz. Na zacatku me ridicske kariery toyota starlet, obcas twingo. Pak nas rodinny Passat b 5.5, k tomu se vystridal Mercedes W124, ford ka, BMW E46 320d a ted fiat Panda. Sluzebni Octavie a Superb.
    JON
    JON --- ---
    PISTA1: ani při nehodě mnou zaviněné (bez zranění), ani při nehodě mnou nezaviněné (bez zranění) ty brejle / čočky nikoho nezajímaly. Netvrdím, že je to tak vždycky, jen povidám co jsem zažil.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    Já jsem se tím kdysi zabýval hodně (mám za sebou nižší stovky řešených případů) a teď občas vezmu někoho na doporučení čistě abych z toho nevypadl (cca 3-4 věci ročně). Musím souhlasit s tím, že podle mých zkušeností je 70 - 80 % řešených přestupků v dopravě bagatelních až vysloveně buzeračních. Kvůli neustálé mediální masáži si však většina úředníků myslí, že bojují jakousi svatou válku a tam, kde znalosti či odvaha nestačí, klidně z důvodu "vyššího principu mravního" zcela vědomě zákon ohnou jak je třeba. Dost často na tuhle hru naskočí i soudy včetně NSS.

    Policajti pak ve slabé chvilce přiznají, že prostě prémie jsou prémie a tak to někdo odnést musí.

    Nejhorší jsou ale lidoví odborníci, kteří si nastudují pár návodů na internetu od dalších lidových odborníků. A pak začnou zastupovat ostatní. Ať už za prachy, nebo zadarmo, to je jedno. Párkrát jim to možná vyjde, ale obvykle to nakonec stejně vede ke katastrofě. Jenže vzhledem k tomu, že negativní výsledek se může projevit i s několikaletým zpožděním, dokážou napáchat dost škody. Pak se to strašně blbě napravuje.

    Osobně jezdím docela dost (za poslední roky 40-60 tis. ročně) a často dost nad limity - pokud to situace dovoluje, obvykle 60 - 140 - 180. Od zavedení bodového systému jsem však nezaplatil na pokutách ani korunu a nedostal jediný bod. Do té doby jsem občas něco zaplatil, ale s bodovým systémem nesouhlasím. Párkrát mě za ty roky změřili, ale nikdy mě nebyli schopní pravomocně shledat vinným. A i nadále dokud bude platit bodový systém a aktuální kurz nehodlám zaplatit byť jedinou stovku, kterou bych přispěl tomuhle buzeračnímu systému.
    J3RRYNA
    J3RRYNA --- ---
    THE_MIRACLE: Jakým autem jezdíš?
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    J3RRYNA: najedu tak asi 20-30 tis km ročně a řídím v podstatě už 15 let (tento nájezd tak posledních 6-8 let). Rozhodně nejezdím jako beránek. Většinou na hranicích limitů, nebo lehce přes. Rozhodně neflekuju přímo u cedule obce a kolikrát se rozjíždím z padesátky ještě v obci. Za život jsem řešil tyto přestupky. Jednou parkování v Kralupech, kde se nově začalo platit a já to nevěděl - měšťák za stovku. Pak jsem jednou předjížděl v obci kamion (moc jsem to tam neznal a myslel jsem, že jsem už u konce) asi osmdesátkou, státní policie - vyřešeno domluvou, žena jela naším autem 56 na 40 kmh. Přestupek jsem byl vysvětlit - osoba blízká. A 1x radar, opět žena 42 na 30 kmh. Zaplaceno 600,-. Jsem si jist, že minimálně 3-5x jsem někde jel rychleji, kde se měřilo (hlídka) a nikdy mi nic nepřišlo, tzn. určitě mají dost širokou toleranci. 30 kmh totiž třeba nejezdím nikde. Jinak co se týče silničních kontrol, tak to mě potkalo asi 3x. A teď právě přemýšlím, kde je vlastně ta buzerace systému.
    J3RRYNA
    J3RRYNA --- ---
    THE_MIRACLE: Odhadem tipuju, že to bude víc, než 60 procent případů, kdy je sankce udělena v rozporu se zákonem... Hodlám to alespoň na pár místech lokálně zjistit alespoň v případech řešených ve správních řízeních, tak když se zadaří, dám pak přesná čísla...
    J3RRYNA
    J3RRYNA --- ---
    RALI: Jako malýmu mi neprovedli nic. Vždycky jsem zdrhnul. Jako dospělýho mě mrdá, že člověk, kterej neví ani hovno o nejdůležitějším právním předpisu, upravujícím způsob jeho práce se snaží v tom lepším případě vymáhat zákony a v tom horším buzerovat lidi...
    J3RRYNA
    J3RRYNA --- ---
    KIE: Nejsem konkurence... A protože vím, že jelikož to nemohu dělat komerčně za účelem dosažení zisku, dělám to alespoň z principu... S tou Tvou smutnou zkušeností z konce příspěvku souhlasím, ale nemám problém s tím žít... Daleko hůř by se mi žije s vědomím, že většině lidí ty papíry zabalí protiprávně a nikdo za to v podstatě nenese žádnou odpovědnost...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam