• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    Tato diskuze je věnována všem, kteří si uvědomují, že slušnost na silnici je velmi důležitá. Nejde o to striktně dodržovat pravidla, jde o to u řízení myslet! Zároveň také těm, kteří pomáhají zachraňovat lidi a odstraňovat následky dopravních nehod.

    Kdo si myslí, že je výborný řidič, a že se mu nemůže nic stát většinou dopadá nejhůře.

    Stop parkovacím zónám v okrajových částech Prahy




    "Provozovatel vozidla zajistí , aby při užití vozidla na pozemní komunikaci byly dodržovány povinnosti řidiče a pravidla provozu na pozemních komunikacích stanovená tímto zákonem."

    rozbalit záhlaví
    MVEK
    MVEK --- ---
    PNXNTDD: Chápu-li to dobře, že teď stojí podélně na dvou místech zamýšlených pro kolmé stání (tedy to určitě není kvůli kokotům stojícím tam předtím, když parkoval), tak pokud je to kolmé stání vyznačené vodorovným nebo svislým značením, tak jestli si to nepletu, je to pak přestupek a můžeš mu zavolat konzultaci z městské policie...
    Palec nahoru za to, že jsi předtím zkusil domluvu, teď už bych neváhal.
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    PNXNTDD: Sice bych to nikdy neudělala, ale hrozně bych takovým přála proříznuté gumy nebo tak něco. Nic jiného na ně neplatí.
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    PNXNTDD: Jo to jsem mel na Praze 11, tam bylo takovy mistp pred trafostanici, kde se dalo zaparkovat 5 aut, nebo dva curaci ... To bylo vzdycky mrzeni, kdyz tam zastavil retard a zablokoval dve potencialni mista :D
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    PNXNTDD: :D den poté.... stejný flek trochu jiná situace... všechny auta parkujou čumákem k chodníku, borec nekompromisně dveřma k chodníku přes dvě místa.


    už mířím k tvý káře zmrde, se sirkou a benzínem... kára letí vzduchem vole, bába letí komínem...
    VIRTUALVOID
    VIRTUALVOID --- ---
    ADMIX: chapem, ale nastastie mam motorku ve znaku a nie to bavorske hovno ;)))
    MVEK
    MVEK --- ---
    Já zase miluji cyklisty, kteří neznají značku zákazu vjezdu (myšleno tu červenou kružnici s bílou prázdnou plochou, ne symbolem auta, nebo motorky, nebo traktoru apod.). Případně tutéž s poznámkou "mimo dopravní obsluhu" apod.

    U nás na chalupě tak velmi časo po lesní cestě jedou do osady, a pak dále pokračují po zelené turistické stezce (a hodně se diví, že zabočuje u jedné chalupy podél plotu pěšinou v lese). Místo aby využili stejným směrem mířící cyklostezku o pár kilometrů dál (ale ano, možná není moc dobře značená v terénu, jen v mapě).
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    SAMOUT: Hele ja na predsudky obecne moc nedam, ale kombinace 'BMW + kokot za volantem' je fakt az moc casta, aby to byla nahoda.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    ADMIX: Co furt máte s těma Bavorákama? Nejvíc kokotů jezdí jednoznačně v octávkách :-).
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    VIRTUALVOID: To je jako kdyby te na dalnici pokazdy vytlacoval kamionak, kteryho minulej mesic vybrzdil kokot v bavoraku ...
    VIRTUALVOID
    VIRTUALVOID --- ---
    SAMOUT: jop, nevedel som si narychlo spomenut na cz preklad :))
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    VIRTUALVOID: spak = nedopalek od cigára?
    VIRTUALVOID
    VIRTUALVOID --- ---
    PHAILO: cyklista na prechode pre chodcov ? no mne to vadi... piskaju, ze mame dodrziavat pravidla, aby sa im jazdilo lepsie & bezpecnejsie, ale sami maju v pici vsetko co sa da. vzdy som sa cyklomrdkam snazil vyjst v ustrety, ale odvtedy co mi jeden jebol zapaleny spak cez otvorene okno idu pri kazdom jednom ostrekovace naplno ;)
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    ADMIX: Tohle snad nikomu nemůže vadit.
    VIRTUALVOID
    VIRTUALVOID --- ---
    ADMIX: neviem, niesom prazak, som aziat :)
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    ADMIX: Jn... hlavně je to pro obě strany rychlejší.
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    VIRTUALVOID: Ten konec, co doprdele autobusy delaj v tom parkovisti? Recnicka otazka .. :D

    PHAILO: tak je asi rozdil mezi cyklobuznou a cyklistou, kdyz ti tam retard vjede zpoza baraku v rychlosti, tak to chapu, ale kdyz cyklisti dojedou k prechodu, pockaj a pak ho prejedou, tak v tom nevidim rozdil, a nad tim se taky lidi rozohnujou :))
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    PHAILO: No, máš pravdu, ale spíš mě napadlo i to , že přechod je vlastně součást chodníku. A cyklista na chodníku nemá co dělat, tím pádem ohrožuje i chodce.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    PNXNTDD: Protože nejde o samotnou jízdu, ale o násobně vyšší rychlost oproti chodci, kterou k tomu někteří používají. Jinými slovy - blížíš se k přechodu a očekáváš, že tam vstoupí chodec. V okamžiku, kdy se tak vzhledem k obvyklé rychlosti chodce již nemůže stát, převedeš svou pozornost jinam a začneš zrychlovat. V okamžiku, kdy jsi těsně před přechodem ti tam však vjede cyklobuzna rychlostí 3 - 6 x vyšší, než chodec, který se (vzhledem k rychlosti) zjevil odnikud.
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    VIRTUALVOID: Já osobně nevidím problém v tom, že cyklisti jezdí po přechodu. Jako vážně mě to nesere a nevím proč to sere ostatní. Vysvětlení ?
    VIRTUALVOID
    VIRTUALVOID --- ---
    z pohledu řidiče autobusu 28
    http://www.youtube.com/watch?v=lVUSJdIF1pk


    autobusak. doteraz som ich hadzal vsetkych do jedneho vreca... ale maju to tazke sj oni :))
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    PHAILO: ja jsem zvyjkej z Vinohrad. Ano, tam se clovek obcas slusne projde :D
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    DANYSEK: V tom máš samozřejmě pravdu. Nicméně existují místa, kde se jinde v přiměřené vzdálenosti zaparkovat nedá. Existují i situace, kdy to dost dobře není reálné (hodně věcí s sebou, málo času) atd.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    PHAILO: obcas je lepsi zaparkovat jinde, nez zaparkovat nutne co mozna nejbliz... jako kokot. U kratkeho zastaveni budiz, clovek vylozi co potrebuje - ale mam-li nekde stat dyl, tak nic horsiho, ze se trosku projdu se nestane. Staci nebyt liny :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam