• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    Tato diskuze je věnována všem, kteří si uvědomují, že slušnost na silnici je velmi důležitá. Nejde o to striktně dodržovat pravidla, jde o to u řízení myslet! Zároveň také těm, kteří pomáhají zachraňovat lidi a odstraňovat následky dopravních nehod.

    Kdo si myslí, že je výborný řidič, a že se mu nemůže nic stát většinou dopadá nejhůře.

    Stop parkovacím zónám v okrajových částech Prahy




    "Provozovatel vozidla zajistí , aby při užití vozidla na pozemní komunikaci byly dodržovány povinnosti řidiče a pravidla provozu na pozemních komunikacích stanovená tímto zákonem."

    rozbalit záhlaví
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    HAMSTER: Nemáš pravdu. Jestli je modrý nebo fialový je fuk. Jde o neoprávněné užití. Můžeš jich mít třeba plné auto. Policajti se pokusili spáchání přestupku vyprovokovat, což by jim bez videozáznamu samozřejmě prošlo, s ním těžko.

    DAVETESS: Tohle je přenosný maják, takže je to něco zcela jiného.
    DRMENGELE
    DRMENGELE --- ---
    HAMSTER: Nevím proč mě dokola urážíte a ještě o tom evidentně moc nevíte.
    Cesta jak si ověřit, že je modrý opravdu není, pokud je vypnutý. To že tam nemá co dělat, je váš další nesmysl, znovu - pokud je vypnutý může tam být. Třetí nesmysl - tento maják je na na přísavky, do TP se nezapisuje. Doporučuji si o tom něco zjistit, než tu psát bludy.
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    DRMENGELE: Na tom autě nemá co dělat ani vypnutý, cesta, jak si ověřit, že je modrý, samozřejmě existuje stejně jako cesta jak si ověřit, že není zapsaný v TP. Ale já hlavně vůbec nevím, proč se bavím s pitomcem, co má v autě modrej maják, takže toho nechám...
    DRMENGELE
    DRMENGELE --- ---
    HAMSTER: 2000Kč je za zneužití majáků modré barvy. Majáky byly vyplé, nemůže vědět jakou mají barvu, nemůže vědět, zda má na ně vozidlo povolení. Pokud nejsou zaplé, není mu tedy do toho nic. Pořád tedy nevím, v čem byli tak velkorysí.
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    DRMENGELE: Sebrání papírů nebo kriminál??? Za co boha jeho? Za ten maják je tuším něco jako dvojka pokuta.
    DRMENGELE
    DRMENGELE --- ---
    HAMSTER: Já si rád vyslechnu názor někoho znalejšího, třeba opravdu něco mohli. Jen mě to zaskočilo, jakým stylem jste to napsal, jak kdyby mi hrozilo sebrání papírů nebo kriminál :)
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    DRMENGELE: Mohli, jen ty si myslíš, jak si na ně vyzrál a jak je máš na salámu. Nechám tě při tom, budeš tak spokojenější, v myslícího člověka tě nepřetvořím.... ;-)
    DRMENGELE
    DRMENGELE --- ---
    HAMSTER: :)))) velkoryse být? Oni mi snad mohli něco provést a podle vás byli tak velkorysí? Co mohli dělat? Podle mého to prostě jen zbytečně zkusili.
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    DRMENGELE: Naopak, že bylo jinak všechno ok, nechali tě celkem velkoryse bejt.
    DRMENGELE
    DRMENGELE --- ---
    VYWERN: Vzájemně? Já bych si jich nevšímal, určitě jsem neměl v plánu je zdržovat, chtěl jsem jen jet z bodu A do bodu B. Pokud by stáli a opravdu dělali běžné silniční kontroly vozidel, tak beru. Ale takhle, kdy si mě vysloveně vyčíhli a chtěli na něčem uvařit a zkasírovat..
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    DRMENGELE: me srazka blbcu nijak neurazi, vzajemne jste se zdrzeli, to je v poradku :)
    DRMENGELE
    DRMENGELE --- ---
    Já měl před pár dny "běžnou kontrolu" =))
    BĚŽNÁ kontrolní kontrola od PČR
    http://www.youtube.com/watch?v=lgBpjXVMQMs
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    V teoretické rovině nemají oprávnění pro rutinní kontrolu, takže jde o klasický případ svévole.
    MVEK
    MVEK --- ---
    CAIDEL: Jo, tak pak jsem se ztratil, kde vlastně to nedorozumění vzniklo:-).
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    Že žijeme v pozvolna posilujícím policejním státě je právě nejvíce vidět na silnici.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    MVEK: To jsme si neporozuměli. U aut právě můžou (státní). Měšťáci tuším ne, ale to už tu někdo určitě upřesní, v tomhle zas tak kovaný nejsem.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    ADMIX: Na to ti řeknou, že ti to neřeknou, aby neohrozili pátrání :-)
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    ADMIX: To už jsem sice zkoušel, ale nevím o tom, že by mi příslušník byl povinen na to odpovědět, nebo že bych mu mohl odmítnout občanku ukázat, když se mi jeho odpověď nebude líbit (jo tak Pepovi Novákovi podobnej fakt nejsem!)
    MVEK
    MVEK --- ---
    CAIDEL: Jako o legitimování na ulici jsem věděl, ale u vozidla je to pro mě novinka. Ve světle toho, jak se vždy tak informuje o tom, jak úspěšně proběhla nějaká takováto velká akce je to tedy smutné. Díky těm akcím jsem právě žil v domnění, že mohou.

    Jiná věc je, že jsem měl jednu kontrolu chuť "přejet", když je vidím na pár set metrů, že vyřizují nějaké auto, pak na sebe chvíli koukáme, a pak si teprve usmyslí, že mě zastaví, takže to bylo už ostré brzdění.
    (Ano, měl jsem dojet, kam mi to vychází a zůstat stát třeba padesát metrů opodál.)
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    CAIDEL: Tohle se da snadno mitigovat, kdyz se zeptas ktery osobe jsi podobnej :))
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    MVEK: Ano. Na ulici po tobě taky jen tak z ničeho nic nemůžou chtít občanku (jen v konkrétně specifikovaných případech), nicméně čirou náhodičkou jsi vždycky zrovna jako na potvoru podobný hledané osobě (což je jeden z těch důvodů).
    MVEK
    MVEK --- ---
    To jako, že nemají právo dělat namátkovou kontrolu, takže kdybych se ohradil, začnou vymýšlet, že mám třeba zasviněnou SPZ, nebo světlo, tak to z dálky vypadalo, že nesvítím apod.?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam