• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    Tato diskuze je věnována všem, kteří si uvědomují, že slušnost na silnici je velmi důležitá. Nejde o to striktně dodržovat pravidla, jde o to u řízení myslet! Zároveň také těm, kteří pomáhají zachraňovat lidi a odstraňovat následky dopravních nehod.

    Kdo si myslí, že je výborný řidič, a že se mu nemůže nic stát většinou dopadá nejhůře.

    Stop parkovacím zónám v okrajových částech Prahy




    "Provozovatel vozidla zajistí , aby při užití vozidla na pozemní komunikaci byly dodržovány povinnosti řidiče a pravidla provozu na pozemních komunikacích stanovená tímto zákonem."

    rozbalit záhlaví
    JFM
    JFM --- ---
    MVEK: Za vrak zákon považuje toto:
    silniční vozidlo, které je pro závady v technickém stavu zjevně technicky nezpůsobilé k provozu na pozemních komunikacích a obnovení způsobilosti by si vyžádalo výměnu, doplnění nebo opravu podstatných částí mechanismu nebo konstrukce silničního vozidla
    Takže odtahnout jen kvůli chybějící RZ nemohou.
    MVEK
    MVEK --- ---
    DAVETESS: Napadá mě obecné maření výkonu, podobně jako (aktivní) antiradar. Mimo zóny si možná(?) SPZ můžeš zakrýt, až na to, že pak můžeš být považován za vrak, ale co jsem nedávno četl, tak odstraňovat vraky nejde, dokud nejsou dostatečně rozpadlé.
    DAVETESS
    DAVETESS --- ---
    Opravdu je překrytí RZ zaparkovaného vozidla přestupek? Hee? Nějak se mi ten paragraf nedaří dohledat...

    Řidiči v zónách autům překrývají poznávací značky. Mohou přijít o řidičák - iDNES.cz
    http://praha.idnes.cz/...parkovacich-zonach-dz9-/praha-zpravy.aspx?c=A170117_111237_praha-zpravy_rsr
    VIRTUALVOID
    VIRTUALVOID --- ---
    JOPS: ŽÍT BRNO
    SPM
    SPM --- ---
    SITH: nejspíš se něco stalo i předtím, protože většinou si obvykle lidi mobilem nenatáčí auto, které předjíždí. Holt Brno, no :-D
    SITH
    SITH --- ---
    JOPS: chápu to správně že on ten opel předjíždí, pak natáčí vnitřek auta a mezitím se stane něco, že se ten opel najednou objeví před ním a vybrzdí ho?
    JOPS
    JOPS --- ---
    tohle jsou taky strelci....

    na dalnici vybrzdit a pak jeste couvat a jeste v levem pruhu. No proste dva experti se hledali, az se nasli :)

    by me zajimalo, co mu ten typek s mobilem provedl :)

    VIDEO: Řidič v levém dálničním pruhu „vybrzdil“ auto, pak do něj nacouval - iDNES.cz
    http://brno.idnes.cz/...lnice-couvani-srazka-dys-/brno-zpravy.aspx?c=A170116_093357_brno-zpravy_krut
    JOPS
    JOPS --- ---
    DAVETESS: tomu typkovi v Dacii se nedivim. Z vedlejsiho vletet na hlavni bez dani prednosti (jo, oni ho pousteli, ale verim, ze mu to v te palici srotovalo) je o drzku. Ocividne mu trvalo trochu dele zhodnotit situaci. A situace by asi byla i veselejsi, kdyby to auto ve 13 vterine nevjelo do te krizovatky, tak zachranka tu Dacii objela a nazdar. Tohle bych mu fakt nemel za zle.

    No koukam na to znova a je fakt, ze tam jako fakt stoji dlouho no :)))
    HANZO
    HANZO --- ---
    Jsem myslel, že nesvítit nebo jezdit jen s denním svícením za špatného počasí je jen naše specialita, ale těch kokotů, co jsem dneska potkal v Rakousku a Německu, mne překvapilo.

    Obecně bych debily jedoucí s denním svícením za šera, tmy, deště... Nechal jít bosí pěšky z Prahy do Ostravy a zpátky.
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    VYWERN: Když pominu všechno ostatní, řidič sanitky se měl chovat profesionálně a ne sprostě nadávat. Nedovedu si představit, jak v takovém rozpoložení pomáhá zachraňovat život pacienta.
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    MVEK: krom toho ta sanitka mela zacit houkat mnohem driv a ne ze prijedu nekomu za kufr na krizovatku, ktera je zacpana autama, pustim mu do kufru sirenu a cekam, ze ten predemnou vyresi nastalou situaci behem pikosekundy. Pro me to nezvladl hlavne ridic v sanitce o jehoz profesionalite se da diskutovat :)
    MVEK
    MVEK --- ---
    Ale no tak, je to v noci (a ještě se nějak vozovka moc leskne, tak nevím, jestli není vlhko), zleva mu překáží docela dlouho odbočující auta (zvláště ten, co zaváhal, jestli ji nepustí v protisměru) a nikdy neví, že třeba ten s kamerou není střelec, který o sanitce ani neví, nebo prostě hledá místo na myšku za každou cenu a mohl by tam vystřelit, takže toho času tam není hromada.
    Plus tedy spousta lidí má v noci horší odhad vzdáleností a orientace.

    Jasně, že se měl nacpat do té mezery, jakmile tam vznikla mezi stojícím autem a autem dávajícím přednost chodci na přechodu, ale tam moc času na zaváhání neměl. Ale přijde mi, že tady jsou všichni "po válce generálem" a že tu máme lepší přehled o situaci než dotyčný řidič.

    A jo, kdybych tedy já takhle zaváhal, tak nepojedu pak tak daleko, ale jakmile se zorientuji, zřejmě najedu do křižovatky trochu vpravo a zůstanu tam klidně na štorc v pruhu toho s kamerou.
    DRMENGELE
    DRMENGELE --- ---
    DAVETESS: Sanitka měla spoustu místa červeného objet? Já na videu vidím to, že sanitka přijíždí ke křižovatce, před ní stojí auto a proti nim z hlavní odbočují auta. Sanitka teda nemá vůbec žádné místo ho nějak objíždět. Čeká teda, že jí auto pustí, proto se za něj zařadí. Ale řidič je buď slepej, hluchej a nebo jako vy a připadá mu ideální v téhle situaci stát na místě. Auta na hlavní to vyřešili jako jediní správně. Stojí ještě před křižovatkou, aby mělo auto i sanitka prostor na manévrování, což autu ale nedochází, takže k majáku, siréně se přidá ještě řidič s kamerou a začne na něj blikat dálkovými, aby se teda konečně pohnul. Kdyby tohle udělal hned jak se ta sanitka za nim objeví, nemusel po něm saniťák řvát a video tu nemuselo být.
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    DAVETESS: Standardni reakce v krizovatce je "uhnu sanitce tak jak to jen pujde" coz ten typek na videu evidentne nedela.
    DAVETESS
    DAVETESS --- ---
    DRMENGELE: btw: bavíme se o situaci na videu. Nevém, proč to vztahuješ na mě (teda pardon, vykáme si). Nedělejte to prosím, vůbec se neznáme. Díky :-)
    DAVETESS
    DAVETESS --- ---
    DRMENGELE: No tak je fakt, že ho na tý hlavní pouštěj, to jo. Ale ta sanitka má přece spoustu místa toho červenýho objet. Přijde mi teda lepší, když do křižovatky strčí čumák houkající sanitka, než normální civilista.
    Já bych to viděl takhle: 1) čený auto neodbočí z hlavní vpravo, ale počká na hlavní. 2) sanitka objede červený auto a prohouká se křižovatkou.
    Ale co řidič, to názor. Takže peace 8-)

    Na světlech (třeba u Muzea) je to jasný. Sanitka nemá možnost nikoho objet, tak je třeba uhnout do křižovatky za světla.
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    DRMENGELE: Přesně tohle jsem viděla asi před měsícem u Muzea, saniťák stál na siréně a ty kokoti prostě za ty světla nepopojeli, i někteří chodci okolo už na ně mávali ať jedou, došlo jim to až po strááááááášně dlouhý době.
    DRMENGELE
    DRMENGELE --- ---
    DAVETESS: Aha, takže vy jste ten typ co bude stát třeba na prvním místě v křižovatce, kde bude červená. Za váma bude houkat sanitka, ale protože je červená, tak vy do tý křižovatky prostě nevjedete abyste jí uhnul a budete tam společně čekat na zelenou? Vážně?
    Koukal jste na to video vůbec? Auto s kamerou i auta naproti zastavili, nechali tam plno prostoru na to, aby tam mohlo vjet jak to auto, tak ta sanitka.
    WYMA
    WYMA --- ---
    DAVETESS: myslis pres ty auta v protismeru?
    DAVETESS
    DAVETESS --- ---
    DRMENGELE: A neměla by ho ta sanitka radši objet ještě na tý vedlejší? Ten červenej přece nemá právo přednosti v jízdě a nemůže jen tak vjet do křižovatky, protože uhybá sanitce. Pořád musí dávat přednost.
    WYMA
    WYMA --- ---
    DAVETESS: mel vjet do krizovatky, bylo tam mista na nakladak.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam