• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    Tato diskuze je věnována všem, kteří si uvědomují, že slušnost na silnici je velmi důležitá. Nejde o to striktně dodržovat pravidla, jde o to u řízení myslet! Zároveň také těm, kteří pomáhají zachraňovat lidi a odstraňovat následky dopravních nehod.

    Kdo si myslí, že je výborný řidič, a že se mu nemůže nic stát většinou dopadá nejhůře.

    Stop parkovacím zónám v okrajových částech Prahy




    "Provozovatel vozidla zajistí , aby při užití vozidla na pozemní komunikaci byly dodržovány povinnosti řidiče a pravidla provozu na pozemních komunikacích stanovená tímto zákonem."

    rozbalit záhlaví
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    ADAMIRA: no sem zvedav, kdy se namisto tluceni prazdne slamy dostanes k ty skutecny pointe :)
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    DANYSEK: kde slovickarim? Ty jsi tu vytáhl že to možná ani nebylo 180 - možná nechápeš co to znamená slovíčkařit. Tak bud konkretní když už to je jedináý odpoved kterou máš.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    ADAMIRA: viz nize, zasekl ses a slovickaris. Kdyz uz jsme u tech blbecku :)
    MELDA: fakt vime prd o tom, kolik jely.... nebo to bylo jen pubertalni machrovani a realita byla malinko odlisna. Tesco je v Biline na kopci, tech "pet minut" ti zabere jen cesta z vypadovky.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    MELDA: A mě by přišlo přirozené, aby prostě nebyla kráva a nejela rychle a neudělala průser, zatímco ty bys řešil polygon v Mostě (jsi snad spolumajitel?) aby mohla jezdit jako kráva rychle - a pak nějak dokázala zachránit průser. Hmmm.

    Jinak k pár věcem co tu tak nahodile v posledních 50 někdo zmiňoval:
    - s autoškolou jsou do jisté míry opravdu dva odlišné světy Praha/Brno a zbytek ČR. V Praze například opravdu neplatí, že by v těch osmnácti měli všichni autoškolaři dávno zkušenosti s fichtly, motorkami, mopedy a babetami (nikdo příčetný by na něčem takovém dítě do Prahy nepustil). Mimo Prahu zase nemají zkušenosti s hustou dopravou, ale ačkoli tu někdo tvrdil, že je peklo pustit nezkušeného řidiče do pátečně-odpolední špičky, podle mě je zrovna taková pěkná zácpa na magistrále skoro to nejlepší, co můžete pro začátečníka udělat. Nic tam nehrozí (většinu času stojíte nebo se sunete), zato rozjezdy se tam naučí lépe za 20 minut popojíždění než za měsíc v autoškole.

    - taky bych rád věřil, že neplatí "každý si zamlada zablbnul a zazávodil" - už v tomhle je IMO zásadní chyba. Já takové tendence třeba nikdy neměl, protože jsem tak nějak vždycky věděl, že je to pěkná kravina a nic z toho :)

    A k řidičskému profilu: do autoškoly jsem šel jako naprostý začátečník a doteď si pamatuji to, jak začátečník vnímá řadu zajímavých momentů (první rušná křižovatka, poprvé 90 km na Jižní spojce a tak). Po dokončení autoškoly jsem +/- řídit uměl, ale žádná sláva to nebyla. Pak jsem asi půl roku neřídil, ale když jsem se k tomu vrátil, všechno si v mezidobí nějak "sedlo" a všechny věci mi najednou byly daleko jasnější a řídil jsem lépe než předtím (což sám dost dobře nechápu).

    A mám štígro, neboť mám slabost pro MPV a to jsou prostě takové stabilní tančíky vhodné pro pohodovou neagresivní jízdu, takže mě nějaké blbosti vlastně nikdy nenapadly :)
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    to je jak u blbečků na dvorečku, fakt

    Ok máte pravdu, kdyby s tou holkou instruktor daný úsek párkrát prolítl ve 170 tak tu ted mohla bejt a vesele dal facebookovat - to je totiž ten problém, to o co tu jde.
    neuvěřitelný
    MELDA
    MELDA --- ---
    ADAMIRA: V autoskole te neuci ani ridit po dalnici. Kolikrat si jel v autoskole po dlanici. Kolikrat si v autoskole jel rychlosti vyssi jak 70 potazmo 90km/h??

    MELDA
    MELDA --- ---
    DANYSEK: Jely rychle...posledni co tam hlasala, bylo, ze jedou 120 a zrychlovala. pak je tam videt, jak uz jednou vlitnuli do zatacky trochu vic, protoze spolujezdkyne docela kvicela rikala "ty kravo, kolik jedes" bohuzel to uz bylo jedno, pac pak to prislo. Co je rozhodilo netusim, docela sem premyslel, jakto ze to holka vodskakala, protoze auto nebylo ani nejak rozsekane. Spis si myslim, ze ji proste prospikovala nejaka velka triska z te prkene vohrady. Napalili to do toho zdkem, takze mozna proto mela diru v krku, jak bylo nekde psano.

    Videl jsem uz vickrat auto na sracky v daleko mensi rychlosti, tohle auto vypadalo po nehode naprosto v pohode, tam proste doslo k jinemu zapricineni.




    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    DANYSEK: Ale proboha to je uplně irelevantní, jestli jeli 180, nebo 169 - nebo 158 - proč bych měl sakra někoho učit v autoškole, jak zvládnbout auto v rychlosti která není povolená? Co je to za kardinální nesmysl?
    MVEK
    MVEK --- ---
    TRISSIE: To bych zpočátku chcípnul, ale pak bych byl rád. Ale není to jen o lokalitě (je mi jasné, že v autoškole někde na venkově, kde je k dálnici daleko, to není o moc lepší, ale aspoň mimo obec se najde silnice na vyšší rychlost), měl jsem i dvouhodinovku, a stejně jsem dojal leda tak na Jarov a tam jsem si měl trénovat rozjezd do kopce mezi vilkami.
    MELDA
    MELDA --- ---
    CAIDEL: O levem pruhu mluvim celou dobu. To je prave problem v tom, ze nekdo prijde, vytrhne vetu z kontextu, zacne pak neco psat a vlastne to cele pretoci. Takze znovu rikam...je mne jedno jak kdo jezdi, ale pokud je to bezohledne hovado (at jede rychle nebo pomalu) tak by nemel na silnici co delat. Moralka celkeove mezi lidma upada, vse se prenasi i do rizeni a chovani ridicu na silnici, bezohlednost, vulgarita agrese. Tohle vse se odrazi v tom co se na silnici deje, do toho jsou ridici cimdal vic nepozorni, cumi do telefonu a dalsich technologickejch vymozenosti a proste podle toho mas pak kazdou chvilku nekde tukanec, nehodu atd. jako treba dneska rano na 9km smer z Prahy, jak je sjezd na Modletice, Ricany, Jesenici, tak tam ti byla rano tak rozslehana kara, ze sem si rikal, jestli to ten capek dal. Snad jo.

    MELDA
    MELDA --- ---
    SPM: Budu v to verit a pevne v to doufat.
    MELDA
    MELDA --- ---
    CAIDEL: Mne nevadi jak kdo jezdi... ja ti rikam a rikam to tak od zacatku, ze mlady lidi nedokazou dobre odhadnou svoje moznosti, mysli si, ze kdyz udelali autoskolu, tak jsou ridici a pak to tak dopada.

    Jinak sem myslim nikde nepsal, ze nemela jet tak rychle..myslim ze sem celou dobu tvrdil a psal, ze proste neumela resit krizovou situaci, ktera vznikla tim, ze jela kurva rychle.

    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    MELDA: Tak o levém se nebavím. Ale nejprve tě v tvém proslovu srali všichni pomalí, pak až jsi se navážel do levopruhých.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    ADAMIRA: na to kolik opravdu jely bych si dovolil se zavery poseckat az do chvile nejakych relevantnich expertiz, ktere v tuhle chvili skutecne jeste hotove nejsou. Do videa ti nakecam co chci.
    MELDA
    MELDA --- ---
    CAIDEL: Uprimne ti povim, ze jet podle vlastnich moznosti v levem pruhu na dlanici D 60km rychlosti je dle meho skromneho nazoru bezohledna curakovina !!

    Stejne tak jako najizdeni v rychlosti 40km/h na dalnici a automaticke najeti do pruhu pro kamiony, kde supi 30 tunova krava 90km rychlosti...to taky muze udelat jen naprostej curak !!

    A za tim si stojim a myslete si o mne co chcete.

    Dalnice ma tri pruhy, kdyz nemam na to jet ve strednim a levem pruhu rychleji, tak se zaradim do nejpomalejsiho pruhu a uvolnim tak cestu zkusenejsim, lepsim, rychlejsim ridicum, jenz maji vetsi zkusenosti, lepsi auto a lepe v desti vidi. Za to se na mne opravdu nezlob, ale to je proste bezohlednost tech, kteri v ramci idiocie spomali na dalnici misto toho aby uhnuli do pomalejsiho pruhu.

    Muzu ti i rict, ze sem uz zazil okamzik, kdy par lidi v autech zastavili pri prudkem desti pod mostem a zastavili tak dalnici uplne. Tehda se je pomalu desitka lidi skoro jala lyncovat, protoze takovej debil fakt na silnici nepatri.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    PHAILO: kolem evropské klidně jo, s bonusem vraceni se na hlavní a předjíždění mezi pruhy :)
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    TRISSIE: Tak to už by se dnes za jednu lekci nestihlo :)
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    MELDA: Jenže jenom o dva příspěvky sám jsi se hrozně rozčiloval, když v dešti ostatní řidiči jedou „podle svých možností“ a chtěl jsi, aby jeli víc a rychleji. A teď je problém v tom, že holky jely nad svoje možnosti. Tak jak je to s tím určováním možností? Jednou ti vadí, když někdo jede nad možnosti, podruhé ti vadí, že někdo jede pod tebou určené možnosti...

    (jinak tedy těch co jedou v dešti připosraných 60-80 těch je asi dost a může to být otravné. Ale těch co jedou 120, protože mají dobré auto a mají to přece v paži... těch jsou plné hřbitovy).
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    MELDA: ignore - doporučuju ti to samý a pak se budeš moc vesele plácat po zádech s těma kdo s tebou souhlasí ubožáku ;)
    MELDA
    MELDA --- ---
    ADAMIRA: Ja ti znovu rikam, ze ano, eliminujou. Ono sprisneni dosazeni ridicskeho opravneni, at delkou, urovni, obtiznosti vycviku a cenou, vzdy eliminuje plno lidi. Druha vec je, ze si takovej clovek onoho opravneni pak bude daleko vice vazit.

    Kazdopadne to ze debil debilem zustane je patrne i zde.
    SPM
    SPM --- ---
    MELDA: Já si osobně myslim, že dnes je těch komisařů úplatných o dost míň, než před těma 20 lety. Před pár lety na ně byl brutální zátah a prakticky všechny je povyházely, ty co přišly po nich tak znova. Stejně tak komisař se losuje, není žádný domluvený. Neříkám, že se úplatky nedějou, ale tohle bych řekl, že se dost změnilo. Spíš se peče na tu dobu zkoušky, silně pochybuju, že to někdo jezdí 35+ minut...

    FORTRESS: očividně ta designová zhůvěřilost pro buzny, ve který se vyflákaly, tyhle věci měly a hádej co - umřela. Jediné co pomůže, je nebourat... Ty všechny další věci můžou pomáhat, ale říct, že před úmrtím zachrání nějaká sada přidaných systémů, které mi jsou zrovna sympatické, je prostě píčovina.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam