MELDA: A mě by přišlo přirozené, aby prostě nebyla kráva a nejela rychle a neudělala průser, zatímco ty bys řešil polygon v Mostě (jsi snad spolumajitel?) aby mohla jezdit jako kráva rychle - a pak nějak dokázala zachránit průser. Hmmm.
Jinak k pár věcem co tu tak nahodile v posledních 50 někdo zmiňoval:
- s autoškolou jsou do jisté míry opravdu dva odlišné světy Praha/Brno a zbytek ČR. V Praze například opravdu neplatí, že by v těch osmnácti měli všichni autoškolaři dávno zkušenosti s fichtly, motorkami, mopedy a babetami (nikdo příčetný by na něčem takovém dítě do Prahy nepustil). Mimo Prahu zase nemají zkušenosti s hustou dopravou, ale ačkoli tu někdo tvrdil, že je peklo pustit nezkušeného řidiče do pátečně-odpolední špičky, podle mě je zrovna taková pěkná zácpa na magistrále skoro to nejlepší, co můžete pro začátečníka udělat. Nic tam nehrozí (většinu času stojíte nebo se sunete), zato rozjezdy se tam naučí lépe za 20 minut popojíždění než za měsíc v autoškole.
- taky bych rád věřil, že neplatí "každý si zamlada zablbnul a zazávodil" - už v tomhle je IMO zásadní chyba. Já takové tendence třeba nikdy neměl, protože jsem tak nějak vždycky věděl, že je to pěkná kravina a nic z toho :)
A k řidičskému profilu: do autoškoly jsem šel jako naprostý začátečník a doteď si pamatuji to, jak začátečník vnímá řadu zajímavých momentů (první rušná křižovatka, poprvé 90 km na Jižní spojce a tak). Po dokončení autoškoly jsem +/- řídit uměl, ale žádná sláva to nebyla. Pak jsem asi půl roku neřídil, ale když jsem se k tomu vrátil, všechno si v mezidobí nějak "sedlo" a všechny věci mi najednou byly daleko jasnější a řídil jsem lépe než předtím (což sám dost dobře nechápu).
A mám štígro, neboť mám slabost pro MPV a to jsou prostě takové stabilní tančíky vhodné pro pohodovou neagresivní jízdu, takže mě nějaké blbosti vlastně nikdy nenapadly :)