• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    PUPEK
    PUPEK --- ---
    Když se otáčim na hlavní silnici na místě pro to určeným, přes tramvajový koleje, a proti mě chce vjet do stejnýho pruhu auto z vedlejší ulice, mám přednost já, protože jsem na hlavní nebo on, protože narozdíl odemě vjíždí do stejnýho pruhu zprava
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    SPM: to od stolu asi neni videt :D Vznikaj ptakoviny a pak se vsichni divi, ze se predpisy houfne porusuji...
    SPM
    SPM --- ---
    DANYSEK: tak hlavně že tou zatáčkou se může předjíždět legálně :-D možná by tam pro jistotu mohli hodit rovnou zákaz vjezdu, to pomůže nejvíc :-))
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    SPM: je to bezpecnejsi, neasi! :) Vis jak, nejakej pitomec se ti vyseka z vlastni blbosti na jinak prehlednym useku, ale urad prijme bezpecnostni opatreni... od stolu.
    SPM
    SPM --- ---
    Jsem se zas po ránu nas... Mezi Mochovem a Starým Vestcem se rekonstruoval kus silnice (stará Pardubická). Dneska už tam měli nakreslené čáry na silnici. Takže při porovnání se starou silnicí - do zatáčky, kde ty auta jezdí 90km/h a je tam hovno vidět, byla přerušovaná čára a po rekonstrukci zůstala přerušovaná čára. Naproti tomu na těch dvou rovinných úsecích, kde se předjíždět i dalo, je z jedné strany nově plná čára a z té druhé plná čára alespoň v jednom směru. Když vezmu v potaz, že na stejném úseku silnice relativně nedávno přibyla naprosto nesmyslná padesátka a že na okreskách v přímém okolí téhle silnice jsou nasázeny i třicítky, tak začínám mít fakt pocit, že se tam o to stará nějakej cykloterorista, kterej se snaží všechny vybodovat.
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    RAV: No prostě idiot. Co k tomu říct. Předjíždět přes horizont...
    RAV
    RAV --- ---
    Hazardér se při předjíždění střetl s policisty, jeden z nich je zraněný - iDNES.cz
    https://pardubice.idnes.cz/...aneni-fi4-/pardubice-zpravy.aspx?c=A171205_151244_pardubice-zpravy_jah
    MVEK
    MVEK --- ---
    PNXNTDD: Njn, nebudu příště psát z mobilu při indispozici, protože si tu přesně pořád říkáme jasné věci, o které vůbec nešlo. To je fuk.
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    Pomalí řidiči jsou nebezpeční, ukázal průzkum - Autoweb.cz
    https://www.autoweb.cz/pomali-ridici-jsou-nebezpecni-ukazal-pruzkum/
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    MVEK: Já jsem si těd přečetl tu tvou diskuzi a pořád jaksi nemůžu přijít na to, o co ti jde a co nám chceš vlastně sdělit nebo k čemu se dobrat.

    Nějak jsem z tvých příspěvků vydedukoval, že toho moc odřízený ještě nemáš, proto tady asi rozebíráš situace který jsou každýmu na první dobrou naprosto jasný.

    Ad autoškoly : To že maj naučit lidi jezdit a zvládat vozidlo ve vyšší rychlosti by měla být jedna z hlavních věcí, není totiž na silnicích nic horšího než lidi co jedou konstatně 70. Jasně, učenej z nebe nespadl ale všichni ty situace známe.

    Ad ostrůvky : Rychlost podle momentální situace. Já už automaticky kolem zastávek jezdím s nohou připravenou na brzdě a jedním prstem na klaksonu pokud vidím tramvaj nebo bus. Jak tu někdo psal, je potřeba stále vyhodnocovat situace a předvídat nepředvídatelný.
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    cywe pred chvili me na P10 na Rusky predjel asi 90 na krizovatce v protismeru typek ve felicii, na svetlech ho dojedu, stahnu okynko, typek vydesenej az na pudu, tak se ho ptam jestli mu to prijde normalni a on na me:
    "vzdyt tam nikdo nejel tak co jako?"
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    MELOP: a kdo prosim resi za strojvedouciho lidi na perone nejaky neobsazeny stanice/zastavky (kterych postupne pribyva)? :-) A ze se to deje jsem linkoval - tzn. zminene Strasnice...? Strojvedouci tam s tim nenadela vubec nic - nema sanci. Ostatne k diskutovanem tramvajovem ostruvku ti ani samotna tramvaj pri podstatne delsi vlastni zabrzdne vzdalenosti neprijizdi krokem - ale plynule dobrzduje klidne z tech 50km/h, aby zastavil u sloupku.... a nehod, kdy chodec spadne pod tramvaj je taky pozehnane.
    MELOP
    MELOP --- ---
    DANYSEK: Argumentace vlakem je v tomto kontextu falešná nesmyslná, protože jak už jsem napsal, vlak obvykle nejezdí podle rozhledu - což je přesný opak řízení motorového vozidla (jinými slovy, za strojvedoucího tohle řeší někdo jiný, ale chápu, že ti se nechce svého oblíbeného "slaměného panáka" opustit a místo toho ho radši v diskuzi zapálíš - aby bylo jasno, kdyby sis tenhle vadný železniční příměr nechal od cesty, tak jsem na to nijak nereagoval).
    WYMA
    WYMA --- ---
    MVEK: ja akorat doufam, ze pri rizeni neresis kazdou dopravni situaci stejne jako na internetu :)))
    MVEK
    MVEK --- ---
    Mám pocit, že si nikdo nerozumíme a určitě jsem v tom dost na vině, ale řešit to už nebudu. Jen jsem si chtěl povzdechnout, že jestli dotyčný tlumočí správně (jeho zatím nevyhodili, teprve ho to čeká) a instruktor, který ho varuje/straší, taky nekecá, tak ty zkoušky asi dneska budou zajímavé (s ohledem právě třeba na to nesmyslné ježdění po parkovišti, dokud adept neudělá chybu, nebo na kritiku pomalé jízdy na místech, kde je zvýšené nebezpečí a nováček tam podle mě má jet pomaleji než zkušený).

    Ale možná je to celé jinak, protože dotyčný tvrdí, že mu instruktor řekl, že má už přidat, že značkou omezená třicítka skončila značkou "hlavní silnice"... Takže třeba jsem obětí informačního šumu už na straně toho adepta, který si špatně vykládá instrukce, kdoví. Howgh.
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    twl stejne se vsadim ze ti co tu pisou nejdelsi elaboraty na tema jak spravne jezdit bud autem nejezdi skoro vubec, pripadne jak retardi
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    MVEK: ve svem puvodnim prispevku jsi pausalizoval - proste si zminil ostruvek a vubec ses nezabyval konretnimi okolnostmi (ktere nejsou dane jen mistem). Situaci, kdy vlak nekoho sejme najdes kazdej tejden aspon jednu - i v Praze. Pravda, "jen" pri tratove maximalce 95km/h :-)
    30 tachometrovejch je maximalne 25-27 km/h realne - tachometr ti vzdy ukazuje ponekud mensi rychlost, zeano. Takze i kdyz pojedes 50 podle tachometru, tak furt jedes pomaleji nez 50. V tebom modelovem pripade nepredpokladam, ze nezkuseny ridic ma jeste cas porovnavat svou aktualni rychlost napriklad s merenim z GPS ;-)
    TRISSIE: ano, podle aktualni dopravni situace - vsak to sam pisu. Ale ne kvuli tomu, ze tam stoji ostruvek a kvuli tomu, ze se musi "krecovite" hlidat tachometr, pac si neni vlastne poradne jistej. Takovej ridic na silnici zakonite vede k tomu, ze ti "mene vyrovnani" jedinci sekundarne utvari podstatne nebezpecnejsi situace, ktere by jinak nevznikly - kdyz se snazi toho "hlemejzde" predjet za kazdou cenu... a k cemu ti bude, ze ten predjizdejici taky porusi predpisy, kdyz to napali do auta, kde vezes svy deti, zeano...
    MELOP: ale u peronu nezpomaluje jen proto, ze na nem stoje lidi. Ve vyse zminenych Strasnicich by to znamenalo brzdit preventivne ve smeru z centra prakticky pokazdy - zastavka je do oblouku, moc dopredu do ni videt neni... a krokem tam rychliky fakt nejezdi, zeano :)
    DIVA
    DIVA --- ---
    MVEK: Mozna ti dal nerozumim. Podle me se shodnem na tom, ze z nejakych duvodu (osobni vlohy treba) ten dotycny v soucasnosti neni zpusobily sam ridit a mel by ridit dal pod dozorem, dokud neprokaze opak. Ales gute?
    MVEK
    MVEK --- ---
    DANYSEK: Já nepaušalizuju, nemusíš mi to vysvětlovat. A 30-40 není krokem. Dokonce jsem na to upozorňoval v poslední zprávě a samozřejmě na to myslím pořád. Tvůj příklad mi přijde mimo už kvůli četnosti jízdy vlaku a šířky nástupiště. Dál ho rozebírat nebudu, protože netuším, kolik starých zastávek dneska existuje s přechody přes koleje nebo běžně přebíhajícími lidmi, a jak moc si dávají pozor, jestli se něco neblíží. Srovnal bych je jedině se zastávkami tramvají, kde je zábradlí, tam stačí dát pozor na štosující se cestující u přechodu/konce zábradlí.
    JOHY
    JOHY --- ---
    Včera jedu 22 do edenu. na Čechově náměstí, kde je šířka vozovky limitována zvýšenym obrubníkem zastávky, si nějakej idiot pomysel, že zpomalující tramvaj přijíždějící na zastávku bude nejlepší předjet zleva v protisměru. Měl docela štěstí, že to do někoho nenapálil - auta v protisměru pouštěla chodce na přechodu. Zmrdství v krystalické podobě.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam