• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    FAT
    FAT --- ---
    WZINOKINO: Jezdím už delší dobu, cca 4 roky, podle Waze a jsem spokojenej. Najde nejprůjezdnější trasu a vždycky mě dovedla tam, kam jsem potřeboval a v čase, který slibovala. GoogleMaps mi přijdou takový minimalistický a Mapy.cz mi výrazně vadí, že se, když nejedeš v navigačním módu, nenatáčejí podle jízdy. Jinak na orientační čísla etc. jsou skvělé.
    SPM
    SPM --- ---
    Jinak s wazem ani ty polňačky nějak nepotkávám, přesto že to mám zapnutý. Jediný co se dělo, že párkrát mě posílal na tuhle cestu: https://www.google.com/...3312,15z/data=!3m1!4b1!4m6!3m5!1s0x0:0x0!7e2!8m2!3d50.1282715!4d14.7410859

    ale i to už asi v mapách změnily, protože hodně dlouho tam nechtěl. Což je skoro škoda, pač občas se to vyplatilo a teď když má pocit, že se to vyplatí, tak to bere radši na Horoušany, takže +5km...
    KRUPAN
    KRUPAN --- ---
    WZINOKINO: pouzivam google nekolik let a jednou se mi stalo, ze me to dovedlo nekam do psich riti. jinak super, presny, info o kolonach a zacpach perfektni, xkrat nam to zachranilo stani v kolonach
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    WZINOKINO: Jo tak jako civilní navigačka je waze naprosto dostačující, já jezdím jako delivery služba takže potřebuju fakt full info o každé uličce a budově, takže jezdím podle map.cz
    WZINOKINO
    WZINOKINO --- ---
    PNXNTDD: no úplně přesně konkrétně místo baráku jsem nikdy nepotřeboval (nejsem profík nebo doručovatel), takže mi Waze dovedl vždy dobře.
    Jinak mě to vždy našlo všechno, dokonce i jenom místa dle názvu nebo firmy a to sedělo snad líp, než když jsem zadal adresu.

    Zajímají mě zkušenosti ostatních řidičů, protože nejsem jeden z těch, kteří tvrdohlavě používají "ten svůj způsob" a všechno ostatní je špatně. Nemám problém něco změnit, pokud je to k lepšímu.
    MUADDIB
    MUADDIB --- ---
    DAVETESS: ne, pokud ty stojíš on se pohybuje... není co řešit..
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    WZINOKINO: Pokud chceš dojet na přesno tam kam opravdu chceš a mít dokonalý přehled o každé budově kolem tebe, tak jsou bezkonkurenční mapy.cz

    Google maps jsou taky fajn, ale tam už je ta mapa trošku minimalistická, někdy to klame, ale dá se podle toho jezdit.

    + je, že má aktuální uzavírky silnic atd.

    Waze - nepovažuji za navigaci - dost adres mi nenašla, dále neukazuje přesnou adresu a přesné umístění domu. Jinak je to bezkonurenční dopravní aplikace co se týče aktuálních dat o provozu.

    Já většinou během špičky používám waze a při příjezdu do dané ulice přepínám na mapy.cz a vím, že dojedu na jistotu tam, kam jsem chtěl.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    DYNK: Ale může, dokonce může jít vina za tebou, když zaparkuješ v křižovatce (což nikdo nedělá a v Praze už teprve ne), není přes tebe vidět a jinej řidič tam nepřizpůsobí jízdu a někoho smete: von sice dostane svoje, ale ty jsi spoluviník. Nebo ty žlutý obdélníky s Xkama, jak se na nich stojí v zácpě v křižovatkách (Svatovítská do kopce, např.): auto se nehýbe, ale spoluvina se najde. Čili bych to tak kategoricky nevylučoval. (Na míru zavinění hodně koukají pojišťovny, jsem slyšel.)
    WZINOKINO
    WZINOKINO --- ---
    FELCARKILLER: dík za info
    FELCARKILLER
    FELCARKILLER --- ---
    WZINOKINO: ano, informace o doprave sdili
    WZINOKINO
    WZINOKINO --- ---
    FELCARKILLER: WYMA: čili, to že mě waze shodí z dálnice kvůli koloně a podobný objížďky a usměrnění dělají google mapy taky ?
    WYMA
    WYMA --- ---
    WZINOKINO: google bezne pouzivam, chci-li se vyhnout zacpe nebo zjistit, co me kde ceka. waze mi prisel neprehlednej, takze sel pryc. jinak, nepotrebuju-li provoz, tak sygic.
    FELCARKILLER
    FELCARKILLER --- ---
    WZINOKINO: Google pred x lety koupil waze, jedou ze stejnejch dat
    WZINOKINO
    WZINOKINO --- ---
    takovej dotázeček - vrtá mi hlavou, proč mi docela dost lidí říká, že používají google maps jako navigaci. Já používám Waze a je teda pravda, že občas jedu po polňačce, ale vždy jsem dojel tam, kam jsem potřeboval. Máte někdo s těma google maps zkušenosti a tak ? Mě se na tom líbí že jde použít satelitní mapa jinak nevim ;-)
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    Obecne na vine v provozu je ten vzadu, ja si teda davam bacha.. A uprimne nesnasim kdyz se mi nekdo prilepi na zadek a dobrzduje me na kazdy krizovatce nebo v kolone nebo v zacpe na chlup. Jednou jsem v zacpe, ktera se posouvala po centimetrech fakt vypla motor a sla panovi vysvetlit, ze se mi nema lepit na zadek. Prestal.
    SPM
    SPM --- ---
    Lidi jsou schopný tvrdit, že viník je ten druhej, ikdyž naboří zaparkovaný auto... :-)
    WZINOKINO
    WZINOKINO --- ---
    TRISSIE: Vlastní zkušenost - přijede policie a zeptá se, kdo je viník. Já tvrdim, že do mě pán nacouval a pán tvrdí, že jsem nedobrzdil a ťuknul do něj. Policista změří brzdnou dráhu, zjistí, že u mého vozu žádná neni (teda ne kritické brždění při hrozícím střetu s vozidlem) a když to pán zjistí, tak teda řekne, že se nestihl rozjet a ťuknul on do mně.

    Nikdy bych rozhodně nepřiznal vinu, pokud by tomu tak nebylo. Dá se také vše vyřešit kamerovým záznamem.
    FORTRESS
    FORTRESS --- ---
    Pro tyto případy je dobré mít záznamovou kameru.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    DYNK: mně říkali, že když mám nabouraný předek, je to vždycky moje vina.
    tak jako tak, je lepší těmhle situacím předcházet z obou stran - tedy nechávat při zastavení v křižovatce v kopci tomu přede mnou dostatečný rozestup, a naopak jestliže ten za mnou se moc nalepil, tak to vzít přes ručku.
    DYNK
    DYNK --- ---
    TRISSIE: Mě v autoškole učili, že to je vina toho vepředu. Kvalifikuje se to údajně jako nezvladnuti vozidla. Reálnou zkušenost nemam, ale řidič auta, které se nehybe může být těžko viníkem.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam