• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    AMANT
    AMANT --- ---
    BLAF: nevim presne, co myslis, ale treba tady odbocujou 3 pruhy z jecny do 4 v legerovy a je to z toho jasny. ale obcas to nekdo v tom prostrednim v jecny moc utahne a hrozne se divi, ze tomu vlevo se zabocit do pruhu, co za chvili zase odbocuje, moc nechce...ale znaceny je to jasne.

    BLAF
    BLAF --- ---
    AMANT: To sice jo, ale na prejezdu pres tramvaj obcas neni uplne zrejmy, kdo najizdi do koho :)
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    BLAF: Páč kdyby byly rovně, tak to všichni naperete do toho baráku naproti.
    AMANT
    AMANT --- ---
    BLAF: cara neni zed ne, pres ni to auto vedle snad vidis:))
    BLAF
    BLAF --- ---
    SPM: Jako hej, ale v Legerce u IPaku jsou ty pruhy fakt namalovany nakrivo.
    SPM
    SPM --- ---
    VYWERN: Tohle házení viny na druhého mi přijde, že je nějaký národní sport... žena měla loni dvě bouračky nějak krátce po sobě. První vjela do křižovatky na zelenou. Auto z protisměru co odbočovalo a dávalo přednost, tak zastavil a když jela, tak se rozjel a narval jí to do dveří. Policajtum se pak snažil tvrdit, že ho nabourala ona. Druhá byla, že jí vzala z boku nějaká babizna při odbočování z Ječný na Magistrálu, kde jsou 3 pruhy a ona ten svůj netrefila a vjela do ní. Ta řvala že je nevinná a že na to má svědka ještě po tom, co jí policajti za bouračku dali pokutu.

    A upřímně když vidím tohle chování, tak bych asi nikdy nikomu nepodepsal bez policajtů ten formulář o nehodě. Jen ať je o tom hezky zápis... protože mít pak kvůli takovýmu kreténovi rozflákaný auto a peníze žádný, to by se mi fakt chtělo.
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    VYWERN: Víkendy jsou vůbec výživná věc, všude plno svátečních idiotů, dárců orgánů a nejspíš i ožralců...
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    Vcera vyzivna nedele. Nejdriv naboril chlap mamku pred obchodakem. Musel jsem tam jet, chtel to na ni hodit a papiry vyplnene spatne. Pak jsem potkal nejakeho vola v nove X5 se znackou no brake - kdyz na 3 semaforu po sobe zabrzdil vzdy az na prechodu za svetly, tak jsem pochopil, ze je skutecne postizeny a radeji ho predjel. No a zavrsili to cajti, kteri si to frceli prazdnym mestem s majaky cca kilo a ridic u toho kouril cigaro, pohoda. A dnes rano to pokracuje, jedem za nejakym duchodcem 30 na 50 a kdyz vjel na zelenou do krizovatky, tak zastavil a rozhlizel se, jestli neco nejede. Tak jsem si postezoval a jdu zas makat :)
    FAT
    FAT --- ---
    WZINOKINO: Jezdím už delší dobu, cca 4 roky, podle Waze a jsem spokojenej. Najde nejprůjezdnější trasu a vždycky mě dovedla tam, kam jsem potřeboval a v čase, který slibovala. GoogleMaps mi přijdou takový minimalistický a Mapy.cz mi výrazně vadí, že se, když nejedeš v navigačním módu, nenatáčejí podle jízdy. Jinak na orientační čísla etc. jsou skvělé.
    SPM
    SPM --- ---
    Jinak s wazem ani ty polňačky nějak nepotkávám, přesto že to mám zapnutý. Jediný co se dělo, že párkrát mě posílal na tuhle cestu: https://www.google.com/...3312,15z/data=!3m1!4b1!4m6!3m5!1s0x0:0x0!7e2!8m2!3d50.1282715!4d14.7410859

    ale i to už asi v mapách změnily, protože hodně dlouho tam nechtěl. Což je skoro škoda, pač občas se to vyplatilo a teď když má pocit, že se to vyplatí, tak to bere radši na Horoušany, takže +5km...
    KRUPAN
    KRUPAN --- ---
    WZINOKINO: pouzivam google nekolik let a jednou se mi stalo, ze me to dovedlo nekam do psich riti. jinak super, presny, info o kolonach a zacpach perfektni, xkrat nam to zachranilo stani v kolonach
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    WZINOKINO: Jo tak jako civilní navigačka je waze naprosto dostačující, já jezdím jako delivery služba takže potřebuju fakt full info o každé uličce a budově, takže jezdím podle map.cz
    WZINOKINO
    WZINOKINO --- ---
    PNXNTDD: no úplně přesně konkrétně místo baráku jsem nikdy nepotřeboval (nejsem profík nebo doručovatel), takže mi Waze dovedl vždy dobře.
    Jinak mě to vždy našlo všechno, dokonce i jenom místa dle názvu nebo firmy a to sedělo snad líp, než když jsem zadal adresu.

    Zajímají mě zkušenosti ostatních řidičů, protože nejsem jeden z těch, kteří tvrdohlavě používají "ten svůj způsob" a všechno ostatní je špatně. Nemám problém něco změnit, pokud je to k lepšímu.
    MUADDIB
    MUADDIB --- ---
    DAVETESS: ne, pokud ty stojíš on se pohybuje... není co řešit..
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    WZINOKINO: Pokud chceš dojet na přesno tam kam opravdu chceš a mít dokonalý přehled o každé budově kolem tebe, tak jsou bezkonkurenční mapy.cz

    Google maps jsou taky fajn, ale tam už je ta mapa trošku minimalistická, někdy to klame, ale dá se podle toho jezdit.

    + je, že má aktuální uzavírky silnic atd.

    Waze - nepovažuji za navigaci - dost adres mi nenašla, dále neukazuje přesnou adresu a přesné umístění domu. Jinak je to bezkonurenční dopravní aplikace co se týče aktuálních dat o provozu.

    Já většinou během špičky používám waze a při příjezdu do dané ulice přepínám na mapy.cz a vím, že dojedu na jistotu tam, kam jsem chtěl.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    DYNK: Ale může, dokonce může jít vina za tebou, když zaparkuješ v křižovatce (což nikdo nedělá a v Praze už teprve ne), není přes tebe vidět a jinej řidič tam nepřizpůsobí jízdu a někoho smete: von sice dostane svoje, ale ty jsi spoluviník. Nebo ty žlutý obdélníky s Xkama, jak se na nich stojí v zácpě v křižovatkách (Svatovítská do kopce, např.): auto se nehýbe, ale spoluvina se najde. Čili bych to tak kategoricky nevylučoval. (Na míru zavinění hodně koukají pojišťovny, jsem slyšel.)
    WZINOKINO
    WZINOKINO --- ---
    FELCARKILLER: dík za info
    FELCARKILLER
    FELCARKILLER --- ---
    WZINOKINO: ano, informace o doprave sdili
    WZINOKINO
    WZINOKINO --- ---
    FELCARKILLER: WYMA: čili, to že mě waze shodí z dálnice kvůli koloně a podobný objížďky a usměrnění dělají google mapy taky ?
    WYMA
    WYMA --- ---
    WZINOKINO: google bezne pouzivam, chci-li se vyhnout zacpe nebo zjistit, co me kde ceka. waze mi prisel neprehlednej, takze sel pryc. jinak, nepotrebuju-li provoz, tak sygic.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam