• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    EXAGE
    EXAGE --- ---
    JINX: Letos me ceka skola bezpecne jizdy v Moste a pak Caymann S s Jakubem Michalovicem, taky v Moste, pak sem urcite hodim nejakej feedback. :)
    JFM
    JFM --- ---
    GORG: To máš na mysli parkoviště u Džbánu. https://mapy.cz/...983127&z=17&source=coor&id=14.3360147%2C50.0982714&q=50.0982714N%2C%2014.3360147E
    Plácek je to docela velkej, ale jezdí tam už dost lidí, někteří se tam chovaj jako magoři.
    GORG
    GORG --- ---
    DIVA: Nekde u Sarky je takovej placek parkoviste, kde jsme vloni v zime zkouseli smyky na snehu.. Po prijezdu jsme zjistili, ze nejsme jedini se stejnym napadem :)
    Je tam dost mista na experimenty ruzneho druhu.
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    SITH: taky tak vyjizdim a nevidim v tom problem, ono to snad neni ani zakazane,ne? Nestalo se mi jeste nikdy, ze by me nekdo nebo ja nekoho takhle prehledl, to spis jsou tukance pri couvani z park mista.
    SPM
    SPM --- ---
    Já couvat umím, čidla tam taky mám, ale když to jde, tak vyjedu popředu. Protože u toho couvání mi to furt neřeší to, že mi těsně za autem proběhne nějakej dement vedoucí dítě za ruku se zdviženou rukou nebo že se tam neprořítí nějaká pilotka spěchající na slevy (kde u 5m kombiku do toho pruhu dostatečně do strany taky vidím až ve chvíli, kdy už mi tam ta prdel slušně čouhá). Ale taky jsem se nikdy nesetkal s autem, který by mi na to místo chtělo zajet, pač je tam obvykle vidět a když tam vidím někoho zajíždět, tak mu tam nevjedu... a jinak teda většinou couvám už rovnou při parkování do toho místa, ale v nákupáku, když se člověk potřebuje dostat do kufru s něčím větším, to taky není zrovna vhodná varianta :-)
    GUERILLA
    GUERILLA --- ---
    Určité základní dovednosti a schopnosti vám může dát i jízda v motokáře. Jsou místa, kde se dá jezdit i v děšti, případně i na sněhu a ledu.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    SITH: Nikdy nevyjizdim, nicmene obcas zajizdim (do kolmeho stani v 95% zacouvavam, prave vyjma pripadu, kdy to projedu skrz).
    DIVA
    DIVA --- ---
    Taky couvam jenom kdyz je to nutne a jenom tam kam je to nutne. Jakmile jsem schopna vyresit situaci jizdou vpred, nezvolim jinak.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    ADAMIRA: *dítě
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    SITH: ano, prekvapive jsou ridici, kteri couvat moc neumi (nebo se toho manevru proste boji)... zvlast ti min vyjezdeni a v autech nevybavenych senzory/kamerou. Takze se nemuzes divit tomu, ze vyjedou radeji popredu, pokud se jim ta moznost naskytne. Nebo snad chces tvrdit, ze bys vzdy a za vsech okolnosti z parkovaciho mista sam vycouvaval? Treba i na (polo)prazdnem parkovisti? :-) Ja vim, je obdobi pohadek, tak nam urcite reknes, ze jo... :D
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    SITH: Ano, díky může vběhnou kdekoliv kamkoliv, proto si ty máš dávat kdekoliv pozor.

To je argument naproto v pořádku :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SITH: právě proto, že dítě může někam vlítnout, tak by TEBE nemělo překvapit, když se někde objeví něco daleko většího, jako třeba auto.
    SITH
    SITH --- ---
    TRISSIE: dítě ti může vlitnout kdekoliv kamkoliv, takže argument k ničemu. To prostě rovnou napiš že to děláš taky
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    a taky na parkovišti, pokud to jde, vyjíždím popředu a necouvám - i když mi couvání problém nedělá, tak mám daleko horší výhled na to, co se děje za mnou, a když mi tam vběhne cosi devadesát centimetrů vysoké, tak nemám šanci to vidět. A že těchhle tragédií se na parkovištích už stalo... a policie to většinou uzavřela s tím, že řidič auta opravdu dítě nemohl vidět, jenže žít s tím bude do smrti.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SITH: vzhledem k tomu, že ten, co tam zajíždí, by měl z povahy věci provozu na parkovišti u obchodu očekávat, že mu tam vlítne třeba dítě, které do té doby nebylo mezi auty vědět, tak by to opravdu problém být neměl.
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    SITH: Aký druhý ? Ty tu vidíš ňákého druhého ?... ne teď vážně. Tak samozřejmě mám oči a vyjíždím s opatrností a pomalu. Ale ty nejspíš narážíš na situaci kdy máš vybrané volné parkovací místo do kterého chceš zacouvat a najednou během tvého couvání z něj z další řady vyjede auto. Tak taková situace se mi zatím nikdy nestala. A abych pravdu řekl, jsem rád že to zmiňuješ protože si na to dám bacha ;)
    SITH
    SITH --- ---
    PNXNTDD: a že to ten druhý nečeká ti nevadí?
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    SITH: jestli ti vadí takováhle naprosto logická záležitost, tak to asi budeš v životě hodně nešťastnej člověk. Já na tom nevidím nic špatnýho, sám to dělám vždy pokud je k tomu možnost. Couvat samozřejmě umím, ale proč bych couval když můžu jet dopředu kam pěkně vidím :)
    SITH
    SITH --- ---
    Jsem nikdy nepochopil ty dementy co vyjíždí z parkovacího místa přes volné protilehlé místo popředu. To neumí couvat? Se bojím až někdy budu někam zajíždět a v půlce parkovacího místa mě trefí bába ve fabii
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    JINX: btw : co jsem předtím v tom příspěvku o defenzinví jízdě nenapsal, tak on se ten kurz skládal z dvou částí, praktické a teoretické. Ta teoretická byla musím říct skvělá, protože se tam probíraly různý zapeklitosti a úskalí dopravních situací se kterýma je dobrý v provozu počítat, ale dokud je nezažiješ, nebo ti je někdo neukáže tak ani nevíš, že se něco takovýho může stát... Ale ta praktická část stála úplně za hovno.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam