• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    Tato diskuze je věnována všem, kteří si uvědomují, že slušnost na silnici je velmi důležitá. Nejde o to striktně dodržovat pravidla, jde o to u řízení myslet! Zároveň také těm, kteří pomáhají zachraňovat lidi a odstraňovat následky dopravních nehod.

    Kdo si myslí, že je výborný řidič, a že se mu nemůže nic stát většinou dopadá nejhůře.

    Stop parkovacím zónám v okrajových částech Prahy




    "Provozovatel vozidla zajistí , aby při užití vozidla na pozemní komunikaci byly dodržovány povinnosti řidiče a pravidla provozu na pozemních komunikacích stanovená tímto zákonem."

    rozbalit záhlaví
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    ADAMIRA: *dítě
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    SITH: Ano, díky může vběhnou kdekoliv kamkoliv, proto si ty máš dávat kdekoliv pozor.

    To je argument naproto v pořádku :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SITH: právě proto, že dítě může někam vlítnout, tak by TEBE nemělo překvapit, když se někde objeví něco daleko většího, jako třeba auto.
    SITH
    SITH --- ---
    TRISSIE: dítě ti může vlitnout kdekoliv kamkoliv, takže argument k ničemu. To prostě rovnou napiš že to děláš taky
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    a taky na parkovišti, pokud to jde, vyjíždím popředu a necouvám - i když mi couvání problém nedělá, tak mám daleko horší výhled na to, co se děje za mnou, a když mi tam vběhne cosi devadesát centimetrů vysoké, tak nemám šanci to vidět. A že těchhle tragédií se na parkovištích už stalo... a policie to většinou uzavřela s tím, že řidič auta opravdu dítě nemohl vidět, jenže žít s tím bude do smrti.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SITH: vzhledem k tomu, že ten, co tam zajíždí, by měl z povahy věci provozu na parkovišti u obchodu očekávat, že mu tam vlítne třeba dítě, které do té doby nebylo mezi auty vědět, tak by to opravdu problém být neměl.
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    SITH: Aký druhý ? Ty tu vidíš ňákého druhého ?... ne teď vážně. Tak samozřejmě mám oči a vyjíždím s opatrností a pomalu. Ale ty nejspíš narážíš na situaci kdy máš vybrané volné parkovací místo do kterého chceš zacouvat a najednou během tvého couvání z něj z další řady vyjede auto. Tak taková situace se mi zatím nikdy nestala. A abych pravdu řekl, jsem rád že to zmiňuješ protože si na to dám bacha ;)
    SITH
    SITH --- ---
    PNXNTDD: a že to ten druhý nečeká ti nevadí?
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    SITH: jestli ti vadí takováhle naprosto logická záležitost, tak to asi budeš v životě hodně nešťastnej člověk. Já na tom nevidím nic špatnýho, sám to dělám vždy pokud je k tomu možnost. Couvat samozřejmě umím, ale proč bych couval když můžu jet dopředu kam pěkně vidím :)
    SITH
    SITH --- ---
    Jsem nikdy nepochopil ty dementy co vyjíždí z parkovacího místa přes volné protilehlé místo popředu. To neumí couvat? Se bojím až někdy budu někam zajíždět a v půlce parkovacího místa mě trefí bába ve fabii
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    JINX: btw : co jsem předtím v tom příspěvku o defenzinví jízdě nenapsal, tak on se ten kurz skládal z dvou částí, praktické a teoretické. Ta teoretická byla musím říct skvělá, protože se tam probíraly různý zapeklitosti a úskalí dopravních situací se kterýma je dobrý v provozu počítat, ale dokud je nezažiješ, nebo ti je někdo neukáže tak ani nevíš, že se něco takovýho může stát... Ale ta praktická část stála úplně za hovno.
    DIVA
    DIVA --- ---
    JINX: proste jezdi jezdi a jezdi. Vnimej ostatni ridice a premyslej nad tim co delaji a proc a chystaji se udelat a jak. Nech je jet, pokud neumis ujet driv nez jsou schopni ti zacit prekazet. To te sice nikdo nenauci, ale staci byt dusevne pritomen a pouzivat mozek.
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    JINX: Já si myslím, že se mnohem víc vyplatí investovat do nějaké školy smyku, nebo si zaplatit volný jízdy na okruhu. To ti něco dá, vyzkoušíš ty rizikový situace v bezpečným prostředí a je to takovej dobrej základ, pak když se ti něco stane na silnici tak už člověk ví jak reagovat. Mě moje každoroční jízdy na okruhu v normálním provozu zachránily auto před rozsekáním, když jsem v horizontu v zatáčce dostal smyk. Nebýt toho, že jsem ve Vysokým mýtě smyky s předokolkou zkoušel celej den, tak jsem skončil ve škarpě...
    JINX
    JINX --- ---
    Nejakou dobu jsem uvazoval nad nejakym kurzem defenzivni/bezpecne jizdy a tady jsem nalezl akorat prispevek od PNXNTDD mate vsichni podobnou zkusenost? nebo existuje neco co stoji za navstevu?
    DAVETESS
    DAVETESS --- ---
    DIVA: Na Zličíně bejvá trochu místa i tam, co je Decathlon. Za rohem u zásobovací rampy se dá udělat menší kolečko na brždění a zatáčení tak do 30km/h.
    HANZO
    HANZO --- ---
    DARK_SAVANT: tam je z toho parkoviště, navíc každou chvíli nějaký idiot zkouší driftovat
    DARK_SAVANT
    DARK_SAVANT --- ---
    DIVA: na strahove je docela dobrej placek.. koukam, ze uz ho trochu zabrali, ale furt to asi nejak jde:

    https://maps.app.goo.gl/HhTpy

    ale nejsou tam silnice, proste jen na zakladni veci jako rozjizdeni, kontrola atp, proste se trochu szit s rizenim.

    a parkovat jsem se ucil u libovolnyho obchodaku po zaviracce nebo vecer, treba na zlicine u ikey je to docela velky.
    DIVA
    DIVA --- ---
    Kde se da v Pze cvicit ovladani vozu a bezna jizda? Verejne pristupna plocha s minimalni navstevnosti. Parkoviste u zruseneho obchodaku, areal se zapomenutyma firmama, nejaka sit cest bez provozu proste. Diky.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    DANYSEK: Ja mel na mysli tu prave probihajici rekonstrukci. Tj. pravej byl nesjizdnej ro roku 2014 (?). Sorry jako, to bylo o tlumice, i v tech tripruzich.
    FELCARKILLER
    FELCARKILLER --- ---
    VYWERN: ja to predjizdim rychle :-)
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    SITH: me by to ani nevadilo, kdyby jeli treba 160. Ale casto ten L jede pomaleji jak P a nebo je to porad brzda, plyn, brzda, plyn. Ja to obcas uz vzdam, najedu do P a konstatni rychlosti to pomalu predjizdim.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam