• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    Tato diskuze je věnována všem, kteří si uvědomují, že slušnost na silnici je velmi důležitá. Nejde o to striktně dodržovat pravidla, jde o to u řízení myslet! Zároveň také těm, kteří pomáhají zachraňovat lidi a odstraňovat následky dopravních nehod.

    Kdo si myslí, že je výborný řidič, a že se mu nemůže nic stát většinou dopadá nejhůře.

    Stop parkovacím zónám v okrajových částech Prahy




    "Provozovatel vozidla zajistí , aby při užití vozidla na pozemní komunikaci byly dodržovány povinnosti řidiče a pravidla provozu na pozemních komunikacích stanovená tímto zákonem."

    rozbalit záhlaví
    FAT
    FAT --- ---
    DIVA: O tom jsem nedávno vedl vášnivou debatu s kamarádem. Byl překvapenej ze zácpy na známé trase. Zeptal jsem se, proč nemá zapnutou navigaci. Má taky Waze. Odvětil, že proč, když tu cestu zná dokonale. Zeptal jsem se, jak dlouho stál v té zácpě, před kterou by ho Waze varovala...
    DIVA
    DIVA --- ---
    PATISLAV: ja dnes jezdila plynule, jen jinyma trasama nez obvykle .) doporucuju pouzivat navigaci i pro zname cile
    SPM
    SPM --- ---
    RALI: dobre, dojedu na nadrazi (kde mi to auto nejspis nekdo veme klicem, pac bude nasranej, ze mu furt nekdo stoji u baraku), pojedu pul hodiny vlakem a pak zase MHD a kilometr a pul pesky (kdyz bude prset, prijdu zmoklej a celej od bahna), casove furt horsi, nez auto. po silnici jezdi hromada kokotu, ale spousta tech situaci se da bez skody resit. coz je rozdil, nez kdyz za volantem sluzebniho vehiklu sedi kokot, co se to mermomoci snazi nabourat, aby dostal 3 dny placenyho volna.
    RALI
    RALI --- ---
    SPM: tak ono se dovest autem na nadrazi je neco jineho nez se tahnout do prahy. Za to po silnicich jezdi jen sami slusni a psychicky uplne zdravi jedinci :)
    SPM
    SPM --- ---
    Jinak o zkoušení v autoškolách... Dneska ráno jsem (u)dělal praktickou zkoušku na B+E. A stejně jsem hned při výjezdu dostal od komisaře pojeb. Jel jsem jako druhý, takže jsem přišel k autu, komisař s instruktorem uvnitř, auto nastartované, vyřazeno na neutrál a zatažená ruční brzda. Po udělání nezbytného a rozjezdu jsem teda šlápnul na brzdu, odbrzdil ručku, zařadil 1 a vyjel. A dostal jsem pojeb, že si mám prej napřed zařadit a pak až odbrzdit ruční brzdu. Tak nevím, jestli nemají instrukce na každém něco najít :-)
    SPM
    SPM --- ---
    RALI: já třeba tím autem do práce jezdím, protože nemám úplně volných 6 hodin denně na to, abych si dělal projížďky historickou technikou. (Hint: na vlak to mám z domova 5km, takže to můžu jít buď hodinu pěšky nebo to jet autobusem, který jede asi 3x za den. Přijedu do Prahy, musím se MHD přesunout někam blíž a někam blíž znamená min. 1,5km od práce, kde to zase musím dojít pěšky, v každém počasí. A nazpátek to samý. A nepočítám detaily jako že když se zdržím protože něco (třeba v práci), tak mi to ujede a + hodina, klimatizace, ježdění ve vozidle, které řídí psychopat, co by neměl mít ani občanku a tak podobně). Autem mi ta samá cesta trvá 45 minut.
    JOHY
    JOHY --- ---
    BLAF: tohle bylo klasický probliknutí
    SITH
    SITH --- ---
    já na neklimatizované MHD a tramvaje kašlu a zkusil jen dneska vlakem, kde klima je, a pohoda
    autem na nádraží 3minuty, pak vlakem 55minut přímo k práci. Hezky si počtu knížky, což se v kolonách dělat nedá
    KRUPAN
    KRUPAN --- ---
    PATISLAV: to neni nic divnyho jet rano do prahy z prdelakova pres hodinu
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    Hm, je to zajímavé, i kolegové z práce se rozdělili na dvě půlky. Jedna projela hladce jako nůž máslem a druhá strávila v autě hodinu a půl. Já jel z Proseka přes Libeň (dcera do školy) a pak na Průmyslovou. Kolega, co jel z Kladna poprvé autem (haha), tak jel taky přes hodinu. Ale lidi, co jeli z jihu, tak si pochvalovali volnou silnici. Takže na předpověď počasí se koukl jen někdo? :)


    RALI: : Já jezdím z Proseka na Průmyslovou autem vždy, protože autobusem + pěší chůze to mám i při dobrém dni za 0 minut, zatímco autem to mám 15-30. Naštěstí budu měnit práci, tak se těším na normální cestu metrem.
    MLUKS
    MLUKS --- ---
    PATISLAV: Tipuju to na předpovězené vedro. Když je na výběr pojízdná MHD sauna nebo klimatizované auto, vyhrává klimatizované auto. Ze stejného důvodu jsem dnes jel na nádraží autem a ne na kole.
    Je to podobný případ jako "plechový deštník" :D
    JOPS
    JOPS --- ---
    PATISLAV: dneska jsem jel z Hradce pres Prahu kolem 12 hodiny a prave jsem si liboval, jak jsem to krasne projel :)
    BLAF
    BLAF --- ---
    PATISLAV: Ja zrovna dneska prekvapive projel uplne plynule, naopak mam pocit, ze tech aut je ve meste tak tretina :)
    KRUPAN
    KRUPAN --- ---
    RALI: samo auto k praci, ne abych se tam jenom dovezl. ja jsem tak rad, ze uz nakej patek jezdim za praci mimo prahu. pokazdy volno, vetsina jede vzdy opacnym smerem :)
    RALI
    RALI --- ---
    KRUPAN: no pokud k te praci auto potrebuje, tak tam asi autem jet musi, ale jen se dovest do prace mi prijde jako sebetryzneni.
    KRUPAN
    KRUPAN --- ---
    RALI: treba prace
    RALI
    RALI --- ---
    PATISLAV: obecne nechapu lidi, co jezdi autem do prahy, aniz by k tomu meli jinej duvod nez si vest prdel ve vlastnim, asi masochisti :)
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    Napadá vás, proč zrovna dneska je snad nejhorší dopravní situace v Praze za poslední rok? Co zrovna dneska lidi přimělo sednout do aut?
    AMANT
    AMANT --- ---
    JOHY: ja moh s pianem mrkat. byl tam prepinac na sviceni jen levejma nebo pravejma.
    DIVA
    DIVA --- ---
    WYMA: me napadlo dat prvni rp na dobu urcitou, treba pet let, pak zrevidovat jak se ridic osvedcil. Co neziskas v prvnich letech, to uz si osvojis sotva.
    BLAF
    BLAF --- ---
    JOHY: Bacha, dlouhy prosviceni znamena "si kokot", a uziva se pri mnoha prilezitostech. Chceme-li kolegu ridice jen upozornit, je lepsi bliknout kratce dvakrat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam