• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    SPM
    SPM --- ---
    SAMOUT: Ten na Klíčovský taky - ta silnice je úzká a plná zatáček, takže v některých místech se tam nevejde ani osobák tak, aby nejel přes ten cyklopruh. Takže reálně přes něj stejně auta jezdit musí, protože se tam jinak nevejdou... (ale tam v tom místě stejně asi řádí nějaký cykloterorista na úřadě, pač to jak předělali v téhle ulici ten kruhák nahoře je teda taky na výbornou).
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    SPM: Tak hlavne nechapu, proc nekdo kresli cyklopruhy v ulici, v ktery je jeden konec slepej, a druhej poklidna ulicka mezi panelakama, ustici do ulice Nad Krocinkou, do ktery je vjezd pouze pro dopravni obsluhu (ne, ze by to nekdo dodrzoval). To je fakt jen kvuli odskrtnuti kolonky.
    SPM
    SPM --- ---
    DANYSEK: já teda alespoň žil v domění, že po nakreslení cyklopruhu musí v tom normálním pruhu zůstat nějaký 3m místa, což tam nemohlo zbýt snad ani na papíře :-D
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    SPM: to vis, jsou potreba dalsi kilometry do statistiky, kolik se toho nove namalovalo :) Ukol znel jasne... :D
    SPM
    SPM --- ---
    MVEK: úkol zněl jasně: namalovat pruh pro autobusy :-) Mně by jinak zajímalo, která hlava pomazaná vymyslela ten cyklopruh na Klíčovský. Už jsem viděl jako leccos, ale tohle mi fakt hlava nebere. A ten je tam ještě k tomu permanentně a ne jen dočasně :-D
    MVEK
    MVEK --- ---
    SPM: Vida, odbočování mi vypadlo z hlavy. Ostatní jsem sám psal, že považuji za objíždění.

    Ale nechápu, k čemu tam to značení vlastně je.
    SPM
    SPM --- ---
    DANYSEK: já potkávám teda hlavně takový, co si zase jedou tím normálním pruhem, přesto že vedle mají ten svůj vyhrazený a úplně prázdný :-)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    SPM: vysvetluj to nasranymu autobusakovi, kterej si mysli ze ten pruh je jen jeho a to za vsech okolnosti :)
    SPM
    SPM --- ---
    MVEK: tak v dopravních předpisech je, že ten vyhrazený jízdní pruh mohou ostatní řidiči využít, jestliže je to nutné k objíždění, odbočování nebo předjíždění, takže tam ti všechny tyhle případy spadají...
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    DIVA: jak kde, ale klidně i dvě dočasné, když každá je z jiné etapy.
    DIVA
    DIVA --- ---
    TRISSIE: jestli docasna odporuje trvale, plati docasna. Nebo jsou v nesouladu dve prenosne znacky?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    a já mám v souvislosti s tím dotaz na to, jak se řeší případ, kdy si dopravní značky protiřečí (protože někdo udělal chybu a nasázel je tam špatně) a řidič se z tohoto důvodu dopustí přestupku?

    u nás rekonstruují hlavní tah na Prahu po částech, objízdná trasa vede každou chvíli jinudy, a správa komunikací očividně nestíhá. že jsou průjezdné úseky značené jako slepá silnice, to vem čert, to žádné porušení předpisů není. Ale že před odbočkou je značení "objízdná trasa vlevo" a jakmile tam vjedete, tak zákaz vjezdu (který měl být po dobu objížďky podle plánu zrušený, ale se nějak zapomnělo), případně že si protiřečí ty zákazy (na hlavní, že zákaz odbočení aut nad 3,5 tuny, v odbočce úplný zákaz vjezdu), to už by teoreticky na pokutu být mohlo.
    MVEK
    MVEK --- ---
    Nejsem si jist, jak se zachovat tento týden na pražské "Na Pankráci" u Pražského povstání ve směru do centra, když tam takto vyznačili vyhrazený pruh pro autobus kvůli X-C za metro (obrázky se mi nahrály v opačném pořadí).
    Jednak nevím, jak bych měl na prvním obrázku správně odbočit vlevo, nebo jestli pozemním značením řazení končí vyhrazený pruh (jinak bývá konec vyznačený).
    Ale pak předpokládám, že ostatní úseky prostě objíždím překážku v pravém pruhu, takže tak maximálně na druhém a třetím obrázku můžu na chvíli pustit autobus, jinak ale jsem stejně pořád v jeho pruhu.





    JOPS
    JOPS --- ---
    musim rict, ze tohle video me fakt prekvapilo a potesilo. Typek veze zenu do porodnice a policajti mu pomuzou pres Hradec.

    Respekt k policii a uplne cumim, jak ridici udelali zachranou ulicku. Fakt super.

    https://www.facebook.com/...oceskaTelevize/videos/vb.248614811904717/470091707152616/?type=2&theater
    SPM
    SPM --- ---
    Zase někde je to víc organizovaný... co si vybavuju třeba Nizozemsko, tak tam vícproudých byla hromada, ale x set metrů před kruhákem byla cedule, ze který šlo vyčíst do kterého pruhu je potřeba si stoupnout, podle toho kudy chci vyjet a dost často ty pruhy (už před kruhákem) byly pak i fyzicky oddělené, aby to jinak přejet nešlo.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    HANZO: a to nekde maj i kruhaky triproudy... to by nastala u nas primo pohroma :)
    HANZO
    HANZO --- ---
    Dvouproudy kruhaky jsou super. Jen je potřeba na nich umět jezdit.
    Třeba na Madeiře (možná asi teda i v Portugalsku) je vnější pruh pouze pro ty, co vyjíždějí hned dalším výjezdem. Ostatní jedou vnitřkem. Rychlé, pohodlné, praktické.
    HOBORG
    HOBORG --- ---
    jo, takovej je na chodove u nakupaku. jezdim ten vnitrnim casto, bejva to tady hodne ucpany a vnitrnim se to da projet v pohode. nejhorsi jsou dementi ktery vyjizdej z vnejsiho kruhu do levyho pruhu vyjezdu, a blokujou tak ten vnitrni kruh. nastesti takovejch blbecku neni moc
    DIVA
    DIVA --- ---
    Kdyz to vypada hodne knap, proste ho objed 2x, porad to muze byt casova uspora. Cili ten duvod je plynulost dopravy.
    WYMA
    WYMA --- ---
    JOPS: no dyt to píšu :) ve chvíli, kdy je pomalej nájezdovej pruh blokovanej těma, kdo se bojej bejt ve vnitřním pruhu na kruháči, tak si vjedeš na nájezdu do levýho, protože nechceš čekat a nebojíš se, a tím pádem najedeš na kruháč rovnou do vnitřního pruhu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam